Advertisement
Advertisement
Články
Najnovšie články
Cestopisy
Kam na Slovensku
Šport, Adrenalín
Kam na dovolenku - tipy
História
Indiáni
Rady pred cestou
Hodnotenie cestoviek
Ako pridať článok a fotky
Odporučte Dobrodruh.sk
Ubytovanie na Slovensku
Podujatia, Knihy, Filmy
Advertisement
Advertisement
Internetový obchod
Turistické oblečenie Turistická výstroj Exotický nábytok
Advertisement
Naše tipy
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Anketa
Hlasujte o najlákavejší kontinent na cestovanie.

Advertisement
sibir.sk
Prihlásenie

slovenskedovolenky.sk
srdiecko
Advertisement
Fórum Dobrodruh.sk  

::Založiť tému::
<< Začiatok < Predošlá 1 2 . . . 26 27 28 29 30 . . . 332 333 Nasledujúca > Koniec >>
2 rep!

Re:Francúzska légia - 02/07/2009 18:10
JAA co tym myslis? ako je to teraz z misiami?Ist na misiu s legiou bolo je aj bude vzdy to iste!Neprestavitelne pre niekoho, kto to este neskusil.Legia je koli predstave nieco ako dievca pre vsetko!normalna francuzska armada ma svoje vlastne zakony a legia svoje.velmi neradi miesaju legiu s polu ostatnymi regimentami.Preco!? v legii legionar nema na nic pravo teda aspon v 2 rep je to tak.a ak nahodov nejaky mlady legionar vidi ako to funguje v normalnej armade chce sa mu plakat. Prikladte na pobrezi slonoviny je tam viac regimentov z francuzska a co si myslite koho nedaju spat aby cakal na lietadlo plne flasi vody pre celu francuzsku armadu na pobrezi slonoviny?Legionarov.Normalny francuzsky vojak ma pravo na spanok a tiez na odych po pracovnom case.Pracovny cas v legii je 24 hodin v kuse a 7 dni v tyzdni.Pytas sa asi ci legionari zabijaju a tak co?NIE!Aj na missiach robia upratovacku a opravne prace kde len pridu.Legia ma 2 krat viac straznych sluzieb ako fracuzska armada a tak isto je to aj z patrolami.Afganistan - treba vycistit a skontrolovat bojovu techniku celeho francuzskeho kontingentu.co urobia?Je to jasne hned daju patrolovat francuzskym vojakom na tyzden a legionari dotoho.Cistenie vozidiel zbrani a optiky plus radia cely tyzden nonstop.(Podotykam vsetko je uz davno ciste)Spytajte sa nejakych slovakov co boli zo slovenskej armady ci nahodov nevideli cistit bojove vozidla pechoty s vodou a rajbacou kefou pri nulovych teplotach v tricku?Chcete zalozit maly opevny bod pri malom letisku niekde v zabudnutom cade?ziaden problem posleme legiu oni si pospia zo zaciatku na zemi a potom v stanoch co vybuduju.V stane bolo teplejsie ako vonku pod holym nebom a ked sa vsetko krasne vybudovalo oplotenie,hajzle,sprchy a parkovisko pravdaze z malym buzerakom aj so stoziarom trikolory tak nas vymenili cervene barety z francuzskej armady pravdaze mali so sebou aj klimu na naftu.Pocas mojich piatich rokov som na nikoho ani nemieril nie to este strielal.Takze ak budete pocut o legosoch co sa kupali v krvy tak su to nezmysli!!!
Vidite takze som nositelom styroch metalov a sam ani neviem za co?Mam za sebou 4 misiealebo tournanty ako chcete.Na mesiac mate ako parasutista na misii okolo 3400 eur a ked ste na korzike tak dostavate 1800 eur plus 2 krat do roka mate 500 eur za to ze ste na ostrove.neviem co este napisat skus sa spytat konkretnejsie?Ak chcete ist do legie lebo chcete byt ako rambo tak to ani neskusajte.nic take vas tu nenaucia.

