Advertisement
Advertisement
Články
Najnovšie články
Cestopisy
Kam na Slovensku
Šport, Adrenalín
Kam na dovolenku - tipy
História
Indiáni
Rady pred cestou
Hodnotenie cestoviek
Ako pridať článok a fotky
Odporučte Dobrodruh.sk
Ubytovanie na Slovensku
Podujatia, Knihy, Filmy
Advertisement
Advertisement
Internetový obchod
Turistické oblečenie Turistická výstroj Exotický nábytok
Advertisement
Naše tipy
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Anketa
Hlasujte o najlákavejší kontinent na cestovanie.

Advertisement
sibir.sk
Prihlásenie

slovenskedovolenky.sk
srdiecko
Advertisement
Fórum Dobrodruh.sk  

::Založiť tému::
<< Začiatok < Predošlá 1 2 . . . 45 46 47 48 49 . . . 332 333 Nasledujúca > Koniec >>
Majo

Re:Francúzska légia - 03/10/2009 17:14
http://www.youtube.com/watch?v=kbs-RP1rus4&feature=fvw

Teda toto sú páni.

2 rep!

Re:Francúzska légia - 03/10/2009 17:39
ja som si tiez myslel ked som pozeral na internate obrazky alebo knihy specialnych jednotiek ze rusy su najlepsi a potom americania cudzinecka legia atd.
postupne som sa dostaval ku kniham ktore odhalovali viac o specialnych jednotkach.Napriklad ze pred 68 bola najlepsia jednotka povazovana ceskoslovenska v holesove boli to super vysadkari ktorych zrusili lebo sa ako jediny v tedy postavili na odpor!
potom legia vzdy som o nej snival ci uz doma v skole alebo na intraku.tak som sa nasral a po skole a po zvs som tam siel.No postupne som zistoval ze propaganda a realita nie je to iste!tieto iste nacvicene figury vam ukazovali aj v ziline pocas prisahy ked tam prisli rodinny prislusnici.Mysleli sme si ze pre boha to su frajeri!!
a v legii sa s tym stretnete pocas oslav cameronu 30 aprila!ukazu vam to napriklad v castlelnaudary, robia to tam stazisti na kapralov alebo na sergentov!!!nie najlepsi ale jednoducho jednu sekciu vyberu a oni budu nacvicovat niekolko tyzdnov tito bojove ukazky zatial co ine sekcie sa nenaucia nic a budu pripravovat kasarne na oslavy, stavat stany, zametat zbierat listie atd.tam som to pochopil ked som bol v sekcii co staval stany na jednotlive aktivity!!!!no a ked potom ukazovali ukazky pre civilov ti len krutili hlavami aky sme dobri!!!omyl to len jedna sekcia ukazala co sa pred nedavnom naucila to nie vsetci!
podme dalej prisiel som do repu a tam GCP!!! no dostal som sa velmi blizko k nim na tu istu kompaniu a postupom casu som videl, ze az taky extra nie su!
len tolko "mefiez vous des apparences"!!!!je to vsetko len pozlatko!!!skutocnost ma niekedy velmi daleko!nechcem nikoho odhovarat, ale nedavajte si latku moc vysoko alebo skor nestavajte si velke vzdusne zamky!!!
s pozdravom

Majo

Re:Francúzska légia - 03/10/2009 19:42
2 rep! - Propaganda všade áno. Aj specnaz už so svojho výcviku robí biznis. Ale specnaz možno nacvičuje nejakú šou, ale z toho čo vedia. A oni to vedia. Prečítaj si knihu SPECNAZ od Viktora Suvorova. Ak budeš mať čas a prístup k nej tak pomimo aj akvárium je dobrá kniha. Za tieto 2 knihy je v Rusku odsúdený na smrť zastrelením, lebo vyzradil všetko o najtajnejšej ruskej organizácii (GRU - vojenská rozviedka) a jednotke čo k nej patrí (specnaz) A k tej légii, stále je tam pravdepodobnosť že sa dostanem zrovna na tú sekciu. Ale o to mi aj tak nejde. Ja tam hľadám niečo iné. Samozrejme nemôžem povedať že sa nechcem dostať raz aj do GCP. To chcem. Nech sú aký sú. Ale na slovensku nenájdem ani len takú sekciu kde tie stany budem stavať. (obrazne povedané). Vieš, ja som prečítal knihu od potockého. Strašne to okritizoval. Všetko čo sa týka LE mu vadilo. Len preto že sa nedostal na misiu a pre to že tam nič nerobili. Ale on mohol požiadať niekoho čo niečo vie nech ho to naučí. Alebo sám začať trénovať. Ale nechcem okolo toho moc hovoriť, lebo ako hovorím, moc o tom neviem. Nebol som tam. Skúsim a potom sem napíšem aký mám na to pohľad ja teraz na to môžem mať názor, ale nie objektívny.

