Advertisement
Advertisement
Články
Najnovšie články
Cestopisy
Kam na Slovensku
Šport, Adrenalín
Kam na dovolenku - tipy
História
Indiáni
Rady pred cestou
Hodnotenie cestoviek
Ako pridať článok a fotky
Odporučte Dobrodruh.sk
Ubytovanie na Slovensku
Podujatia, Knihy, Filmy
Advertisement
Advertisement
Internetový obchod
Turistické oblečenie Turistická výstroj Exotický nábytok
Advertisement
Naše tipy
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Anketa
Hlasujte o najlákavejší kontinent na cestovanie.

Kam sa chystáte na dovolenku?

Advertisement
sibir.sk
Prihlásenie

slovenskedovolenky.sk
srdiecko
Advertisement
Fórum Dobrodruh.sk  

::Založiť tému::
<< Začiatok < Predošlá 1 2 . . . 54 55 56 57 58 . . . 334 335 Nasledujúca > Koniec >>
sedd

Re:Francúzska légia - 05/11/2009 21:36
dik 2 rap. Ty este skuzis? Ake mas misie za sebov. Ak chces tak odpovec ak nie tak nemusis. A este jedna otazka . Co ti dala FL? Dik drz sa.

2 rep!

Re:Francúzska légia - 06/11/2009 12:14
uz nesluzim, ale FCL mi dala vela.naucil som sa po francuzsky, videl som svet, spoznal som super ludi a dospel som!legia ma naucila prezit, nehundrat, neplakat a splnit si svoje vopred dane ulohy!
keby mi niekto povedal pred legiou, ze zajtra o tretej sa stretneme v brusely alebo berne, tak by som sa zasmial, ze ci mu sibe?!teraz uz nie, svet nie je uz pre mna zavrety, ale otvoreny.svet gombicka zo srandy!
nie povedal by som, ze som vysiel zo svojej ulity z maleho mestecka na slovensku a nerobi mi problem prezit v pohode teraz vo francuzsku.
legia vam doda hrdost nosit hlavu hore!!!a bez hambi!!uz ju sklanat nemusite!!!nemusite sa uz na nic hrat, mate za sebou nieco co ma vo svete super kredit!!!a vase zazitky a skusenosti z legie vam nikto nikdy nevezme ako aj vasu hrdost ,ze ste boli legionar.!!!!

ceko

Re:Francúzska légia - 06/11/2009 14:15
zatajiť to nie je problém...problém bude nejesť to čo mi dajú...takže oficiálne tam celiatik nemá šancu...hmm...keby to zatajím, zaujíma ma, čo tam jete...akú stravu a či je vždy na výber...samozrejme že sa neráta akcia...tam toho asi moc na výber nemáte...či? aké je tam najčastejšie jedlo a tak...

camerone
Platinum Boarder

Re:Francúzska légia - 06/11/2009 14:41
Viem ze to nebola otazka na mna v legii som nesluzil, ale chvilu som pracoval vo Francuzsku a najcastejsia strava.... mozes mat cokolvek, lae na 99% to bude s bagetou Bielou ktora je z normalnej psenicnej muky... takze ak si alergicky na lepok??? a aj tak vsetko ine Same POLOTOVARI
Neviem kto si Jano, ale neser ma! co to je 1800

sedd

Re:Francúzska légia - 06/11/2009 17:47
2 rep ---- no presne pre toto by tam mal ist katdy kto chce ist do FL. 2 rep ak sa este smiem spytat a co teraz robis v civile ako si si zvykol. A nelutujes ze si uz v tom civile ??, Ja si myslim ze tych 5 rokov staci .... Naucis sa francuzky, nieco zarobis, mas obrovske skusenosti a zazitky.... A nad kontraktormi si nerozmislal........... daju sa tam zarobit pekne peniaze ale musi mat skusenosti co ty massssssssss.9

2 rep!

