Bankovní účet pro cestovatele

Obrázok užívateľa
Anonymný (bez overenia)

Zdravím,
chtěl bych si pořídit nový bankovní účet a kartu. Slyšel jsem, že německá banka number26 je super, jenom jsou registrace uzavřené. Chtěl bych účet, který je veden zdarma, taktéž výběr z bankomatů ve světě zdarma. Přemýšlím o Ukontu, které do 26 let je bez dalších podmínek zdrama. Nebo Airbank, kde se platí 25,- za výběr u jiného bankomatu v EU a 100,- jinde ve světě. Co by jste mi poradili? Máte zkušenosti s výše uvedenými?
Díky Šimon

Na cestách používam Tatrabanku, k bežnému účtu mám ešte aj vydanú MasterCard a nikde na svete som s ňou nemala problém. Na služby zadarmo by som sa nespoliehala, buď to má skrytý háčik, alebo nie su veľmi kvalitné.

Skús si pozrieť tento článok:

http://www.dobrodruh.sk/uzitocne-informacie/vyber-z-bankomatu-v-zahranici-ako-sa-dostat-k-svojim-pe…

Tu sme sa snažili prehladne zobraziť vyšku poplatkov v jednotlivých bankách, pri výbere v EÚ, ked je výber v eurách alebo aj inej, domácej mene. Konrekretne o tom, čo si písal ty, neviem, nepoznam.

 

Najvyhodnejsie ucty su momentalne asi U-konto, nie len do 26 rokov a konto od Fio banky.

Kedysi bola fajn aj mBank, ale s novymi podmienkami straca na atraktivite...

Tatra banka je zbytocne draha a nevidfim ziadnu vyhodu, ktoru by ponukala oproti internetovym bankam. AirBank je fajn.

Tiez teraz sa otvara moznost vyuzit nemecku banku N26. Je zadarmo, ale aby si s nou mohol naplno fungovat, musis vlastnit smartfon :D A ja si to len kvoli banke kupovat nemienim...

Si dobrodruh? Daj to o sebe vedieť!

Podeľ sa s novou témou s Dobrodruhmi