2 rep!

Re:Francúzska légia - 03/10/2009 21:44
majo sa som tiez cital suvorova a bolo to este okolo roku 2000 a tiez som ostal v soku.potom ale vyslo na javo ze niektore veci suvorov priklaslil.
vies realita a a film alebo kniha nie su to iste!udivoval ma vycvik v knihe specnaz co tam spominal.Pozri si stranku jedneho cecha co absolvoval ich vycvik a vo vojne v juhoslavii bojoval ako zoldnier!su tam veci co by si ani neveril co robia napriklad vsetci nastali do jedneho hrnca a potom si kazdy musel nabrat jeden pohar a vypit to!mas to na www.specnaz.cz ak chces dobre citanie je tam aj o legii a mas tam aaj forum.
teraz k potockemu! mam tu knihu a dostal som ju v legii od jedneho sergenta cecha co bol jeho kamarat!ano kritizoval legiu ale v lastne vsetci legionari kritizuju!a od spaleka si tu knihu cital?je to tiez dezerter ale dobre to napisal ziadne vymysli.aj to tam zdokumentoval fotkami a dokonca stopoval stopkami kolko ramasoval.K spalekovej knihe len tolko ze sa vam to moze lahko stat co jemu!!!napriklad teraz snivas ovycviku specnaz v cudzineckej legii takze sorry ale to v legii nezazijes takze budes trocha sklamany a potom ak tvoja kompania na ziadnu misiu nepojde alebo ak budes musiet ist robit nejaku staz a kompania pojde na misiu bez teba tiez budes sklamany.
teraz budes sklamany a znechuteny tak ta ani nenapadne ist cvicit s nejakymi manikmi nejake to kung fu!
ja ta ale neodrazujem ak si si isty tach chod amozno sa dostanes na nejaku dobru sekciu s dobrym porucikom co nebude mysliet len na svoju karieru ale aj na svoju sekciu.mozno budes sniper a mozno sa dostanes do GCP.ja ti to prajem!
sorry ale v legii pred tym ako pojdes jest obed nebudes preskakovat hlboku jamu na dne ktorej budu zapichnute hroty ako to spominal suvorov vo svojej knuhe ale budes pekne spievat ako to je v legii zvykom a miesto toho aby si si dal pivko v klube po obede tak budes drhnut hajzle alebo chodbu ako mlady legionaar.
A ak uz budes robit nejake to bojove umenie v legii tak to budes robit pre seba a netvrd ze ta to naucila legia!!!
s pozdravom

Majo

Re:Francúzska légia - 03/10/2009 22:21
Uvidím. Vieš, ono ja som tá povaha, že ak niečo neskúsim tak to ľutujem. Keď to skúsim, sklamem sa, tak som rád aspoň tomu, že som to skúsil. Chodievam aj na to fórum, čítal som aj ten článok o tých "chcankách". Neviem či to Suvorov všetko prikrášlil alebo nie, ale je mi to v podstate jedno. Ja len tvrdím jedno. Skorej sa na misiu dostaneš v LE nech už je to podla potockého alebo špalkovej knihy tak ako to opisovali ako v OS SR. To viem z prvej ruky. Na slovensku sa na misiu dostanú len tlačenky čo majú známosť "tam hore". A na takýto princíp teraz finguje celé slovensko. Povedz mi jednu vec prosím. Prečo tý čo sú tam pod 5 rokov alebo 5 rokov na LE iba nadávajú a tý čo sú tam nad 5 rokov tak sú spokojný? Neni to preto že za to prvé obdobie si iba nula?

2 rep!

