|
|
Re:Francúzska légia - 26/12/2009 22:11
chcel som sa len podelit o trochu toho ako to beriem. ak som niekoho urazil tak prepacte, nemam rad bordel. nech sa vam vsetkym dari...
|
|
|
Re:Francúzska légia - 26/12/2009 22:16
kuko - ok, ok čítal si to. Teraz vidím. To že "mudrujem" z gauča má aj svoje dôvody. Ako to berieš ty je mi jedno. Ukradnuté. Len mi to prišlo celé ako tí čo sem napíšu že:"celé som si to tu prečítal, kde sú náborové strediská?". Vieš, a to nemám rád. A ja som sa ťa len slušne opýtal že či tam chceš ísť za dobrodružstvom a užiť si iných krajín. Je na tom niečo také, na čo sa dá reagovať zaujato a nervózne? PS - tých smajlíkov tam dávam práve preto aby to nevyzeralo ako útok na niekoho. Zjavne to nefunguje.  Drž sa
|
|
|
Re:Francúzska légia - 26/12/2009 22:29
no tak ked to takto napises tak sa to da. viem ze som dost zbrklo zareagoval a tak sa ospravedlnujem. nechcem tu ziadne nezhody. viem ze mojim prvym prispevkom to boli pre niekoho somariny ako ist skusit dobrodruzstvo, pocestovat a tak ale pre mna je to vela. verim tomu ze niekolko tych co su tam teraz hladali to co ja teraz. Chodi tam mnozstvo ludi a kazdy pre nieco ine. neviem ci to nazvanie od samarovica patrilo mne ale je mi to jedno, akurat ma nahnevalo ako reagoval, teda iba v pripade ze to patrilo mne. D a tam ides s akou motivaciou alebo co od toho ocakavas??
|
|
|
Re:Francúzska légia - 26/12/2009 22:30
Tak Májo,průzkumáci byli ve většině útvarů bývalé lidové armády o síle roty, když se jednalo o motostřelecký pluk.O síle práporu byli na útvarech, které byli specializované ( např.tankisté). Výcvik byl opravdu tvrdý a hlavně zajímavý. Proto se tam dostávali jen kluci fyzicky a psychicky velice zdatní .V rámci výcviku tě třeba vyhodili kdekoliv a musel jsi se v časovém limitu dostavit na místo určení.Pro dosažení cíle jsi proto mohl udělat cokoliv, jen ne zabít.Ukrást civilní auto, vzít rukojmí a podobně.Nesměl jses dát chytit za žádnou cenu.Mnohdy byla kupa průserů, protože nekteří kluci to vzali příliš vážně.Ale výsledky byly.Tak kupříkladu v rámci hodnocení cvičení průzkumných oddílů spojeneckých vojsk Varšavské smlouvy byli dlouho lepší jenom Rusové. Ale i ti v Dolních Břežanech u Prahy, myslím teď zpomínanou URNU, byli na tom dobře.Jen to nebyli vojáci.Pár z nich to po revoluci také zkoušelo v legii. Stačí ti to takhle Májo? Jestli ne, tak ptej se klidně dál. Hele, a tohle tvůj táta bude určitě znát:
DESATORO VOJÁKA N-ás N-emůže N-ikdo N-asrat N-eboť N-aši N-adřízení N-ejsou a N-ebudou N-ormální
Nepochybuji, že Cháron t to zná taky. Mějte se pánové.
|
|
|
Re:Francúzska légia - 26/12/2009 22:43
kuko - ono by to bolo na dlho, ale pár slovami, chcem opustiť môj doterajší život. Na niečo jednoducho zabudnúť. Možno je to zbabelstvo. Ale potrebujem to. 
necky - typický príklad je film - Copak je to za vojáka. Nie?  Ak sa môžem opýtať, kde si slúžil na ZVS ty? Otec bol na letisku v Pardubiciach. Chvíľku tuším aj v Olomouci. Ale to neviem isto.
|
|
|
Re:Francúzska légia - 26/12/2009 23:49
Nazdááár Samaroviči. Samaroviči, tak to je po p.či. Tys to zazdil. Málem jsem se posral smíchy, člověče, hlavně z toho policejního vyjednávače.Toho chlapa jsem viděl v nějakém zábavném pořadu v televizi, když jsem byl doma na dovolené a taky jsem se na něm chlámal o život. Díky moc, kamaráde.Máš to u mně. Jo,abych nezapomněl, znáš tohle?
Potká se v Rusku na vesnici mužík Kuzma Kuzmič s popem Popičem. (pop je ruský pravoslávní kněz) Pop na něj zavolá: „jak se máš Kuzmo Kuzmiči?“ A ten mu na to : Dobře, pope Po-piči !
|
|
|
Re:Francúzska légia - 26/12/2009 23:54
Májo,tak tvůj táta byl u PVOS. Já byl v Holýšově- tankový pluk. Jo a ten film je o tom, máš pravdu. Měj se.
|
|
|
Re:Francúzska légia - 27/12/2009 00:09
Vojaci základnej vojenskej služby hrajú v kasárni hru „Hádaj, na čo myslím“. - Je to chlpaté ? - Nie - Tak potom je to pivo
|
|
|
Re:Francúzska légia - 27/12/2009 18:11
Pocuvaj...kopancek,treba dat pozor aby s toho nebol riadny kopanec ... Ozaj...nezabudni pozdravovat d.d...
|
|
|
Re:Francúzska légia - 27/12/2009 22:04
Chlapi, technická otázka. Nikde som nenašiel význam toho, že čo znamená keď niektorí vojaci pri streľbe zdvíhajú lakeť (na ruke s ktorou stláčajú spúšť) nad úroveň svojich ramien? Aký to má význam? Dík moc. Prajem príjemný ďalší týždeň.
|
|
|
Re:Francúzska légia - 28/12/2009 12:48
Branko
Vo Zvolene zvony zvonia, za Zvolenom Branka honia: honia, honia durným honom po doline hore Hronom.