PitBull

Re:Francúzska légia - 02/07/2009 18:54
LE napis mi na pokeci na nick 19PitBull88 a mozme sa dohodnut na odchode pls co najskor

jaa

Re:Francúzska légia - 02/07/2009 19:30
jasnee,,chapem,,takze neake bojove akcie v prvych liniach,,alebo take nieco??nic take??kurvaa,,,to uz potom specnaz jedinee,,a legia ma potom este specialne jednotky,,ktore su specializovane na konkretne veci"ty najlepsi sa povie,,a Ty tiez nechodia na bojove akcie??

LE

Re:Francúzska légia - 02/07/2009 19:56
je to zlastne a verim tomu ved kazda ta missi stoji velke prachy a kto sniva o dzubgli a o takych veciach je asi na omyle inak 2.rep chcem sa ta spytat na jednu vec na nohe mam pigmentovu skvrnu/jazvu presne na stehne vadi to u lekara ak by som sa rozhodol ist do LE nechcem aby to znamenalo stopku

2 rep!

Re:Francúzska légia - 02/07/2009 22:51
pre JAA;;;nechcem vam pokazit vase sny, ale ja som tak isto snival.dobre legia vas pripravi na vojnu az dost o to sa nebojte.Ved napriklad my na korzike vysadkari cudzineckej legie skocime za mesiac viac zoskokov ako vysadkari u nas v ziline za rok!!!a to vzdy riadne nalozeny to znamena rupsak 20kg plus famas.fyzicku budete mat tiez dobru a aj si zastrielate oproti slovenskej armade.ale ja tiez som cakal len na nejaku super akciu.Raz sme boli na pobrezi slonoviny na zasahu.Isli sme len s malou polnou plnou nabojov a granatov a s nepriestrelnymi vestami.ale o nejekom boji nemoze byt rec.Strelba do vzduchu a tak.Boli mrtvy ale ja nic mozno je to tak lepsie.
mas pravdu o specialnej jednotke.V legii su dve.Jedna je u vysadkarov groupe commandos parachutistes a druha je dynops u zenistov.Ak tam chces ist musis mat za sebou super karieru min 3 roky a byt caporal teda desiatnik.K vstupu do takejto jednotky musis byt riadne motivovany lebo plat je rovnaky pre vsetkych.makas tam viac ale akcie su lepsie ale aj zranenia a smrt.ja som zazil jedneho mrtveho, jeden je na vozicku a treti nema nalytkach ziadne svaly lebo mu ich rpg urvalo.
pre LE no to neviem presne ale poznam jedneho slovaka s takouto skvrnou na tvary mal to velke a je prijaty je momentalne v nimes pri pesiakoch infantery.takze ak to bude doktorovy vadit na vstupnej prehliadke tak asi koli tomu ze si to mozes zodrat nosenim maskacov alebo pri treningu.napr, pri plazeni neviem ti poradit presne.Este viem ze materske znamienka si legionari musia odstranit v oblasti pasa koli opasku u nas na sekcii jeden talian.

jaa

Re:Francúzska légia - 02/07/2009 23:26
dikes za infoo,,ale nechapem preco vaas niekam neposlu,,sak je tolko konfliktou,,IRAQ,,afganistan,,atd,,preco ty najlepsi nejdu do boja ale sedia na riti,,to nechapem,,mam jedneho znameho,,da sa povedat,,ze kamarata,,on nastupil do legie v 96,,bol v Sarajeve ,,moc my toho nepovedal,,ale hovoril,,ze minimalne 13krad mal na male,,pri presunoch ich zasiahlo skoro rpcko,,alebo snipri,,bol tam 6,5rokaa,,a vratil sa kvoli pice,,ktora o nechala,,povedal,,ze lutuje ,,ze tam neostal,,ake plany mas do buducna??kolko chces ostat??

2 rep!