Re:Francúzska légia - 03/10/2009 22:45
nie ze by si bol nula za prvych 5 rokov!Ida o to ze ti co na legiu nenadavaju si urobili predstavu o zivote spojenu s legiou to znaena ze nebudu srat z neba na svojho chlebodarcu!nula si v legii tak maximalne rok az rok a pol! potom to uz ide uz si premiere classe a uz nie si najmladsi na sekciu uz mas dostatok volneho casu napriklad na posilovanie alebo aj na bojove sporty ak sa robia v regimente v ktorom si!Ja mam tu istu povahu ako ty chlape.Neveril som tak som skusil a lutujem ze som predtym cital knihy o specnaz lebo to som v legii nenasiel!!!Mozno keby nejaky moj sef sekcie nejaku taku knihu cital a snazil by sa nam spravit nieco podobne ale tak sa nestalo.
Netreba si predstavovat aj vycvik ale aj to co potom vycviku nasleduje!Napriklad mal si super vycvik v noci boli ste dobre zabateni a unaveni a ked sa vratis z vycviku tak zistis ze hned vecer beres sluzbu na noc.Teraz ale najprv musis vycistit vsetok svoj material zbrane atd. az potm mas cas na osobnu hygienu a potom si pripravujes veci do sluzby to znamena ze zehlis ako blby svoju uniformu na gardu!

Majo

Re:Francúzska légia - 03/10/2009 23:19
A v akom regimente sa učia bojové umenia? A tá stráž patrí k práci. Je to niečo za čo je tam legionár platený a musí s tým rátať. či nie?

2 rep!

Re:Francúzska légia - 04/10/2009 14:07
vies vo vyspelych armadach mas ludi, ktori su na bojovych kompaniach a ti okrem cviceni,strelieb amisii nerobia nic ine.Na jedneho americkeho vojaka ktory bojuje mas styroch ktory sa o neho staraju obrazne!!to znamena ze ty si na bojovej rote a nieco take ako sluzby, upratovanie alebo ine prace v kasarnach nemas!ako kedysi GCP oni ziadne sluzby nemali len vycvik!teraz to je ine chybaju ludia a miesto toho aby sa cvicilo tak sa plnia nezmyselne ulohy v kasarnach!
uz som spomynal ze 2 rep cistil jednu strelnicu od vybuchnutej aj nevybuchnutej municie po minometoch a delach roznych kalibrov!!!!!viete ti co to strielali to ani nemuseli upratat na to tam poslali 2 rep.Bolo to na canjeurse!!vydite miesto toho aby 2 rep robil nejaku zaujimavu staz jeden mesiac tak robil upratovacku!!
bojove umenie sa robi tam kde su majstri bojoveho umenia!viem ze brazilci v repe maju jedneho majstra v tom ich djiu dzutsu alebo ako sa to vola?potom sa v repe robi box! a niekedy ked im prdne ryzojedom tak aj take wondo.
ked sme cakali na zaradenie do regimentov v 1 re aubagni tak sme tam mali tyzdennu instrukciu nejakej obrany od jedneho maleho a chudeho adjudanta!bolo to dobre islo o sebaobranu velmi tvrdu!ako urvat ohryzok ako odkopnut jablko na kolene!kde treba porezat ziletkou aby to dobre krvacalo kde udriet aby si agresora odrovnal.povedal by som ze islo o vsetky udery ktore su normalne v bojovych umeniach pre civilov zakazane!!!Potom som sa uz s podobnym vycvikom nestretol iba ked som robil staz komando v djibouty.
no a ked to netrenujes tak zabudas!

Pali88

Re:Francúzska légia - 04/10/2009 14:54
Je problém dostať sa do LE keď mám podmienku?Légia má dať predsa človeku druhú šancu.Počul som že kto mal problémy so zákonom nemá šancu.Je to pravda?

camerone
Platinum Boarder

Re:Francúzska légia - 04/10/2009 15:15
knihu som precital od spaleka a od stena gazdika...
je to uplne ine ohen a voda.. jeden sa sklamal a druhy zil svoj sen ...
knih bolo precitanych mnoho o legii o kontraktoroch...
moj nazor je Zalezi ako sa ktomu postavis!
Neviem kto si Jano, ale neser ma! co to je 1800

camerone
Platinum Boarder

Re:Francúzska légia - 04/10/2009 15:28
a o holesovskych vysadkaroch som pocul aj ja...
aj o vycviku vtedajsej CSLA... pocul som ze holesovsky vysadkari cvicili aj rusov a ked bolo velke cvicenie armad Varsavskej zmluvy tak na cele stala CSLA??? to som cital a pocul od mojho deda!

a teraz sa v dobrom hovori o vysadkaroch z Prostejova 601.skss a o ich praci v Afganistane!!!
klobuk dole... zalezi ako to beriete
Neviem kto si Jano, ale neser ma! co to je 1800

2 rep!

