Takmer 800 rokov sa v západných Čechách necháva zrieť a kvasiť voda, chmeľ a slad tej najvyššej kvality. Len vyvolení poznajú prísne utajenú receptúru, ale všetci hneď spoznajú nezameniteľne horkú chuť, žiarivo zlatistú farbu a omamnú chmeľovú vôňu českého tekutého národného pokladu. Dovoľte svojim zmyslom podľahnúť pivu tej najvyššej kvality, ktorého sláva dávno prekročila hranice Čiech i Európy.
Keď sa povie pivo, vybaví sa väčšine Čechov pivovar Plzenský Prazdroj
K pivu patrí neodmysliteľne i poriadne české jedlo
Český les
Ak niekde tepe krajom živá tradícia, potom je to v Chodsku
Gajdová muzika je príbehom gajdošov, ktorí na rozdiel od tých škótskych do svojho nástroja nefúkajú. Zaujíma vás prečo? Príďte do Chodska v čase konania niektorej z miestnych slávností a spýtajte sa ich! Zatancujú si s vami „chodské kolečko“, najrozšírenejší ľudový tanec spadajúci pôvodom už do 15. storočia a ak sa unavíte v kole, pohostia vás tradičnými chodskými koláčmi, ktoré sa vďaka svojej výnimočnej chuti stali kulinárskym pojmom.