cesta hrdinov SNP

Obrázok užívateľa
Anonymný (bez overenia)

Chcel by som v auguste prejst cestu hrdinov SNP. Mam na to dva, max. tri tyzdne. Chce sa niekto s dobrou kondickou pridat? Ja muz 36. [email protected]

ja by som sla,akurat za dva-tri tyzdne je to nerealne (pocasie,nepredvidatelne javy) a asi by som si to aj chcela uzit,nielen narychlo prebehnut krajinou....

Rada by som to tiez presla :)) len som v tom zaciatocnik - nemam skusenosti zatial s viacdnovou turou. Anonymka - tiez by som si to rada vychutnala, kludne aj mesiac sa tulat :)) prosím ťa, napiš kontakt možno sa dohodneme.

Nadar, august je este daleko, no predbezne sa hlasim, je to jeden z mojich turistickych snov.

Zuzu, Anonymka, cas 3 tyzdne je uplne v pohode na tuto trasu, takze sa aj kochat mozete ;)

Ahoj. Rada sa pripojit, ked mi bude termin vyhovovat. Chodim rada, ale zkusenosti s viacdenným trekom nemám..
[email protected]

3 tyzdne a toboz nie 2 tyzdne na SNP nieje dost.. 4 tyzdna tak akurat...
to je vyse 700 km... 3 tyzdne - 21 dni, ked prejdete 25 a to verte, ze nie vzdy, tak mate 525km za 21 dni... cize by ste museli kazdy den aspon 35km aby ste to cele za 21 dni dali... a za 14 ani radsej neratam..
a to ani nespominam, ze na totreba mat "nachodene" a nie ze sa zrazu rozmyslim a idem si na 700 km prechazku.. o psychike v nepohode, dazdi, ci len samotnej "ponorke" tiez ani nehovorim
je pekne, ze mate nadsenie preto, ale to nieje prechadzka ruzovym sadom.. ale tazke stupania, klesania, s este tazsim batohom..

Ano bude to makacka, no o to ide a kazdy si to musi uvedovit, pretoze sa slape od vychodu slnka do zapadu co je v auguste cca 14 hodin denne a to 3 tyzdne vkuse.... Nebude to sranda, no 3 tyzdne su priemer a na dlhsie by som to ani neplanoval, to mozem ist rovna do Egypta a lezat tyzden na lehatku...

Plánujem to tiež, ale skôr koncom mája začiatkom júna. Je to ďaleko, dovtedy sa môže toho ešte veľa zmeniť. keby dačo [email protected]

ahoj, este je to daleko, ale ak mi bude pasovat termin, tiez by som sa pridala, dva tyzdne nereal, tri tyzdne tiez behom, ale uz by to slo, aby z toho clovek aj nieco mal.

To video som spravil ja. Cesta hrdinov SNP sa da spravit za 14 dni ako vidite na mojom videu hore, len ak mate dost nabehane, fyzicku kondicku na jednicku a spravne sa zbalite... urcite sa to neda za 2 tyzdne s tazkym batohom a riadnymi turistickymi topankami, teda ak nie ste extremista a neplanujete ist 18-20 hodin dennne a spite tam kde sa zvalite hned na ceste. Akoze da sa to aj tak... ale to je len cista bolest, odreniny, pluzgiere atd... 21-24 dni je bezna dlzka tejto cesty ak idete turisticky.

Ak chcete nejake info o tom ako som sa zbalil na moju 12 dnovu cestu hrdinov SNP tak dole link na clanok k tomu videu. Treba vziat v uvahu, ze po 1 tyzdni na nohach vam pomaly zacnu odchadzat upony, zapaly sliach sa mozu dostavit a len zhorsovat a svaly budu mat postupne slabsiu a slabsiu vykonnost kvoli slabej regeneracii. Minimalne 3 tyzdne by som odporucal na tuto cestu.

http://mare.sk/beh-cesta-hrdinov-snp-za-12-dni-700-km-dukla-az-bratislava/

Este jeden detail ohladom 2 tyzdnovej cesty hrdinov SNP. Zober v uvahu, ze ak chces to dat do 2 tyzdnov tak by si mal ist +/- mojim tempom, ktore bolo asi 58km / 2250m (plus to co zabludis) za den. To znamena za 2 dni prejst z Dediniek v Slovenskom Raji cez cele Nizke Tatry az na Donovaly. Alebo iny priklad, z BA az do Smolenic za 1 den po hrebeni a potom 2 tyzdne udrzat to tempo. To je uplne sialene s riadnym batohom a tazkymi turistickymi topankami. Pozri ten clanok v predoslom prispevku, mozno ti pomoze urobit si spravny plan.

