|
|
Re:Francúzska légia - 29/11/2009 21:00
Hej chuju s nikom 2 REG netrep picovin...kolko trva farma? 16 tyzdnov to znamena 4 mesiace.Mozno ta tvoja bola 2 az dva a pol, bo si dezertoval, abo ta vihodili.
Jana never mu. Kontaktovat ta ten tvoj priatel alebo brat moze najskor tak po 5 mesiacoch.Ak sa mu podari po 4,5 tak ma stastie.
|
|
|
Re:Francúzska légia - 30/11/2009 13:14
sampiero sory ale ak si nebol v legii tak nenadavaj nikomu!!!! jasne 2 reg ma pravdu!! treba pockat, kym sa mu skonci farma, ktora trva len mesiac a ani chlp viac!!!potom uz bude v 4 RE zvysne 3 mesiace a tam sa da uz zavolat, telefony su na kazdej kompanii a tam kde pojdu zrat je ich asi 10 tych telefonov.a vo foyery si kupite kartu na telefonovanie! takze jana nic neboj do 2 mesiacov ti zavola!!!ak ak sa mu nebude dat tak ti zavola, ked bude na svojej prvej vychadzke v castelnaudary, to asi tak po troch mesiacoch!ja som tiez tak zavolal!
|
|
|
Re:Francúzska légia - 30/11/2009 15:30
Dakujem za odpoved mam tam syna je tam uz mesiac to cakanie je nekonecne...
|
|
|
Re:Francúzska légia - 30/11/2009 23:33
Ked som ja vstupoval do legie bolo to tak, ako tvrdim a nijake foyery a kupovanie kart ani telefonovanie...
4 mesiace sme nemohli kontaktovat nikoho domov.takze sa nikomu nebudem omluvat... bo nieto zaco...
A ty ked pises ci som nebol v legii 2rep!, prijdi sa pozriet na Calvi.Mozeme si dat pivo a prebrat to ako to vlastne je.
Ved si vo France a v civile tak jaky problem?? A okrem toho tu poznas vela ludi ako stale pises a menujes.
|
|
|
Re:Francúzska légia - 01/12/2009 10:35
sampiero ti si na calvi? mozno za tvojich cias to nebolo take, ake dnes, ale je to uz tak, 4 RE sa zmenil.takze ak si to mal tvrde tak musis mat matriculle max 195 XXX a nizsie!! chalani co maju 196 xxx a viac to uz mali tak povediac lazo plazo!a urcite teraz mlady co maju matriculle okolo 200 xxx alebo uz 201 xxx to maju ovela lahsie!!! preco to tvrdim!? lebo som to mal dost tvrde v prijmaci a tiez som nemohol telefonovat kedy by som chcel.Ak si cital kedy som zavolal tak to bolo po farme a dal mi zavolat jeden eleve sousoff cech ktory bol na 1 cie na calvi a potom na cea na milane a potom dezertoval.Druhy krat som zavolal po troch mesiacoch, ked sme mali ako sekcia vychadzku do mesta!!! a to bolo pred 6 timi rokmi!!! ked som potom siel robit staze do castelnaudary tak som bol z toho v P...! jedna sekcia bola pri bare, druha sekcia mladych bola vo foyery a tretia telefonovala! tiez internetova miestnost bola plna mladych!!! urcite si to ale musel zazit, ak si siel robit nejaku staz do 4 RE. a ked som po nejakom case na calvi robil promo pre mladych tak vsetci mali uz kupene telefony!!!!jednoducho sme im ich zobrali a dali ADU!!!ked si poziadali o dovolenie kupit telefon tak im ich adu potom dal! najlepsie bude ak tu napise rocco ake je to teraz v 4 RE! ved to robil tento rok! neviem sampiero mozno sa pozname mozno nie!mozno sme spolu nejake to pivo pili.poznam este zopar ludi na calvi.Naposledy som volal s robom z CAS vies ten co vari pre officierov? urobil si staz boulanger a uz aj isiel s precursormi do afganistanu!Moja byvala cie ide tiez do afganistanu tak nebudem z 1 cie sampiero.mozno ze si starsi ako ja? vies ked som bol v repe tak tam boli dvojicky dvaja moravaci jeden Q... na 1 cie a druhy Q... na ste na cea!Talasa z 2 cie si poznal?alebo deda klubmana na 2 cie?na 4 cie si poznal 2 klubmanov slovakov?a z cea si poznal niekoho?Ked isiel dolnik(pisem legionarske meno!) do civilu pred nedavnom tak si bol na jeho rozlucke? daj si pivo s cch G.... na BM CAS a bude dobre alebo chod na ccl a daj si pivo s moravakom K... vies ten co ma babu a dceru a byvaju na calvi.nemam problem prist na calvi ale nie v zime a traz robim staz az do leta tak urcite dojdem v lete a potom na cameron ale nie tento co pride lebo ten sa bude robit v afganistane.....
