Cestovateľská kreditná karta

Obrázok užívateľa
Anonymný (bez overenia)

Ahojte, potreboval by som pár cenných rád. Poznáte nejaké vhodné cestovateľské kreditné karty, ktoré poskytujú služby zbierania cestovateľských míľ?
Píšte na mail [email protected]

VĎAKA! :)

Zbieranie mil mimo obyvatelov USA, kanady a anglicka nedava velky zmysel.

Musel by si extremne vela lietat a chodit do drahych hotelov, aby si si nazbieral dostatok mil aspon na jeden let zadarmo, alebo na bisnis triedu...

Ak by si ale rozmyslal, aky bankovy ucet je fajn pre cestovatela, tak odporucam napriklad U-konto od Unicreditu, alebo bezplatne konto od Fio banky.

neplatis za vybery z bankomatu, platbu kartou a hlavne neplatis za vedenie uctu.

Peter, autor otázky má na mysli kreditné karty k bankovému účtu, ktoré sú previazané s niektorým z vernostných programov aerolinky danej krajiny, následne to funguje tak, že za každú transakciu danou kartou sa ti priratávajú míle na účet (ale nie statusové, ktorými sa "zarába" na silver/gold alebo elite/elite plus či iné vernostné úrovne). Je to dobré na zbieranie míľ, ktoré sa následne dajú míňať.

Autorovi otázky: záleží od krajiny. Čo sa týka Slovenska, myslím, že sa dajú míle zbierať s kartou Diners Club, ktorá rovnako umožňuje vstup do niektorých business salónikov letísk (kedysi to bývavalo úplne zadarmo, neviem, ako je to teraz, či zadarmo, alebo s malým poplatkom). V zahraničí v závislosti od leteckého dopravcu.

Chapem, ze sa pyta na tieto milove programy. Ale ako som pisal, kym nie je american, tak na ne moze zabudnut... Lebo sa fakt u nas ani neoplati nad nimi zamyslat. Aj ta Diners Club sa ti neoplati platit a nevratia sa ti ani naklady na nu s tymi milami, pokial nelietas ako sialeny 30x rocne a nespavas v drahych hoteloch, kde na nu vies ziskat par mil...

Moze skusit hladat alternativy. Ale ja som sa pokusal par dni preverovat vsetky dostupne moznosti a dosiel som k zaveru, ze nic nestoji za to. Jedine, ze by som mal zamestnanie, kde mi preplacaju kvantum medzikontinentalnych letov rocne a vzdy leteckou spolocnostou z tej istej skupiny.

Peter, pardón, ale tvoja odpoveď je tak trochu mimo misu. Na čo sa pýtal autor otázky, to bolo zodpovedané, nie je potrebné posudzovať respektíve odsudzovať ním preferovaný štýl cestovania. Preto, že ty cestuješ inak a nevieš si predstaviť, že niekto môže absolvovať tridsať letov do roku "ako šialený", neznamená, že tak niekto nerobí, ani to, že takýto spôsob cestovania nie je ten správny. (Žiaden spôsob cestovania nie je pravidlo či správne riešenie, je to o zvážení, komu čo vyhovuje. Cestovanie je vždy o kombinácií času a peňazí: ak máš viac jedného, môžeš obetovať to druhé, naopak, čím menej jedného, tým viac musíš kompenzovať druhým).

Skúsim dať z pohľadu človeka, ktorý má nalietanú zlatú vernostnú kartu leteckej spoločnosti na ktorú si doplnkovo zbiera míle kreditnou kartou. Lietam najmä na súkromné cesty, služobne minimálne. Mnohokrát víkendovým výjazdom: v piatok večer po práci na letisko, v pondelok nadránom sa vraciam domov. Výhody ako prioritný check-in a boarding sa mi mimoriadne hodia, nečakám a viem, že naboardujem a budem mať kam dať svoju príručnú batožinu, lebo cestujem väčšinou len s ňou. Nehovoriac o sedadlách s extra miestom zadarmo a občasným upgradom do businessu, čo veľmi poteší. Letiskový salónik tiež pomáha skvele si oddýchnuť, namiesto čakania v čakárni a míňania peňazí v reštauráciách je všetko tam a zadarmo (no áno, za cenu nakúpených leteniek). Za míle potom kupujem letenky či už sebe alebo rodine, keď ma chodí navštevovať. Opäť, áno, je to robené pre ľudí, ktorí lietajú veľa, ale im to maximálne zjednodušuje život. Zatial som nikdy nemala problém nájsť letenky v rámci svojej aerolinky či partnerských leteckých spoločností v rámci jednej skupiny.

Jednoducho si skús predstaviť, že sú aj ľudia, ktorí si radšej niekam "odskočia" viackrát do roka, než by sa vybrali na jednu dlhú cestu prípadne na klasické dve dvojtýždňové dovolenky do roka. Od určitého počtu segmentov, respektíve nalietaných míľ sa im tieto karty skutočne hodia.

 

Si dobrodruh? Daj to o sebe vedieť!

Podeľ sa s novou témou s Dobrodruhmi