Kam na dovolenku v októbri??

Obrázok užívateľa
Anonymný (bez overenia)

Ahojte dobrodruhovia, potrebujem poradiť. Nakoľko mám nové zamestnanie, môžem ísť na dovolenku až v októbri. Prosím, kam ísť na 8-10 dní na dovolenku v Európe, počas októbra? Kde nebude ešte úplná zima, ale zároveň to nie je typická dovolenka na pláži. Niečo kde sa dá aj turistikovať, aj vidieť zaujímavé miesta, budovy, aj oddýchnuť od davov ľudí.. Ďakujem za všetky konštruktívne rady.

Ahoj, tak oktober je mesiac, kedy sa mozno budes moct este aj v pohode kupat. Skus napríklad Siciliu alebo Korziku. Aj na greckych ostrovoch uz bude v tom čase málo ľudi, dobre ceny a ešte určite teplo.
Ja osobne by som sa ale nebal ist ani do Irska alebo Skotska. Tam tiez este nebude veľka zima. Je to na tebe, oktober je podla mna super mesiac na cestovanie :)

Rocky, dakujem za tipy :)
Ano, pozerala som uz vsetko mozne. Presne ako pises, vsade odporucaju Siciliu, Sardiniu, Korziku, Cyprus, Maltu, juh Spanielska, ale aj Madeiru, Kanarske ostrovy, Kapverdy a podobne.
Uprednostnujem skor mierne podnebie, nie aby som sa prazila na slnku :) a musia byt hory. Aktivna dovolenka, to je moje.
Irsko aj Skotsko mam pochodene, a ver mi, ze na tieto destinacie oktober uz nie je uplne ok.

Este ma napadla Mallorca. Ked pises, ze mas rada hory, tak na Mallorce je vela moznosti aj na rozne outdoorove aktivity. Vacsinou panuje názor, ze Mallorca je len o zurkach, ale su tam aj hory a moznosti na dobru turistiku.

Sever Talianska - Toskánsko alebo Lago di Como, Lago Maggiore, prípadne prejsť cez hranice do Švajčiarska okolo Lugana, Mt. St. Giorgio je zaujímavé miesto na turistiku.

Alternatívne ľubovoľná balkánska destinácia, ponúka kombináciu zaujímavých poznávačiek spolu s horami, kde sa dá chodiť na túry a všetko bez návalu turistov.

Ahoj, "Uprednostnujem skor mierne podnebie, nie aby som sa prazila na slnku :) a musia byt hory."

Tak to hladas presne ostrov Garn Canaria, ak mas zaujem pytaj sa, myslim si ze to tam celkom poznam.

Ahoj. Tiež odporúčam Cyprus, Maltu tam je to fakt super, o zábavu postarané tiež celkom vhodné na október. Ale išla by som na tvojom mieste do Škótska, majú nádherné pamiatky a úžasnú históriu určite nebudeš ľutovať. My keď sme tam boli, milo nás to prekvapilo hlavne ich príroda. Ale je pravda, že október nie je najlepší mesiac pre navštívenie Škótska skôr by som išla cez letné mesiace. Alebo tiež by som odporučila susedov Čechov, my sme boli nedávno v ZOO Lešná kde je najväčšia zbierka vtákov v ČR, sú tam aj rybníčky a vodné nádrže. V areáli sa nachádza aj zámok. A tiež sme boli v Luhačoviciach kde je príroda pekná na turistiku, my sme boli na okruhu Dušana Jurkoviče a hneď ako sme prišli na hotel vychutnali sme si parádne wellness. Z nášho hotela Alexandria sa tiež dalo ľahko dostať k prírode. :)

Si dobrodruh? Daj to o sebe vedieť!

Podeľ sa s novou témou s Dobrodruhmi