Re:Francúzska légia - 06/11/2009 18:22
s tym lepkom radsej do legie nelez, niekto si vsimne ze nechces jest bagetu a nejaky caporal ta zacne preto ramasovat a potom to aj tak vyjde na javo a hrozi ti prevelenie alebo vyhadzov!a este zahravaj sa zo zivotom na nejakej akcii, nieco zle zjes a tam uz nebudes mat lekarov, co sa o teba budu starat a tym oslabis skupinu, ktora je v akcii s tebov.
v cicile je to o niecom uplne inom.5 rokov je minimum takze ak nechcete dezertovat tak vam to musi stacit!
kontraktori su premielany stale pred odchodom do civilu, dokonca aj pred odchodom podpisete v legii vyhlasenie, ze sa k nijakym zoldnierom nedate, ale to je jedno!
poznam niekolkych co sa stali kontraktormi!na kontraktora staci, ak viete dobre po anglicky a mate za sebou nejaku vojensku karieru.potom si musite este spravit nejake medzinarodne staze u nich!Takze aj hocijaky policaj z urny tam moze ist!no a legia je u americanou ako keby zle uznavana, teda dost nechcu legionarov a presne byvalych legionarov z 2 rep, neviem blizsie preco.
a pri tej umrtnosti co tam je to nema zmysel.Uz na zaciatku konfliktu v iraku, chodili novinky po kasarnach, ze ktory byvaly adjudant, alebo sef ci sergent, zomreli v iraku prave, ked boli kontraktormi.
Aj jeden byvaly cech z GCP a ked bol Cameron v aprili v 2 rep, tak sme sa tam cechoslovaci dobrovolne skladali alebo skor dali kazdy to co chcel, na prevoz jeho tela do francuzska!!! jeho manzelka nedostala ani jeho vyplatu lebo sa to stalo hned na zaciatku.
v civile uz vobec nerobim nic zo zbranami alebo securite, uz si zijem kludny zivot civila....

juano

Re:Francúzska légia - 07/11/2009 00:41
2 rep!

cital som to skoro vsetko z jedneho dovodu otazka je len kedy idem asi po novom roku.
ale zaujimalo by ma mam asi mensi problem mam kerku /tetovanie/ za lavym uchom asi 4 na 5cm neviem ako to je s tym ale vyhodou moze byt pre mna ze mam tmave, huste vlasy teraz su asi na 4mm a nie je skoro vidiet moze to byt dovod neprijatia????
a este jedna mensia si vravel ze aspon nejake zaklady fr.. noo o tom?!! skor mam dobru anglictinu postaci mi to na zaciatok ked sa pred nich postavym im povedat ze chcem vstupit..spominal si poliakov, rusov z ich jazykmi nemam problem takze??? vdaka