Re:Francúzska légia - 03/07/2009 00:49
sarajevo! legia tam bola a urobila si aj hambu.to vie malo ludi.napr.jednu sekciu z cavalerie-jazdecky pluk zajali srbi a priviazali ich na most aby americky piloti nemohli ten most bombardovat!Alebo parasutistov z legie zase vytopili ako?kokoti si urobili tabor pod vodnou nadrzov a srbom stacilo len poskodit nadrz.zachranili sa len ludia technika pod vodou..no na druhej strane specialna jednotka cudzineckej legie GCP si tam urobila super meno z akcii.Napriklad napadli teroristicky tabor a vsetkich zajali....vela mrtvych tam v tedy legia nemala ale prvy tam zomrel z 2 rep jeden slovak Benko.pisal o tom aj stavistak vo svojej knihe.vela byvalych legosov lutuje svoj odchod lebo tak jednoduchy zivot uz vcivile nemaju!Cim mate viac servisu tym sa mate lepsie.Napr.Ranny nastup je o 7h30 a vstanete si kedy chcete aj o 7h ak to stihate na nastup.Potom mate bud pracu ale vacsinou sa sportuje az do 9h potom sprcha a maskace a nejake zamestnanie do 11h30 to uz mate pripravu na obed.Do 14h00 mate siestu!!!a poobednajsi nastup je o 14h00 potom dalsie zamestnanie do 17h30 a potom volno.ak mate cez 5 rokov sluzby mozte byvat zo svojou zenskou v meste.V kasarnach su len legosi do 5 rokov alebo ti co chcu setrit prachy alebo buzeranti co nemaju babu.Toto je taky normalny den v kasarnach.Pravdaze cvicenia a vysadky alebo strelby su ovela tazsie ako v normalnej armade to mozem potvrdit!!!

samarovic
Junior Boarder

Re:Francúzska légia - 03/07/2009 10:56
2 REP ! a teraz si stále aktívne v LE? alebo už si na SR ?

JAA

Re:Francúzska légia - 03/07/2009 10:58
takze teraz iba humanitarnee akcie da sa povedat,,nie?? a taa druha specialna jednotka Dynops,,cim konkretne sa zaobera"boj v dzungli ,,alebo v pusti??hm?,,ako viem kazde rano sa behava,,cca 15kilakou alebo je to inak??hm,,ty mas ake plany v legii?,,a aka si hodnost ked sa mozem opytat ,,a co to znamena :-ze musis mat za sebou super karieru??"akoze ziadne prehrezky a taak,,hm,,

2 rep!

Re:Francúzska légia - 03/07/2009 13:12
nechcem vam povedat vela o sebe dufam ze to pochopite a nebojte sa nie som ziaden dezerter!!!na slovensko obcas zavitam..Dynops je specialna jednotka zenistou to znamena ze skacu z lietadla a robia akcie aj pod vodou taky odnoz od seals a tiez vedia odstranovat vybusniny taky pyrotechnici.Legionari vedia bojovat v dzungli ako aj na pusti.Kvoli tomu robia staze commandos.Mam za sebou 2 staze jednu z dzungle a jednu z dzibouty ta je najtazsia vo francuzsku.
je to pravda ostali uz iba take humanitarne akcie pre legiu

JAA

Re:Francúzska légia - 03/07/2009 17:56
preco vas neposlu niekam do poriadnej akcie??moc nakladne alebo ,,?a kedy sa chystas na Slovensko,,,by som sa s tebou rad stretol,,takto to je na picu,,

2 rep!

