Advertisement
Advertisement
Články
Najnovšie články
Cestopisy
Kam na Slovensku
Šport, Adrenalín
Kam na dovolenku - tipy
História
Indiáni
Rady pred cestou
Hodnotenie cestoviek
Ako pridať článok a fotky
Odporučte Dobrodruh.sk
Ubytovanie na Slovensku
Podujatia, Knihy, Filmy
Advertisement
Advertisement
Internetový obchod
Turistické oblečenie Turistická výstroj Exotický nábytok
Advertisement
Naše tipy
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Anketa
Hlasujte o najlákavejší kontinent na cestovanie.

Kam sa chystáte na dovolenku?

Advertisement
sibir.sk
Prihlásenie

slovenskedovolenky.sk
srdiecko
Advertisement
Fórum Dobrodruh.sk  

::Založiť tému::
<< Začiatok < Predošlá 1 2 . . . 62 63 64 65 66 . . . 334 335 Nasledujúca > Koniec >>
Majo

Re:Francúzska légia - 08/12/2009 00:25
Zaujimavé videjko: (po Rusky)

http://rutube.ru/tracks/1213090.html?v=7fae3cecc178714837c29c8ce29133cd&autoStart=true&bmstart=1013

čoskor pojdem

Re:Francúzska légia - 08/12/2009 00:30
na slovensku po slovenskyDD
nie že by mi to vadilo,aj tak som si to dal preložittakže to je jedno,dnes sa da všetko vyriešitdufam že sa zato ty 2rep! a tvoj "priatel" s ktorym ste sa troška chytli nehnevate ale bolo to niečo ako listove tajomstvo na "verejny" sposob to sa nedalo nepreložit hehe...
majo suhlasim,občas stači sledovat a nevraviet(nepisat) nič

Domino

Re:Francúzska légia - 08/12/2009 21:48
Ahojte...Ja by som sa chcel spýtať - Mal som pred rokom zranenie nôh, mal som ich zlamané obidve a mám iba tieto trvalé následky : Ľavá noha je kratšia o 1cm, a koleno mi vyskočí cca raz za 2mesiace.Ale v pohode hrám futbal a podobné športy. Bol by to veľký problém pri nástupe do LE ? Vopred ďakujem za odpoveď...

2REP- pre Domino

Re:Francúzska légia - 09/12/2009 11:33
Domino, nohy sú v LE veľmi dôležité. Domov sa posiela späť za oveľa menšie zranenia, ako máš ty.Je mi to ľúto, ale určite by si s týmto neprešiel pri tests medicaux – teda lekárskej prehliadke. Prajem ti veľa šťastia v civilnom živote.2REP

pietro

Re:Francúzska légia - 09/12/2009 12:20
2REP chcem sa opýtať, mám malinko krivú chrbitcu, slúžil som v ASR bol som aj policajt, u nás som lekárskou prehliadkou prešiel, nemám žiadne bolesti ani nič pod. chcem vedieť či mám v LE sancu prejsť prehliadkou? Ďakujem

IVAN

Re:Francúzska légia - 09/12/2009 20:36
Chcem sa spytat... chcem ist do legie ale mam tu nesplatene dlhy a ak by som isiel do legie tak by ma zobrali alebo nie ?. alebo by ma bonzli hned

2REP

Re:Francúzska légia - 09/12/2009 21:43
Pietro, neporovnavaj lekárske prehliadky na SVK a tu- je to rozdiel, pretože to, čo schvália u vás, nemusí prejsť tu. Sú tu oveľa prísnejšie kritéria a hlavne na zdravotný stav. Ako som písal Dominovi, nohy, chrbtica, ruky, teda pohybové ústrojenstvo-na to sa tu kladie dôraz. Ale pokiaľ to nie je skolioza, alebo porucha chrbtice spôsobená úrazom, a si normálne pohyblivý, tak ako tupíšeš, tak to treba skúsiť. V žiadnom prípade sa s tým tu „nechváľ“ lekárom.
Ale rozhodnutie je na tebe.
V každom prípade, ak to myslíš s vstupom do LE seriózne, držím ti palce.

Domino

Re:Francúzska légia - 09/12/2009 22:12
Teraz keď som si to prečítal mi sebavedomie fakt kleslo...

Fero

Re:Francúzska légia - 10/12/2009 04:49
Ivan ale šak ty si jak debil retardovani ty kokos to jak ti maju poradit ked tu nepišeš komu dlhuješ a ani kolko? Sa spametaj ty duta hlava.