|
|
|
Re:Francúzska légia - 01/12/2009 19:01
Salut, Vidím, že to tu opäť iskrí. Sampiero kľud, pamätaj na to, čo sme si o niektorých veciach povedali nedávno. Aby tu neboli zbytočné dohadovania - pravdu majú aj jedni aj druhí, totiž- tí, ktorí nastupovali do LE skôr, takéto vymoženosti ešte nepoznali, to potvrdzujem z vlastnej skúsenosti. Boli sme radi, že existujeme po tom, čo sme si užili v začiatkoch. Ale boli sme viac odolní, zmierení so situáciou, ktorú sme si DOBROVOĽNE zvolili sami, pripravení na to, že sa domov tak skoro neozveme a naši doma to vedeli tiež. A nestresovali, kedy sa im synáčikovia už konečne ozvú, naše matky nevypisovali po fórach, ale trpezlivo čakali, lebo vedeli, do čoho sme išli, že nie na výlet do Francúzska a hneď sa deliť o zážitky a vytelefonovávať domkov. Tieto opičie lásky neznášam, škodia tým hlavne mladým chlapcom v začiatkoch legionárskeho života, oberajú ich o sebadôveru a presvedčenie, že sa rozhodli správne. Veľa z nich neskôr dezertuje hlavne kvôli tomuto. Zapochybujú o správnosti svojho rozhodnutia a postupne si vsugerujú, že pri mamičkinej sukni je to lepšie. A hlavne pohodlnejšie.. Mojej nebohej matke obeleli vlasy za tú dobu, čo som v LE, ale nikdy, ani raz sa neposťažovala, aké je ťažké to čakanie. Vždy statočne mlčala. 2 REG ( a aj 2Rep!) sú mladší a tak, ako všetci, ktorí prišli v r.2000 a vyššie už to mali a majú podstatne lepšie. Veľa vecí sa v LE mení „za pochodu“, alebo kontinuálne s vývojom situácie, ktorá priamo vplýva na život vnútri LE. Niekedy sám- keď vidím, čo všetko títo mladí legionári majú teraz k dispozícii, sa zamýšľam, či je to ešte stále tá dobrá vieille Légion. Netreba sa preto kvôli takejto banalite hádať a hlavne nadávať. Ale prchké povahy to majú ťažšie. Som ale veľmi a úprimne rád, že sa tu na fóre konečne ozval aj niekto z deuxiéme REG. Slááááva. 2 REG- salut!- a ak sa môžem opýtať, na ktorej si Cie? Ale nemusíš sa „identifikovať“.ak to nepovažuješ za vhodné. 2REP
|
|
|
Re:Francúzska légia - 02/12/2009 11:42
Škoda že je to už miernejšie.