Re:Francúzska légia - 04/07/2009 11:58
tych 15 km kazde rano alebo kazdy druh den je uplne normalne v cudzineckej legii!!ci uz zacinate na farme alebo ste uz stary legos ranny beh tych 15 km uplny normal!Nic moc, zvyknete si na to lebo footing - beh je tam najcastejsi sport.
Ako je to stou karierov?Tak uz v prijimaci si vas vsimaju a vsetko zapisuju do osobnych papierov a tam vam aj urcia ake mate predispozicie na dalsie roky servisu teda kam do regimentu po skonceni 4 mesacneho prijmaca.V Cudzineckej legii ste ludsky material v ich rukach a oni vas formuju ako chcu!!!!To znamena,ze ak snivate teraz,ze by ste chceli byt snajprom v legii tak to mate male sance!Preco?Je to jednoduche legionari sa doplnaju do regimentov podlato kolko je tam momentalne potreba.V prijmaci je vas napiklad 30.Legia ma 10 regimentov.Po prijmaci mate moznost sa dostat do 7 regimentov lebo 1 RE, 4 RE a DLEM mladich neberu.Mate moznost si sami vybrat podla vasej priority 3 regimenty a oni vam to bud odobria alebo nie.2 regimenty 13 DBLE v djibouty a 3 REI na guajane ponukaju tiez volne miesta ale je ich velmi malo a nie vzdy.Ja ked som bol v prijmaci tak z djibouty nebola ziadna ponuka a z guajany prisli tri volne miesta.Ja som si vybral 2 REP skoncil som medzi prvymi tak to nebol problem.Tak do repu so mnou isli este dalsi traja lebo rep ponukol 4 miesta.Takze uz v prijmaci sa mozu vase ocakavania pekne skoncit.a to nemate este vyhrate.Potom pridete do regimentu....Pokracovanie na buduce nemam teraz cas

moje meno je.....

Re:Francúzska légia - 04/07/2009 15:29
aj ja som chcel vstupit,ako čítam tak 2.REP tam asi je skoda keby som sa stebou mohol stretnut ked prides na slovensko chcem este vstupit no chcel by som pokecat s niekim kto tam je , alebo bol chcem vediet o com je primač,ake zdravotne problemi su akceptovatelne a pod. keby sa niekto ozval vopred dakujem

2 rep!