„Prečože to, Branko, prečo: či si im zavinil niečo?“ — „Majú oni do mňa vinu, ale ja mám do nich inú.
Bulo dobre — ale dávno: žil na svete Slovák slávno; oj, žil si on vo slobode, ako ryba v tichej vode.
Cudzí zbojom na nás padol, o vlasť našu nás okradol; došliapal nám naše práva, zašla rodu nášho sláva.
Idú roky zo sta do sta, zem cudzinou nám zarostá; kto slovenskej pravde žije, pekelná ho krivda bije.
A ja neraz v ťažkom bôli stál som na vysokej holi: stál som nad tým pekným krajom medzi Tatrou a Dunajom.
To zem, dedom mojim vzatá, to vlasť a mať moja svatá: a ja sirotou tu stojím a vo svojom nie som svojím. —
I plakali moje oči, že môj ľud mi je v otroči: i čakal som — ale darmo, kto by zlomil naše jarmo.“
A v Bystrici zvony zvonia, za Bystricou Branka honia: honia, honia durným honom po doline hore Hronom.
„Hojže, Branko! Nože ty mne — nože povedz mi úprimne: či sa ti krv nebúrila, keď ti krivda pravdu bila?“
— „Hoj, búrila sa krv moja a hnala ma ta do boja: hnala ti ma ona, hnala, ta na hory, ta na bralá.
Stará, ale pri tom aplykovateľná báseň aj do novodobej situácie v našej domovine. Ej ale sedí na tú našu politiku, či už zahraničnú alebo domácu.  Priložil som aj obrázok pre priateľov za hranicami.
|
|
|
Re:Francúzska légia - 28/12/2009 12:50
PS - z obrázku nič nebude, lebo sk.....ý administrátor tohoto fóra dal limit 50kb na obrázok. Nie je to vôl? Veď to ani textový dokument do toho nezmestím. Nieto ešte fotku.
|
|
|
Re:Francúzska légia - 28/12/2009 18:21
Páni, 26.12.2009 som bol v Strasbourgu, zazvonil som otvoril mi nejaký vietnamec a povedal mi, že mám ísť do Paríža a nie Strasbourgu!!! Vie mi to niekto vysvetliť??? Nechápem, musel som sa vrátiť.
|
|
|
Re:Francúzska légia - 28/12/2009 18:25
Pietro - Nemôže to byť kvôli sviatkom?
|
|
|
Re:Francúzska légia - 28/12/2009 18:44
pietro - no teda tak to naozaj naserie. Teda ako obdiv ze si sa teda aj ty vybral. Snad si mal teda ist do ineho naboroveho strediska ked si bol uz tak daleko. A len tak pre zaujimavost co teba viedlo pridat sa medzi legionarov??
|
|
|
Re:Francúzska légia - 29/12/2009 01:21
Zdravim vsetkych.
Takze uz v tomto fore bolo niekde spomenute ist aj na ceske fora, tak som aj tak urobil a naozaj je to dobre citanie a dalsie nove nazori na FL. Pri citani som zacal dost uvazovat o tom co po skonceni vo FL. Viem ze je to otazka trosku priskora kedze sedim doma a este som tam ani nebol ale myslim ze za zamyslenie aj tato otazka stoji. Ako niektory pisali ze naozaj neda sa to brat ako praca pre peniaze. Neviem teda nemam skusenosti a neviem teda povedat aka realna ciastka by sa dala napr. po 5 rokoch sluzby usetrit ale bolo napisane ze aj ak ste akykolvek setrivy clovek, tak daku paradnu kopku zase do kopy nedate. Viem ze asi kazdy by bol spokojny s vysluhovym dochodkom no je to predsa len trosku dlhsia meta a nakoniec som aj niekde cital ze tam sa to dako este aj hodnoti, ze dochodok ma byt teraz az po dakych 16 rokoch (snad mam dobre info. ak nie tak hned so mna nehucte ako do debilka ) a teda ak budete mat za sebou 15 rokov sluzby tak mozu spravit tak ze vam nepredlzia zmluvu a tak sa ani k tomu dochodku nedostanete (snad tu nepisem kraviny, prosim o usmernenie). Tam som potom zacal trosku rozmyslat ze teda za tie roky sluzby, co potom clovek vie ist robit. Nasetrne peniaze vam vydrzia na par mesiacov ale nie do konca zivota. Pridem domov napriklad po 10 roc. sluzbe a pojdem robit do skladu abo vobec si to teda teraz neviem predstavit. Da to do zivota urcite rozne skusenosti ale nie je lepsie pre cloveka zostat tu a budovat si karieru ako ist niekam na par rokov a prist sem a zacat na pozici ako keby akurat skoncil skolu. dakujem za odpovede.
|
|