|
|
|
Re:Francúzska légia - 02/12/2009 20:52
Nechapem preco sa berie ako vstup do cudzineckej armady ako vlastizrada a hlavne francuzsko sme vnato aj oni europska unia len dve staty na svete maju zakazany vstu do cudzineckej armady...a este taky dotaz ktomu ako obcn slovenskej repliky som neskladal ziadnu prisahu ako prislusnik Armady slovenskej republiky ze budem verny a budem branit...tak neviem co tam je za problem stim
|
|
|
Re:Francúzska légia - 02/12/2009 21:04
yapalovac mi v aubagne nezoberu snad???
|
|
|
Re:Francúzska légia - 03/12/2009 21:55
2 Rep! nic vo zlom ...ja len tvrdim ze mas kratku pamat. Ved ked si pozres starsie prispevki tak to sam pochopis.Priklad 7/10/2009 o 20:56,.....
Davnejsie som ti aj pisau ze viem kto si tak to asi znamena ze sme kedisi to pivo spolu aj pili a ze sa aj osobne pozname. Ale ja tu nevesam mena na forum ako ty tak mozno ti to pripadalo raz ze som mlady a nic nevjem...ze sedim len na izbe a takpodobne...teraz budem zrazu stary... no a potom zas aki???
S tym mle si trafil bo ho mam ovela nizsie... Tich legionarou co menujes poznam vetsinu, ale nie vsetkich.Bol som dost na stazach a sejouroch aj misiach a ludia zatial rotuju aj odchadzaju tak sa neda stihat kazdeho. Hoci vies ze je nedaleko na inej kompanii.A daktori uz tu ani niesu.
Ja viem na ktorej kompanii si bol aj co si tam robil mne netreba nic naznacovat 2Rep!.
Ani ti neskusam pisat o stretnuti bo vidim, ze sa tomu vihybas ani cert svetenej vode tak tu zo seba nejdem robit somara.A Camerone v Afganistane, tak zbohom rodina...A v lete bohvie kde budem.Sa mi tu nechce trcat na ostrove. A co ty mas za staz vsak si pisal ze si uz v civile...
|
|
|
Re:Francúzska légia - 04/12/2009 10:16
sampiero pochop naco budem teraz lozit na calvi?ved sam vies, ze v zime korzika stoji na p... skoro vsetko pozatvarane.Hej mozno ist tak pozriet polsku casnicku do baru ; ) v meste, a aj na to plongee je uz zima. a ten camerone skoda, ale skoro cely regiment ide do afganistanu tak urcite v aprili na calvi ten camerone bude biedny.a pochop pre mna ako civila je lepsie ist na korziku v lete, ked to stoji za to!viem kazdy legionar to ma v p.... kazdeho ho to taha domov z korziky, a koli tomu tam chcem ist v lete.vies ako to funguje, cch co ma rodinku na calvi ide na slovensko alebo na moravu a pozicia nam kluc od bytu.a potom uz len pofajcujuc z balkona zdravit nejakych sousoffov co som poznal. a prosim ta davam tu legiov vymyslene mena slovakov.ziadne prave mena!!! nechcem nikomu poskodit! mam taku malu otazocku? kto je tam teraz neoficialny prezident cechoslovakov?za mojich cias to bol sch N... a robil si srandu, ze po nom to bude cch( jeden moravak) z osetrovne.ale to je jedno podla mna to tam uz nezije tak ako kedysi medzi cechoslovakmi. dufam pre teba, ze do toho afganistanu ides, lebo si neviem predstavit tahat tie sluzby pol roka ako bazarier a do toho doplnovat lietadlo na skoky pre promo.
|
|
|
Re:Francúzska légia - 04/12/2009 13:51
varg - To si iba tak podotkol že?
|
|
|
Re:Francúzska légia - 04/12/2009 18:26
2 rep! 01/12/2009 10:35.nemam problem prist na calvi ale nie v zime a traz robim staz az do leta tak urcite dojdem v lete a potom na cameron 2 rep! 04/12/2009 10:16.a pochop pre mna ako civila je lepsie ist na korziku v lete, ked to stoji za to!