Re:Francúzska légia - 04/10/2009 16:09
ak mas podmienku tak ta vezmu.preco?oni moc nesnoria v zaznamoch.ak ste hladany interpolom tak vas nevezmu to je totiz ich jedina databaza na ktoru sa mozu napojit.takze ak ste hladany len na slovensku alebo mate zaznam len na slovensku tak oni to nemaju ako zistit!
holesovsky vysadkary boli dobri na tu dobu v ktorej zili!kedysi museli vysadkari zoskocit a dostat sa v nepriatelskom terene k taktickym raketam a snazit sa strelit do maleho stvorceka alebo obdlznika na rakete kde bola schovana navigacia!islo o stvorcek asi 30 x 30 cm.takze islo o to nepozorovane sa dostat k raketam a strelbou ich zneskodnit!
necital som este knihu od gazdika ale spominal v tej knihe ako chlapom z gcp liezol na nervi s tym svojim vycvikom sebaobrany!ti co ostali ked odisiel do aubagne na gestapo ho nespominali moc v laske!takze ak spominal vo svojej knihe ze bol oblubeny tak tomu moc never!!!!
vies keby gazdik na tej jeho stvrtej kompanii kde bol predtym ako sa dostal do gcp ramasoval a dali by mu len nejaku staz vodica alebo kuchara a keby mu jeho kapitan jeho kompanie povedal ze ho neposle na preselekciu na gcp, tak by ta jeho kniha vyzerala inak!ja by som povedal ze gazdik mal stastie a potocky nie!!!!to je o tom ta legia!!!Ja som mal stastie!v pohode misie v pohode sekcia a sefovia sekcie a tiez super staze!!!
NG som mal tiez vysoke a sportovo som bol na tom dobre!jedine co prizvukujem ze vycvik o ktorom som cital v knihach a videl vo filmoch som tam nezazil!!!!!
Tiez sa ti to majo moze stat velmi lahko a dopadnes ako potocky!Ale tiez mozes dopadnut ako gazdik!!!!Vies ides do legie a potom vsetko zalezi od tvojich nadriadenych a od toho ci im manzelka vecer dala alebo nie!!!Mozes byt majster sveta v strelbe!ak sa dostanes na napriklad na prvu kompaniu a tvoj velitel rozhodne ze bude chciet z teba gulometcika z minimi tak sa mozes aj posrat ale z odstrelovacky si pocas 5 rokov prdnes mozno parkrat!
A napriklad nejaky traktorista jano co v zivote pusku nevidel sa dostane do legie a potom do repu a nahodov budu robit prijmac pre CEA specialna kompania 2 rep a on sa dostane na sekciu STE section tireur d'elite!!! tak chlapec bude musiet 5 rokov strielat s PGM s odstrelovacky co to striela na 2 km!!!!!V LEGII IDE LEN O STASTIE AKO NATRAFITE CI UZ NA VELITELOV ALEO NA SEKCIU ALEBO NA KOMPANIU ALEBO NA REGIMENT!!!

Pali88

Re:Francúzska légia - 04/10/2009 16:30
2 rep! vďaka za odpoveď.Toto fórum je veľmi zaujímavé a veľa nového som sa dozvedel.Čítam to všetko od 1 strany.

2 rep!

Re:Francúzska légia - 04/10/2009 16:34
ale niekedy nezaskodi povedat pravdu a budete pre nich zaujimavy napriklad u teba vedia ze nebudes moc chodit na slovensko pocas dovoleniek alebo ze nedezertujes hned lebo tym nic neziskas a tym ze im povies pravdu budu vediet ze legiu potrebujes ako sol v tvojej situacii....a oni takych potrebuju co im ostava legia ako posledna moznost!