Majo

Re:Francúzska légia - 10/12/2009 10:22
Fero - Trocha ľudskosti

Ivan - Neviem to isto. Ale myslím si že ak ťa stíha exekútor tak patrí pod štátnu moc. Oni si počkajú kým prídeš. Ak to je banka tak neviem presne ako to funguje, ale tušim na teba tiež pošlú exekúciu. A ak iba nejakej súkromnej osobe bez zmluvy, tak v podstate ti o nič nejde. Ale ak mu to nevrátiš tak je to špinavosť. Ak tak odíď a povracaj čo sa dá v prvom momente keď sa naskytne príležitosť. A malo by sa to vyriešiť. Ale hádam ti poradia ešte znalejší ludia tomuto fachu. PS - ja som samozrejme písal iba o finančných dlhoch. Ale ôžu byť aj iné. Naozaj by bolo dobré keby to bližšie definuješ, a skúsil by som sa popýtať profesorky čo ma učí právo.

Veľa štastia všetkým, salut!

IVAN

Re:Francúzska légia - 10/12/2009 13:41
No dlhujem banke cez 11 000 eur prišiel som o prácu a stojí to tu za hovno. Za chvilu ma zadupu do zeme ked im nedam dalsiu splatku a to je mesecne 7000 sk preto odist odtialto do prdele

Majo

Re:Francúzska légia - 10/12/2009 13:59
Ivan - no presne na takúto formu som sa pýtal. Ak nič nemáš čo by ti mohli zobrať tak s poľutovaním musím povedať že budú obťažovať potom tvoju rodinu. Ale stále je lepšie zaplatiť to neskoro aj penále k tomu ako sedieť v base za to. Ak ti už naozaj nič neostáva, tak si to vydiskutuj s najbližšími a utekaj. Ak ťa začne za to polícia stíhať a nenájdu ťa tak sa obuje do toho aj interpol. A to už je trocha problém myslím.

Chlapi vyjadrite sa k tomu aj niekto iný. Toto je vážne problém ktorý treba riešiť. Človek sa snaží prežiť v týchto časoch a štát ho za to aj s bankami pošle do večných...

pietro

Re:Francúzska légia - 10/12/2009 14:41
Ďakujem.