|
|
|
Re:Francúzska légia - 05/12/2009 13:41
sans commentaire reno!!!! tu cherche la merde??!! qu'est ce que t'as trouvé encore mon petit? y a quelle que chose qui va pas dans mes phrases?si j'ai dis en été c'est en été et pas en hiver.bon encore un encule derier son ordi qui joue macro!!!
|
|
|
Re:Francúzska légia - 05/12/2009 14:50
ce qui est maintenant l'accident, je ne sais pas ce que citam et est spravne.si Legionari ou civile? este je ne suis pas si bon en francuztine donc il pourrait y avoir quelques erreurs dans l'ordre des mots.
|
|
|
Re:Francúzska légia - 05/12/2009 19:54
j'etais lagionnaire!
|
|
|
Re:Francúzska légia - 06/12/2009 13:56
encore besoin d'écrire en français?
|
|
|
Re:Francúzska légia - 07/12/2009 13:23
Ha-ha-ha-ha-ha-ha-ha...c´est une fete pour les yeux!
2 Rep! -maintenant tu t´en a fait la triste expérience! Toujours tu taillerais des étrivieres avec tes questions insiedieux á d´autres ET-VOILÁ, POUR CE CAS –LÁ – QUI FAIT LA FAUTE,LA BOIT! Reno a remisé le fiacre á toi, tu vieille ficelle Mais je ne veux pas metre le feu aux étoupes ou souffler sur le feu.
Honneur et fidélité !
|
|
|
Re:Francúzska légia - 07/12/2009 21:42
Salut, Ej,jej, musim sa zastať 2 Rep!-a. Možno, že je starý lišiak, ale je to fajn chlap, to viem určite. Tak už mu dajte pokoj, popísalo sa tu toho už dosť a niekedy sa človek pomýli, to sa stane. Takže nerobme somára z komára, keď už sa tu hádžu veselo príslovia a nielen v slovenčine. Ja napríklad som si zvykol na to, že sa 2 Rep! veľa pýta a vôbec mi to nevadí. Na čo chcem, na to odpoviem, ak nie, pomlčím. A všimol som si že on to rešpektuje, nevŕta, nedobiedza...teda určite to chápe. A nepíšem to preto, že by som mu liezol do zadku, ale z jedného prostého dôvodu: Chaque légionnaire est ton frére... každý legionár je tvoj brat... a musíme sa jeden druhého zastať. To je jedno, že je už v civile, legionárom ostane navždy. Raz ma nariekol 1 REC – to ešte v „starých, dobrých časoch“ začiatkoch tu na fóre, keď sme sa vadievali jedna radosť, že som tu na fóre citoval jeden starý legionársky pokrik: „ Légion á moi!“ – Légia ku mne! Ale ono to kedysi fakt fungovalo. Ak sa hocikde na svete dostal legionár do problému, pobil sa a pod., vždy sa mu pomohlo. Pravda, ak boli na danom mieste nejakí legionári. Len 2Rep !- nerozumiem, prečo si Renovi odpovedal po francúzsky. Veď sme na slovenskom fóre, tak slovenčina nestačí? Ale ak chceš, môžem písať aj ja a trebárs aj po anglicky, alebo po nemecky, po rusky... 2REP P.S. A naši mladí čo zmlkli?
|
|
|
Re:Francúzska légia - 07/12/2009 22:56
2REP - Ak môžem sám za seba hovoriť odmlkol som sa preto lebo už čakám na tú svoju príležitosť. A sledujem to tu a vôbec ničomu tu už nerozumiem keď už sa sem primiešala aj Francúzština. (neberte osobne - niko) . Tebe ako sa darí? Tuším máš práce až-až, lebo aj ty sa tu len tak sporadicky už objavíš.
|
|