Re:Francúzska légia - 04/07/2009 19:56
k vstupu do legie treba davku odvahy a tiez chut zacat nieco od znova od nuly.Myslim si, ze nema zmysel sa moc vypytovat na vsetky detajly.Legia akceptuje vela veci a jednou znich su aj okuliare to tu nie je ziaden problem vydiet legionara s okuliarmi, dokonca uz do 2 rep zacinaju chodit okuliarnati!Legia je tak teraz v malej krize chybaju ludia hlavne ti starsi legosi.Kedysi nebol problem vstupit do legie na 15 rokov a potom klud do konca zivota s dochodkom okolo 1000 eur, lenze teraz je situacia ina dochodky v legii nie su este jasne a ti co sluzia uz nejakych 10 rokov teraz nevedia ci im bude stacit odsluzit na dochodok zvysnych 5 rokov alebo sa im to predlzi.A pri takejto situacii ludia odchadzaju v hufoch po 5 tich alebo 7 mich rokoch.
Ak ste aj neplavci aj tak vas vezmu,dokonca ja som sa bal o zuby a tiez to maju v pici.zuby vam tu spravia.Problemom je ak mate za sebou operaciu chrbta alebo klbov, kolien alebo nejaku inu vaznu operaciu.Tiez vam tu pozru riadne pluca.Ja som bol z jednym slovakom na vstupnych testoch a spolu nas aj prijali.Uz sme mali legionarske maskace a baretky a tesili sme sa do prijmacu, ked vtom prisli snimky jeho pluc.A chlapika, ktoreho prijali aj so mnou, poslali do civilu.
Nechcem navadzat k vstupu do legie je to trestne tak ziadne stretnutia alebo podobne sorry vopred.Mozem vam to tu len osvetlit a opravit nektore vyjadrenia.
do legie chodte sam a nikdy nie skamaratom mate malu moznost ze si vas vyberu spolu.Dalej coho sa bojite?????
Pri zaklopani na branu v strasbourgu vam nikto hlavu neurve, vas tam nakrmia a odvezu zadarmo do marseille respektivne do aubagne na vstupne pohovory.Tu pobudnete asi tri tyzdne.Kazdy vecer budu vyvolavat mena ludi co nepresli niektorymi vstupnymi testami a tiez sa vas budu pytat kto chce ist domov!!!Mate na vyber ak chcete ist prec mate plne pravo a ziaden problem pocas tych troch tyzdnov.Potom ak vas vyberu v ten den pred naozajstnym podpisom mate este jednu moznost ale nie poslednu sa vratit domov.Ale sila nepoznaneho vas donuti zostat a skusit- vlastna skusenost!Potom mate prijmac 4 mesiace, ak ste prijaty tak musite si ho pekne odmakat.Na konci prijmacu mate moznost si vybrat regiment ktory chcete.Den pred odchodom do regimentu ktory vam dala legia,bud suhlasi s vasim zelanim alebo to zmeni,mate poslednu moznost ist domov!!!!!!!A tu je to so slovakmi na picu!!!!!!!!Ti co ostanu povacsine robia dobre meno ale je prava vela takich co prave po tychto 4 mesiacoch ide domov,maju nasrane v gatiach!!!!A tu nam robia to zle meno!!Osobne som stretol v legii takych tzv.legosov!!!
Tak coho sa bojite?Pridte sami a nezhanajte si ako nejake baby gardedamu na vas odchod do legie ako posrani, aj tak vas spolu nevezmu, mate predsa vela sanci na cuvnutie!!!????
Ked budete mat nasrane po tychto 4 prvych mesiacov tak jednoducho nepodpiste a chodte domov a piste do casopisov aky ste legosi!!!bravo!nikto vas tu do legie netlaci!ak ale podpisete po prijmaci tak tu uz musite zostat pekne do 5 rokov!!!bohuzial taka je legia.
O com je prijmac? naucia vas zakladnemu vojenskemu zivotu po francuzsky.Zbrane, technika, spojenie potom budete spievat legionarske piesne, pochody, cvicenia, budete casto behavat 15 km v poho.budete mat sluzby v kuchyni, na brane, strazne sluzby.Naucia vas prat vase oblecenie aj ho zehlit.Vyzehlit legionarsku uniformu na straz tak to sa zapotite!!!
dokonca si aj zavolate teraz domov, vypyjete si pivko, pojdete na internet - legia zacina robit ustupky voci mladym aby im tak neodchadzali.doslova legia makne!!!!
ale ked pridete do noveho regimentu tak pozor tu ste zasran a mlady legos teda hovno alebo nic!!!nebojte sa nikto sa vam tu vasich veci,penazi alebo jedla nedotkne!!!tu nieje taky sikan ako bol v slovenskej armade!tu je to o inom, tu ste mlady az do 2 rokov sluzby takze makate ako kokot.Upratujete ako sluzka a popritom robite vsetky mozne staze aby vas vycvicili.Ak tu polavite tak vasa kariera pojde do pi...musite mat stale upravenu postel,super ulozenu skrinku,nie do kominkov ako v slov.armade nebojte sa.Musite byt vzdy cisti, ostrihani vase maskace super vyzehlene.Kepi super biele.Musite byt dochvilni.presni a nesmiete tu plakat alebo na nieco zabudnut tu sa pocas prvych mesiacov vsetko tresta napriklad nocov stravenov rajbanim hajzlov alebo sprch!!nic nezabudat nic nestracat.Ked budete rano behat su to mladi zasrani co musia byt vzdy pred starsimi.atd...........
tu si vas vsimaju a desiatnici o vas hovoria svojim nadriadenim a ti vyssie...Takto sa zacina vasa kariera v legii..Posluchanim rozkazov.budes mamlas alebo slaby sportovec tak to budes mat tazsie.
nabuduce............

slovenka3007

Re:Francúzska légia - 04/07/2009 23:14
ahoj 2rep! ak by to bolo mozne mohol by si sa mi ozvat na moju mailovu adresu slovenka3007@gmail.com mala by som niekolko otazok, ktore nechcem riesit cez tuto diskusiu, ak nie nic sa nedeje viem ta pochopist...

alex

Re:Francúzska légia - 05/07/2009 18:14
V úplne prvom rade sa musíš naučiť gramatiku zo SJ.

moje meno je.....

Re:Francúzska légia - 05/07/2009 18:53
este jedna vec prosim ta tie vstupne fyzicke testy co su na hlavnej stranke legie platia?alebo od novacikov chcu nieco ine. a este jedna vec prosim ta odpovedz mi ak nemam dokonale rovny chrbat vadi to alebo nie, pri vstupnej prehliadke ale inac posilujem uz nejaky rok a som dost dobre na tom fyzicky uznaj vyska 189cm a vaha 92 da sa povedat dost namakana postava a preto tam chcem vstupit slovensko je pre mna nic chcem nieco viac vdaka za odpoved 2.REP

2 rep!