2REP

Re:Francúzska légia - 10/12/2009 21:56
Ivanov prípad je typickým príkladom problémov súčasnej hypotekárnej generácie. Nechajú sa bankami nalákať na pekné sľuby, rôzne akcie a potom sa čudujú. Neuvažujú, nezhodnotia s chladnou hlavou pre a proti, chcú žiť „štýlovo“. A hneď. A naplno.
A problém príde sám... tiež hneď. Alebo čoskoro.
Ale dobre, nech nemoralizujem...
Niečo mi tu nesedí, nemôžem si pomôcť, preto si myslím- a nech sa Ivan uráža, alebo nie- že pravda je niekde inde. Buď niečo podstatné zamlčal, alebo je to úplne inak, ako to tu opisuje.
Ak je tu len (momentálny) problém jednej splátky 7000 korún, teda niečo cez 233 Eur, tak to sa dá riešiť viacerými spôsobmi. Dohodnúť sa s bankou, vysvetliť jej okolnosti- že prišiel o prácu a teda nie je momentálne likvidný ( je neschopný plniť svoje záväzky voči banke podľa zmluvy), požiadať o odloženie splátky -a to neverím, že by mu banka nevyšla v ústrety, to sa dá, veď banky sú síce privátne a ženú sa za ziskami, ale SR je členom EÚ, teda v rámci aproximácie práva a nielen bankového, nesmú uplatňovať voči klientovi neprimerané sankcie. Zdôrazniť, že nejde o nevôľu, ale neschopnosť splácať pôžičku!
Banka môže odovzdať vec súdu len vtedy, ak nie je možné riešiť záležitosť s klientom priamo, ak sa on vyhýba kontaktu, atď. Teda ak zdúchne do LE a vyserie sa na celú vec, dá jej len príčinu na začatie exekúcie.
Druhá možnosť, ak banka striktne trvá na zaplatení splátky v danom termíne ( a to neverím), je požičať si privátne od niekoho tých posratých cca 230 Eur a riešiť vec ďalej iným spôsobom. Veď má predsa rodinu, príbuzných, priateľov, viem, že v dnešnej dobe je to ťažké, ale nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byť horšie.Tým ľuďom to potom môže poslať z LE.
Opakujem, niečo mi tu nevonia.
Čo sa týka vstupu do LE, ako východiska z tohto problému, dá sa to. Ivan by nebol by ani prvý ani posledný. Ale veď nespáchal trestný čin, nespreneveril, nedefraudoval peniaze banky. Teda aspoň to tak beriem podľa toho ako sa tu vyjadril. Légia tieto veci neskúma, pokiaľ na to nedostane podnet. Interpol by sa musel zblázniť, keby pátral po ľuďoch, čo dlhujú banke 7000 korún. To je smiešne. Kvôli takejto chujovine ho LE nikomu nevydá. Légia si svojich ľudí chráni, ak je treba a je to opodstatnené. Na spôsoby sa tu nepýtajte, legionári ich vedia a civilov do toho nič nie je! Na to upozorňujem vopred.
Ale riešiť takúto vec útekom do légie sa mi zdá buď ako skrat z momentálnej-v jeho očiach bezvýchodiskovej situácie, alebo je za tým niečo horšie. Ja by som to asi najprv vyriešil, aby som neprenášal ťarchu na tých čo za to nemôžu a až potom odišiel. Ale ak by ma nebodaj naháňal nejaký mafiózo, čo mi požičal a ja som ho oklamal, no potom je to iná káva...
A nepáči sa mi a to veľmi aj to, ako sa hneď pýta, či ho LE „bonzne“. LE nie je banda bonzákov, milý Ivanko! To si zapíš za uši.
Ale zistil som nedávno, že na Slovensku je asi všetko možné, tak účet v slovenskej banke by som si za žiadnu cenu neotvoril. Mamine úspory som okamžite previedol bratovi na Moravu, tam to správanie úradníkov sa mi zdalo lepšie, úctivejšie. A hlavne profesionálne. Na SVK sa so mnou pokúčala záležitosť vyriešiť ani nie 20 ročná dievčina, čo sa práve zaúčala v agende.Tak som si nechal zavolať vedúceho oddelenia a skoro som mu utiahol kravatu, to aby ju mal podľa obchodného bontónu.
Spomínal som v jednom príspevku, že pri vybavovaní formalít v súvislosti s pohrebom a po ňom som skoro rozbil huby pár úradníkom. Vždy som ich neznášal a tak to aj ostane.
Serie ma to neskonale preto, lebo tieto svinstvá sa dejú v krajine , kde som sa narodil, ku ktorej stále veľa cítim.Neviem, asi je to dobou, že sú ľudia k sebe takí zlí. Konzumní, ľahostajní, bezohľadní.Veď aj ten neústupčivý, arogantný úradník by si mal uvedomiť, že skončí pracovná doba a on je už len radový občan a nie majster sveta za prepážkou. A že si ho vonku môže za také správanie niekto počkať a vysvetliť (či skôr vytmaviť) mu to raz-dva.
Salut všetkým slušným ľuďom.
2REP

samarovic.
Platinum Boarder

Re:Francúzska légia - 10/12/2009 22:12
Zdravým celu partu správnych chalanov !
Majo -dobré video- IVAN trochu téma mimo légie . Závisí od veľa veci dôležitá vec ale "komunikovať s bankou" dohodnúť nejaké riešenie /pozastaviť ,znížiť splátky/ a ne že ty zmizneš do légie, banka to postúpi exekútorovi a tieto hyeny vyňuchajú všetko útekom nič nevyriešiš, čakajú iba na takých ako si ty bude im úplne jedno že napr. tvoja rodina kvôli tebe príde o strechu nad hlavou /v prípade keď niekto z nich bol ako ručiteľ/ , nie si prvý ani posledný čo je dlžný banke tak to skús najprv nejako doriešiť pred tým než chceš ísť do LE . tu nájdeš dobré veci
http://www.bankovyombudsman.sk.

samarovic.
Platinum Boarder

Re:Francúzska légia - 10/12/2009 22:30
salut 2REP
v podstate pointa je rovnaká s tvojim príspevkom ,úplne s tým súhlasím, nekopíroval som ta písal som to bez toho aby som vydeľ tvoje písmo .ale aspoň vidím že maš dobrý prehľad aj o tejto problematike