2REP

Re:Francúzska légia - 07/11/2009 21:16
Salut chlapi,
Len k pár veciam sa tu vyjadrím.Čo sa týka tých posielaní peňazí-je pár spôsobov, ako to urobiť, avšak treba si uvedomiť, že prvé 4 mesiace (teda Castel) sa nedá ani len písať, či telefonovať, nieto ešte posielať peniaze.Ak máš (Sedd-mimochodom gratulujem k narodeniu synčeka-raz bude určite na svojho otca hrdý) nejaké finančné prostriedky v zálohe, nechaj ich manželke a nekomplikuj to.4 mesiace vydrží ona aj syn, pomôže rodina, tvoja, jej,rodinné prídavky. Nepriznávaj na začiatok, že si ženatý a už vôbec, že máš novonarodenca.Viem, ja by som to nemal písať, ale chcem ti poradiť, ako najlepšie viem, lebo pre Slovákov v ich marazme daného štátu pomôže najviac légia.Preto sem idú...Veď si hasič, tiež vo svojej práci nasadzuješ život, si platovo podhodnotený za to, čo robíš...Máš vysokú školu, obrovské plus,tak hybaj podporiť Slovákov v 2.REGu.Ale dúfam, že to nebude vyzerať ako propaganda.Slováci sú elita, odolní, mladí, slobodní sa hodia do 2.REPu, nešpekulujú, vydržia.Tí so záväzkami-navrhujem skôr 2.REG, 1.REC,čiže kontinent.Dôvodov je viacero.Na ostrove veľa neminieš, ušetríš, ale keď ťa prepadne smútok za rodinou, je to zlé-vypiješ si, bordelík... a výčitky svedomia sú tu.
Dá sa poprosiť niekoho staršieho,myslím služobne, aby to za teba urobil po Castli, tiež som veľakrát takúto službičku urobil chalanom, ktorí do LE nešli za dobrodružstvom, ale finančne pomôcť rodine.Vrátili peniaze , boli vďační a získal som si u nich dobré meno.A to je na nezaplatenie.
Do troch rokov ako radový legoš, ako to vy hovoríte,nemôžeš disponovať s iným účtom, atd., dôstojníci sú na tom podstatne lepšie, ale ja sa teraz pozerám na problém z pohľadu radového legionára, lebo chcem poradiť.A to ani na kontinente-žiadné autíčko v prenájme pod cudzím menom, žiadny byt, ak ti na to prídu, máš nie veľký, ale obrovský problém-porušenie disciplíny.A za to sú tresty.Načo má trpieť rodina, kvôli ktorej si šiel do LE,aby si pomohol jej aj sebe, za tvoju neuváženosť?
Posielal som aj ja- poctivo, teraz, keď už mamka nežije, posielam bráchovi a jeho rodine na Moravu.Ale tam je to iné.WU nie je vôbec drahý, ale závisí od toho, z akého konta (dlhodobý klient so slušným objemom na účte) a akým spôsobom sú tie peniaze posielané.A výška sumy.Či express, alebo do troch dní.
Mám teraz aj to vaše spravodajské TV- nejaká TA3, tak tam som započul, že od marca budúceho roku by sa malo SVK zjednotiť, čo do bankových poplatkov s EÚ, tak potom to už bude menší problém.
Pre toho chalana s alergiou-ako ti písal 2REP!-dobre si rozmysli vstup do LE, nemusíš prejsť ani po prvých testoch medicaux-zistia to z rozborov.
To tetovanie-predpis je 3 mm!!!!!!!!!!!!, takže ani čierne vlasy ti nepomôžu.Tzv.kerku ti odfotia na gestape a zaevidujú.Dôvody nemienim rozvíjať.Ale legionár sa môže dať tetovať neskôr, to nie je trestné.Len legionárske symboly sa berú inak, ako tie „novodobé“.Takže to tetovanie si odstráň a vyhneš sa problémom.
Chlapci moji, s ktorými si píšem cez mail-prepáčte za odmlku, veľa povinností, málo času.Ale napravím to... smích...
Dnes nedávam žiadny link na pesničky, veď som vás tým musel už otráviť, minule bolo veselo- slavil som narodeniny, tak som bol trochu rozšafný a smutný zároveň, tak to zo mňa vytrysklo ako prameň.Píšem tú knihu, tak sa aj tým zaoberám a žerie, či vlastne berie to dosť času.
Ako tak čítam o tom, aké sú osudy, atd, hovorím si v poslednom čase, to, čo by mi nenapadlo pred rokom na tomto fóre ani náhodou a niekomu som nadal do dezertérov-nebolo lepšie s tým praštiť po nejakých 10-12 rokoch? Teraz je už neskoro...za chyby sa platí.2REP! - dobrá voľba! Žiadne zbrane, žiadne stresy.Žiješ si civilny život a ver, si na tom lepšie ako ja.
P.S. Majo-klídek-vôbec sa nehnevám, všetko o.k.

Zdravím pochopiteľne aj tých ďalších, vlastne všetkých, nejdem vymenovávať, tu je dobrá partia-Samarovic, Camerone, 2REP-ten moj kolega s vykricnikom,JAA, Baby,Sampiero, na koho som ešte zabudol? Niektorí máte viac rokov,iní menej,ale nešpekulujte a poďte, kožu z vás zderieme pri výcvikoch.Ale –legionnaire un jour-legionnaire toujours.Trochu sa to líši od českého LE fóra, no..., veď sme Slováci, kurňa, no néééé? Smích..
Pochoduj, alebo zdochni! Soldat de la vieille Legion. Taky smích...
La Legion marche vers le front...