2REP

Re:Francúzska légia - 05/10/2009 13:43
Srdecne vas vsetkych zdravim, chlapi.Vidim, ze zdrave jadro tu diskutuje a k veci.Fakt dobre prispevky, je co precitat.Nechvalim, len konstatujem a to je viac.Preto mam z toho uprimnu radost. 2REP! tu v dobrom „cepuje“ tych z vas, ktori sa len chystate a dava uzitocne rady tak ich treba brat v uvahu a porozmyslat nad tym, aj ked kazdy si na to utvara vlastny nazor.Je to proste uhol pohladu.Podla toho co clovek v LE zazil, ako sa mu darilo, ci dari.Na niektore veci mam iny nazor, lebo ja som to zazil inak.Ale o tom je zivot.2REP! uprimna vdaka za tie slova.Ty si ich mozes dovolit.Len im to podavaj tak, ako doteraz, nech vedia do coho idu.Je mi len luto, ze taki ludia ako ty sa nevracaju spat.Aj ked niektori po case ano, nemam pravdu? Viem, ze tymto slovam rozumies.
K tym dezerterom- aby som bol trochu aj ja konkretny.Poznal som chlapcov, ktori sa mi zdoverili, ze to neunesu nie preto, zeby boli padavky, ale preto, lebo predstava bola ina, realita je opacna.Znechuteni.Hlavne ti v poslednych rokoch.A takym som aj ja poradil, nech sa netrapia a odidu.Nebolo to nahovaranie na dezerciu.A tych pripadov bolo za tie roky naozaj par.Jednemu doma porodila priatelka dieta.Nevedel o tom, tajila mu to,lebo vedela, ze by mu len pritazila.Mlcal aj on,ked sa to napokon dozvedel,drzal to rok, trapil sa kvoli tomu, co je s nou, psychika mu isla dole. Nevedel sa rozhodnut, tak ma prosil o radu.Povedal som mu, ze ak citi rodinu ako zaklad, nech ide prec.Toto nebude dezercia.Aby mu raz dieta, ked vyrastie, nevycitalo, ze sa nan vykaslal, aj na matku, ked ho najviac potrebovali.Odisiel, ozenil sa a teraz mi je vdacny, aj ked za LE mu je stale smutno. Takze nie je dezercia, ako dezercia.Dezerteri su u mna ti, co prisli za dobrodruzstvom,a ked videli, ze ide o tvrdy chlebik, zacali fnukat, reptat.A zdupkali neserioznym sposobom...
Aj na mna v poslednych dnoch dopadaju chmurne myslienky, tiez si vycitam vela veci.Kvoli mamke.Ale bojujem.Sam so sebou.Som vojak, tak musim bojovat.Je jedno s cim.Preto este raz dakujem za vsetky povzbudzujuce slova vsetkym, co ich napisali.Rovnako, bez rozdielu.Doniesol som si aj slovensky keyboard, len som ho este nepripojil.Nebolo kedy.
K tym specialnym jednotkam a ich sekciam-moje osobne poznatky(a nejedna sa len o LE, ci Specnaz, ci tie dalsie, ktore sa tu spominaju): v kazdej takejto „organizacii“ existuje elita, toto je dane vojenskou taktikou vsetkych armad na svete.Ci uz regularnych, alebo ich sucasti, alebo inych zloziek.Malokto vie, ze existuje aj tzv elita elit, cize vyber, vycuc z toho najlepsieho.A tych par ludi plnia naozaj ulohy, o ktorych vedia len ti, co im tie ulohy davaju.Je to najvyssi stupen utajenia a ja osobne nepoznam ani jedneho z takych ludi, ktory by hovoril o ich akciach,lebo vie, co by nasledovalo.Nemam teraz vobec na mysli GCP, ci STE.
V jednej nemenovanej africkej krajine nedavno operovali naraz 3 taketo skupiny z troch roznych statov a veru bol z toho riadny chaos, ked sa to prevalilo. Podla mna zlyhali prave instrukcie z najvyssich miest,lebo politici tahaju za nitky ako prvi, ale to berte len ako moj osobny nazor.
Tak sa vsetci drzte.Zapojim sa, len co sa bude zase dat.S pozdravom 2REP

Majo

Re:Francúzska légia - 05/10/2009 16:33
http://www.psychologia.sk/forum/read.php?id=208315

Páni ako ohodnotíte tento článok? ASi treba hlavne názor aktývnych alebo vyslúžilých legionárov.