Majo

Re:Francúzska légia - 10/12/2009 22:49
Ivan - 2REP ti to podal vážne profesionálne. A pravdu má že treba viac v takýchto záležitostiach premýšľať. Teda v podstate má pravdu vo všetkom čo napísal. Zase raz. Do problémov sa dostaneš kvôli peniazom veľmi jednoducho. Ale je niekedy nad ľudské sily sa z tej kaše dostať bez ujmy. A ešte viac to sťažuje fakt, že ľudia si už dali ako primárnu prioritu života - peniaze. Myslím že to je dôvod prečo začínajú byť ľudia sebecký. Už nechodia po ulici s úsmevom na tvári a ľahkým krokom. Dnes je to skôr raritou. Ale snaž sa z toho vymotať zo všetkých síl. Lebo oplatí sa vôbec snažiť ak sa nesnažíme byť najlepší? Hodne zdaru prajem tebe a aj všetkým priateľom z fóra.

Pomimo moja otázka. V podstate zbytočná. V čom je rozdielny FAMAS F1 od F2? Lebo čo sa mi jediné vidí byť iné, je ochrana pred spúšťou. Neviem ako sa to volá odborne. A zásobník sa mi zdá byť v inom uhle ešte. Ale je niečo z parametrov zmenené?

FAMAS F1

http://www.mirage2000.com.tw/images/Electronic%20Gun/Calf%20Gun/FAMAS-F1.jpg

FAMAS F2

http://www.imfdb.org/images/thumb/f/f4/FAMAS_F2.jpg/400px-FAMAS_F2.jpg

Thanx a lot. Salut!

IVAN

Re:Francúzska légia - 10/12/2009 22:57
hahah dik za rady
kto bude chodit s úsmevom po ulici ? ked ideš sprace znechuteni do prace s nechuteni. v praci mi povedal veduci ked som sa stazoval na plat ze ak sa mi nepaci mozem ist. a teraz tie kurvy ma vyhodia po 3 rokoch ze vraj kriza. musia prepustit vela ludi a odklad mi banka dala uz som neplatil splatku 3 mesiace a mam to na 6 mesiacov ten odklad. a spontalne to neni nad legiou som premyslal este ked som pracoval a teraz nad tym uvazujem uplne seriozne a rodina ? rodina na mna jebe su radi ked ma doma nevidia

JAA

Re:Francúzska légia - 10/12/2009 23:04
salut !chlapi,, VyDIM ZE TU JE ZHAVA TEMa A,,TAK TIEZ TU NIECO PRIDAM ...CO SA TYKA Ivana a jeho problemU,,v prvom radee tiez sa my to nezda ze by niekto zdubkal pre posranu splatkuu,,a samozreme da sa s nima urcite dohodnut ,,mam s tym do urcitej mieri uz skusenoost,,a ked je clovek NA TOM taak,,ze nema ani na splatkuu,,tak si myslim,,ze tam su ochotny dat neaky odklad,,a teraz duplom,,"SVETOVA KRIZAA .tak maju na to programy,balicky atd.a potom uz zalezi od konkretnej pozicky,,ci bezucelovy alebo stavebny uver ,,da sa rucit nehnutelnostou ,,a potom dalsia moznost,rucitel ,,vacsinou niekto blizky z rodiny...a ked sa dostanes do le...tak odtial mozem po par mesiacoch poslat domou peniaz a je to vybavena vec,,myslim si ,,ze je tam toho viacej,,ale to je uz tvoja veec,,z tejto veci by som si hlavu nerobil,,
A BIENTOT.
SALUT!

2REP

Re:Francúzska légia - 11/12/2009 12:39
Salut chlapi,tak sa pomaly znovu všetci ozývame. To je fajn.
Trochu viac napíšem cez víkend, bude viac času, aj k famas Majo.
Musím tu ešte zareagovať na niekoho, lebo vidím potrebu.
Salut/2REP

<< Začiatok < Predošlá 1 2 . . . 62 63 64 65 66 . . . 334 335 Nasledujúca > Koniec >>
::Založiť tému::
Advertisement

Máte vlastnú web stránku alebo sa chcete podeliť o zážitky?
Na adresu Táto emailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. nám pošlite článok alebo fotky, ktoré uverejníme pod vašim menom spoločne s odkazom na vašu stránku.

Kliknutím vstúpte do nasledujúcich rubrík:

História
Slovensko Dovolenka
Cestopisy
Indiáni
Šport, Adrenalín
historia slovensko dovolenka cestopis indiani sport