2REP

Re:Francúzska légia - 07/11/2009 22:53
Najprv popozerať, potom hodnotiť...
http://www.youtube.com/watch?v=opgSMwoZjNY&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=WBJgiYX4L4k&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=ltGiXcZYKsA&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=Teo4zHNwc8M&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=Xom5cKWb1rA&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=xXe5nnGAGPM&feature=related
moja parížska priateľka ho zbožňuje.

book

Re:Francúzska légia - 08/11/2009 00:44
2REP GIGN nie je nahodou policajna jednotka? lebo to ich cvicenie na videu ktore si dal mi trocha pripadalo ako vojenske. nemali by namiesto pochodovania po lese radsej behat po budovach?

Majo

Francúzska légia - 08/11/2009 03:03
pre book - Groupe d'Intervention de la Gendarmerie Nationale - Niečo ako Special Air Service. Protiteroristycká jednotka ktorá musí byť schopná operovať ako aj v lese tak aj v obytnej zóne. Majú niečo do 400 členov, tak pochybujem že majú zameranie iba na obytné zóny. Jednotky takéhoto charakteru sa ale učia po celú dobu. Či tam je človek 3 alebo 20 rokov, tak si má stále možnosť vybrať určité zameranie ktoré ešte nemá (elitný strelec, demoličný expert, horolezec, expert na výbušniny... mnoho ďalších.) Ak sa mýlim tak ma niekto opravťe alebo to ešte doplňte.

2 REP - To som rád. Po pravde, bolo mi z toho dosť na chuja. Aj sa radšej dištancujem od témy FCL (viac - menej) aby sa moje chyby neopakovali. Prídem, prejdem, prídem na všetko sám. Prídem, neprejdem, nemusím všetko vedieť.

camerone
Platinum Boarder

Re:Francúzska légia - 08/11/2009 12:04
Nazdar Pani!
chcel som len vediet aku sancu maju novacikovia dostat sa do zamorskych posadok ako je 13 DBLE, alebo (neviem ci pisem dobre)5REI Mururoa, Tahiti??? Ci sa tam dostanu len Legionari co maju uz nieco odsluzene??? Alebo popripade ake skusenosti by mi pomohli dostat sa do vychodneho pacifiku ci do afriky....
A ak by som mohol poprosit Vas nazor na tieto posadky... Dakujem!!!

Inak skoda 2REP ze sa to nepodarilo to stretko... teraz som doma a uz by som zasa rad vypadol!!!