Matej je borec a zvládol to za 12 dní, tak myslím, že by sme to mohli za tých 21 absolvovať. Do pozornosti dávam niečo takéto  http://www.korunaoravy.sk/

Ja plánujem absolvovať začiatkom Mája (keď to prejdem napíšem postreh), otestovať si kondičku, zistiť limity tak, aby som mohol zapracovať na nedostatkoch a pripraviť sa na cestu SNP...

Ty si iny hardkorista, klobuk dole.. a aj pred tou babou..
Aj ked to podla mna a zrejme nebudem prvy, co si to mysli, ze to nemalo extra zmysel.. teda okrem nejakych pomyslenych prekonavani sameho seba, ci zistovani limitov.. Lebo podla mna turistika nieje o tom, ze sice prejdem uctyhodny pocet km, ale zderiem sa ako otrok, ale o pozitku z prirody, ponorenia sa do nej.. atd atd.. a to behom cez cele Slovensko asi len tazzko sa dalo dosiahnut... aj ked, uznam, ze takto nastaveni ludia, to mozu zazit..
Kazdopadne ber to len ako moj nazor, ktory je nepodstatny..
Ale co sa tyka planovaneho 2 tyzdnoveho prechodu biba, tak sa zhodneme, ze je to nemozne.. teda ak nema poraidne nachodene.. a mudre je, ze pridal tyzden navyse.. 35km na den nieje sice nemozne, ale tak ist 3 tyzdne.. ma sa na co prichystat..

Ahoj, vdaka za pozitivny feedback Anonym3. Dovolim si reagovat na par veci, no hlavne si myslim, ze toto vsetko je velmi individualne, takze uplne respektujem tvoj nazor. (1) Napisal si ze to nemalo extra zmysel okrem - okrem prekonavania limitov. Uplne suhlasim s druhou castou. No ani zdialky to nebolo len o tom, tato cesta hrdinov SNP mala taky isty zmysel ako kazda ina cesta hrdinov SNP. Ak si ju uz presiel tak vies, ak si ju este nespravil tak mi mozes verit ze za 12 dni si prirodu uzijes az-az a velmi hlboko sa do nej ponoris... a nie len do nej... ale aj do seba. (2) Myslim si, ze medzi behom a chodzou nie je az taky velky rozdiel. Kedysi som robil len turistiku, teraz robim len zimnu turistiku, lebo v lete skor po horach beham. Ak mas spravnu kondicku a ziadne fyziologicke problemy tak behom prejdes za rovnaky cas o par km viac. Samozrejme nebeham ako maratonec na cas, kde si sledujem svoj tep a podla presneho rozpisu hadzem do seba chemicke pripravky kvoli najvyssiemu vykonu. Pre mna je beh len rychlejsia turistika, kedze hore kopcom vyslapem rychlejsie kvoli lahsiemu ruksaku a dole kopcom sa aj tak lahsie beha ako chodi.

Matej, prosím ťa, čo je to za song, čo tam vo videu máš ako podmaz?

Inak gratulačka, iba tí z nás čo robili SNPčku plne pochopia aký výkon si podal...

The Naked And Famous - No Way (inac je aj v popise toho videa na youtube).

Ahojte, chcel by som ist v juli 2017 cestu snp. Zatial som sam. Keby sa chcel niekto pridat, napiste na [email protected] a dohodneme sa :)

Cafte.
Dvaja ideme cast SNPcky 4.9. 2017. Pridaj by sa niekto? :)
Diky.
Peťo

Si dobrodruh? Daj to o sebe vedieť!

Podeľ sa s novou témou s Dobrodruhmi