Re:Francúzska légia - 05/07/2009 21:29
vstupne testy su: psychotesty,zdravotna prehliadka,gestapo to je najtazsie to nezalezi od teba!a zo sportu to je len beh!!!nebudete plavat ani lozit na lano ani kliky nic len beh!!kedysi to bol beh na 12 min a stacilo urobit 3 km minimalne podla toho kolko tam bolo ludi.
Chrbat ti tam pozorne prezru stavec po stavci a ak im to bude vyhovovat tak ta vezmu neboj.A este ak mas dobru postavu tak to sa neboj.
No podla mojho nazoru si trocha privelky na legosa pre tuto dnesnu legiu!Lebo vacsinou mozu lahsie ovladat mensich ludi a nevznikne riziko nejakeho protiutoku proti nadriadenim.Je to ale z mojho osobneho hladiska lebo som strasne casto stretaval malych legosov.
Uz neotalaj a vstup...na psychotestoch nakresli pehny strom aj skorenmi! vela kokotov nakresli nieco ako palmu a idu domov.
na gestape povedz, ze chces byt vojak spovolania a ze u nas neberu a tak si rozhodol pre legiu lebo je najlepsia podla teba a ze tu chcest ostat na 15 rokov, ze si si isti a tiez, ze ta lakaju prachy a dobrodruzstvo,
Alex ak narazas na mna tak sa ospravedlnujem pre moj pravopis ale skus ist niekde do cudziny na 6 rokov a strat kontakt so slovencinov.Je pravda ze postupne zabudam vybrane slova a tiez mam problem si spomenut na niektore slovenske slovo ktore som uz davno nepouzival.vidis nijako ta nenapadam za tvoje upozornenie(asi ako spravny legos by som ti mal riadne vynadat a pohrozit ti a z mojej vlastnej lenivosti sa minechce precitat moje texty pred ich poslanim do tochto fora
.....caves neurazam sa a ocenujem spravny postreh

byť niekym

Re:Francúzska légia - 05/07/2009 21:42
každý kto je,každý kto sa dostal,každý kto sa vrátil(nepočitam tych ktori zutekali) z LE je premna hrdina!!!!silny človek,silna osobnost z vnutra a ja davam velky rešpekt pre tych ktory vydržali a maju sa tam dobre
dufam že aj ja čoskoro sa stanem legionarom
že moj sen byt nim sa splni hoci to bude tažke z viacerych dovodov

moje meno je.....

Re:Francúzska légia - 05/07/2009 21:50
dobre vdaka za pomoc a este jedna vec co by som si mal zobrat zo sebou co potrebujem z higienickich veci a pod.a inac 2 REP uz som sa rozhodol idem vstupit cakaj ak sa dostanem a podpisem kontrakt tak si ta najdem a budeme sa smiat a vraviet o tom co to legia je ak ta nenajdem ja tak mozno ti mna v primaci pametaj vyska189 vaha okolo95 tak kamarat uz idem v lete som tam ako na koni ale este 2 tyzdne musim pockat a nieco si povybavovat tak zatial a ak by si mal este nieco uzitocne co by som mal pred vstupom vediet napis to vdaka za pomoc legos.

<< Začiatok < Predošlá 1 2 . . . 26 27 28 29 30 . . . 332 333 Nasledujúca > Koniec >>
::Založiť tému::
Advertisement

Máte vlastnú web stránku alebo sa chcete podeliť o zážitky?
Na adresu Táto emailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. nám pošlite článok alebo fotky, ktoré uverejníme pod vašim menom spoločne s odkazom na vašu stránku.

Kliknutím vstúpte do nasledujúcich rubrík:

História
Slovensko Dovolenka
Cestopisy
Indiáni
Šport, Adrenalín
historia slovensko dovolenka cestopis indiani sport