2REP

Re:Francúzska légia - 08/11/2009 12:51
Tie 4 prvé videá som dal len pre prehľad, že aj také niečo existuje.Skôr kvôli výstroji a spôsobu výcviku.Prvé je o GIGN (čítaj žiň,alebo ešte správnejšie ž-i-že-en), ďalšie tri sú o 6-tich rozličných komandách a ich zameraní.
To piate video o 2REGu tam skočilo omylom, to tam ani nemalo byť.
Čiže nič zvláštne som tým nesledoval.Preto aj nebol komentár.
V tých videách je hovorené čo sú zač, len ja som zabudol, že nie každý vie po francúzsky.
Majo to uviedol správne, ja len doplňujem,že sú to naozaj policajti (Národná policajná zásahová skupina-GIGN) a zasahujú hlavne proti teroristom.Úlohy plnia všade-vo vzduchu, na zemi, vo vode, na mori.Sú niečo podobné ako ruská ALFA.Porovnávať ich s légiou sa nedá, pretože výcviky sú odlišné, zamerané na niečo iné. Preto som tam len napísal, že popozerať a potom hodnotiť.Nie porovnávať.Nedá sa porovnávať neporovnateľné.Ja by som ich neporovnával ani len s 1.RPIMA.
Ale fakt je zbytočné to rozoberať, to by sme sa tu okolo špeciálnych jednotiek točili mesiac. Je ich do bludu (veď len vo RF je ešte aj GIPN -G.I. de Police Nationale, GIPN6, RAID, atd.) po celom svete a každý tvrdí, že práve tí ich sú najlepší.
Book-ale veď oni behajú aj po budovách... A ešte viac behá GIPN a RAID, tí sú v budovách aj na budovách vo svojom živle.
Ešte Majo-veľmi rozumné slová.Ale v žiadnom prípade sa nedištancuj od témy LE,naopak, nič sa nestalo, tak nerob drámu (smích), nech sa potom pre zmenu ja necítim na chuja.
Pre juano-vcera som sa vyjadril k tvojmu tetovaniu, aj ked si sa na to nepýtal mna, ale 2Rep!
Tak dúfam, že to nevadí.Len doplním už aj tie jazyky-tie čo vieš sa ti zídu, ale dobré je fakt pred vstupom mať aspoň základy z francúzštiny, dôvody tu boli viackrát spomenuté.Vstupný pohovor nie je problém, tam postačí aj slovenčina.
Camerone-salut chlape! Veru škoda,tak snáď nabudúce.K tým tvojím otázkam o možnostiach do 13DBLE, atď napíšem ešte dnes, ale až k večeru, lebo toho bude viac.Teraz niečo mám.
Pozdravujem všetkých.
2REP

juano

Re:Francúzska légia - 08/11/2009 14:32
2REP
Dakujem ti za to,,

camerone
Platinum Boarder

Re:Francúzska légia - 08/11/2009 15:01
Nazdar Borci!
Tak nejako mi to nejde do hlavy, ale niekto tu chcel porovnavat GIGN a LE? Neviem, ale asi by som neporovnaval Legiu s policiou hoci je pravda ze GIGN je francuzska policajna elita... ale to nechapem asi iba preto, lebo som BLONDAK!

Rocco

Re:Francúzska légia - 08/11/2009 15:07
tak combat localitezdravim ta 2REP..

camerone
Platinum Boarder

Re:Francúzska légia - 08/11/2009 15:11
zdravim ta Rocco chcem sa ti ospravedlnit ze som nesiel aj ja! Dufam, ze sa mas fajn! Bon courage!

samarovic.
Platinum Boarder

Re:Francúzska légia - 08/11/2009 16:17
Zdravým všetkých !!!
Rocco ahoj chlape mam úsmev na tvári keď som zbadal tento príspevok všecko na porádku ? drž sa !!!

benireli

Re:Francúzska légia - 08/11/2009 16:25
caute hosi.viem ze uz tu bolo milion otazok aj som ich hladal aby som sa nepytal dva krat ale nenasiel som.legia ma strop 40 rokov.do kolko rokov realne si moze clovek trufnut na to?sme dvaja obaja vela rokov v armade,nejaky ten irak.afgan za nami ale predsa .40 nema ani jeden z nas ale predsa 35 je uz na krku.

samarovic.
Platinum Boarder

Re:Francúzska légia - 08/11/2009 16:47
benireli myslím že hranica pre vstup je max. 40 takže ak máš pod 40 a navyše skúsenosti myslím že je to ok hlavne treba niečím zaujať a mať čo ponúknuť légii ale sú tu majstri ktorý ti dajú profi odpoveď ,počkaj si určite ju dostaneš

<< Začiatok < Predošlá 1 2 . . . 54 55 56 57 58 . . . 334 335 Nasledujúca > Koniec >>
::Založiť tému::
Advertisement

Máte vlastnú web stránku alebo sa chcete podeliť o zážitky?
Na adresu Táto emailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. nám pošlite článok alebo fotky, ktoré uverejníme pod vašim menom spoločne s odkazom na vašu stránku.

Kliknutím vstúpte do nasledujúcich rubrík:

História
Slovensko Dovolenka
Cestopisy
Indiáni
Šport, Adrenalín
historia slovensko dovolenka cestopis indiani sport