ake poistenie a kde?

Obrázok užívateľa
Anonymný (bez overenia)

Ahojte, ak by ste sa chystali potúlať trochu po svete cca na jeden rok, ako a kde by ste riešili poistenie? Našla som niečo cez Kooperativu ale to je nejako podozrivo lacné a zas pokiaľ sa už niečo ozaj stane a budem potrebovať pomoc, tak nech ju aj dostanem, nieže odpoveď že "ups, toto vaše poistenie nezahŕňa, tam dole ste to mali uvedené malými písmenkami...nie, ani toto ani toto..." :) čiže hľadám rovnováhu nejakú (ak je to možné) čo sa ceny a kvality týka, potom som našla worldnomads.com, ktoré je statočne drahé a vlastne neviem či nie až príliš....má niekto skúsenosti? :)

Odporúčam Allianz, oni majú aj neobmedzené krytie liečebných nákladov.

No podľa toho, načo to potrebuješ a čo sa chystáš robiť. Ak sa chystáš aj trochu na hory, prípadne športovať atď... tak je velmi dobre poistenie Alpenverein. Zahŕňa totiž aj poistenei pri športoch, čo bežné poistenie nezahŕňa. Ročne to stojí cca. 60 -70 Euro. Ak nebudeš poistená týmto sposobom a nieco sa ti stane napríklad pri lyžovaní alebo na túre, tak bežná poistka sa nato nevzťahuje. Nato treba dať pozor. Alpenverein v tomto pokrýva celý svet a platí tuším na hory do nadmorskej výšky do 6000 metrov :) /toto ale neviem určite/

Čo sa týka bežného cestovného poistenia, tak neviem, či o tom vieš, no cestovne poistenie je často vystavené automaticky ku platobným kartám alebo ku životným alebo zdravotným poistkám. Čize, možno si už aj poistená a ani o tom nevieš :) Radšej si to prezisti vo svojej banke, kde maš kartu alebo poistenie zdravotné.

 

Si dobrodruh? Daj to o sebe vedieť!

Podeľ sa s novou témou s Dobrodruhmi