A o takej jednotke ktorá je pod zvláštnym utajeným a nepatrí ani pod rozviedku ani pod kontra rozviedku ani pod vojenskú rozviedku a neviem ešte akú tajnú službu, volala sa The Activity. http://www.martinus.sk/?uItem=46720 to je link na tú knihu. Vraj dolapili sadáma husajna. Vedelo o nej len pár vyvolených a stále obmienala svoj názov (krycie meno).

Zaujima ma jedna vec. Čítal som o ženevskej konvencii. A vraj ak vojenská organizácia zajme nejakého vojaka z druhej strany, tak ho musí mať stále pod zdravotným dozorom musí mať vodu jedlo a podobne. Viem že polovojenské organizácie to určite nerobia ak sa také niečo stane. Dodržujú to tie vojenské org? Lebo neviem ako niečo z niekoho dostane niekto pokial mu nejde o život. Dakujem za vyjadrenie. Nech sa vám darí

Sampiero

Re:Francúzska légia - 05/10/2009 18:25
Na radu 2REP sa ospravedlnujem za slova vtedy minule.Mal som vipite, neslo to ...tusim fotki tak som zanadaval.Tak nech to nikto neberie vazne.Ale na jedneho tu musim reagovat a asi budem aj nadavat.Alija ty potkan to z ktorej dieri si vyliezol??? Ty ak si bol v LE tak zozeriem kartac......
Pre 2REP! zmenil som nazor na teba a k lepsiemu.Tak posielam salutation de 4.Cie.

Allija

Re:Francúzska légia - 05/10/2009 19:51
Ha-cha-cha...he-he-he. tak to mislite ze ja sa chcem s vama bavit tu na fore ano?????????
Sak tu trepete kravini.A najvac ten 2rep! majster sveta. Vas tu ojibava.Ta ista bande co 2rep a ten Sapiero.Parasutisti to nije elite,ali merde. Tak ni som zavisli na vasich kecoch.Ali teba druhi rep som ja mozno z nekim si fak spletol tak ak po tom tuzis no tak sa ti omluvam. a vidis pravdu sam pisal ide to s tebov dole s kopca jako tak tu citam.Tak pravdu mam ja. JAA kad bi som ti rospraval preco som dezertoval tak by si aj tak neveril..........tak co sa tu mam ztrapnovat sa?????? A debatovat s takimi tu.su lepse foruma. tam napisem svoje skusenostie.Adieu.

branko

Re:Francúzska légia - 05/10/2009 20:14
Allija
nikto ťa nežiada o to aby si sa bavil s ludmi na tomto fóre..naopak prekážaš tu,a všetci by ti boli nesmierne vďační keby si vypadol,ale to si človek tvojho "formátu" nedokáže natĺcť do kotrby,že niekde prekáža a nie je vítaný,,,toto fórum je super a som vďačný borcom z CL za ich ochotu podeliť sa o svoje skúsenosti a zážitky priamo tu na fóre..oni sú elita a ty si to merde, tak si len choď na iné fórum a del sa s poslucháčmi o tvoje "super zážitky" z CL tada ak si tam vôbec bol....

2 rep!

Re:Francúzska légia - 05/10/2009 21:49
allija ty si u mna poje...y chiptar!!! ciptar ako to len chces vsetkych jeb... arabov z juhosky tam srby kopali do riti tak koly tomu si asi zdezertoval co?!
vsetci tito "chiptari" z byvalej juhosky dezertovali lebo sa mali po pici v legii!!!!
a asi si ani nikdy nezabludil do repu lebo si chudak na to nemal a teraz kritizujes ze jeb... 2 REP ja ta mam na haku uboziak muslimsky!!!
a netvrd tu ze si zdezertoval lebo si siel do juhosky zachranovat rodinu alebo tvoju krajinu arabska pi..!

<< Začiatok < Predošlá 1 2 . . . 45 46 47 48 49 . . . 332 333 Nasledujúca > Koniec >>
::Založiť tému::
Advertisement

Máte vlastnú web stránku alebo sa chcete podeliť o zážitky?
Na adresu Táto emailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. nám pošlite článok alebo fotky, ktoré uverejníme pod vašim menom spoločne s odkazom na vašu stránku.

Kliknutím vstúpte do nasledujúcich rubrík:

História
Slovensko Dovolenka
Cestopisy
Indiáni
Šport, Adrenalín
historia slovensko dovolenka cestopis indiani sport