|
|
Re:Francúzska légia - 31/01/2010 17:47
Naša krajina by bola ako rodina v TN riešená ako sociálny prípad. Keby bola NR SR ako rodičia tak by boli krkavčí a my by sme boli ako jej deti posielaný do domovov. Aj to tak je. skoro každý Slovák je nútený ísť za prácou za hranice. Vedci, lekári... Preto sme na nízkej úrovni, lebo najlepších vyštvú a priemeru je to aj tak jedno. Ale nás, čo by sme radi platili určité tie záväzky voči spoločnosti za niekoho iného, tak nás k tomu aj lapajú na hraniciach ako PSOV!!! Nie je v tom žiaden rozdiel so železnou oponou. Len teraz sú tam tie ploty nie sú. Ani ostnatý drôt. Dnes sa pri nás iba zastaví auto a... Prečo si nedržia takto aj tých vedcov a doktorov? Tí tu majú prácu. Ale my nie. Nám je zapreté konať službu pre vlasť!!! nech sa uvedomia. Sa tu majú ako prasce v žite. Bavoráčiky. Súkromný šoféri. Drahé počítače. Vysoké platy. Dobré podniky. A dokážu sa pozerať na ľud čo nemá na chlieb a ešte ich idú moralizovať čo sa má a čo nie. Sebecké, bezcitné a bezhlavé. SLOBODA PREJAVU NIE JE ASI TAKÁ PRIORITNÁ AKOU SA ZDÁ. No čo už. Treba mať aj dávku mámvpičizmu. A nič si z toho nerobiť. Nemôžu/nemali by ma zavrieť za niečo čo som neurobil.
|
|
|
Re:Francúzska légia - 31/01/2010 17:59
Ako pán packa povedal, sme Slováci a sme na to hrdý. To neznamená že mám ísť bojovať za Slovensko. Dnes to nie je už o patriotizme.Že bojuješ pre vlasť zadarmo. Dnes sú misie v SR dobrovoľné. A nebojujeme za názory SR ale niekoho iného (USA). Takže nikto tam nejde zomrieť za Slovensko. Ale za peniaze alebo za to aby niečo videl. Podľa svetonázoru no. Takže nemôže mať argument takého rázu na túto tému. My sme súčasťou prírody. Tak isto máme svoje hlavy. A príroda sa neriadi zákonmi napísanými na papier. Príroda sa riadi hlavne tým, aby bolo všetko v rovnováhe. Nič nepresahuje do extrému. A naša vláda a ľudstvo ako také vytvára vo svete extrémy.
|
|
|
Re:Francúzska légia - 31/01/2010 18:47
GRLE - groupement de recrutement de la LE.
4éme RE,- robí sa cez neho prijimač, organizuje stáže pre legionárov, poddôstojnická škola, dôstojnická škola,
1er RE (COMLE), comandement de la LE, Generálny štáb. Má tam sídlo aj generál LE.
1er REC, Orange
1er REG, Laudun
2éme REG, Saint Christol
2éme REI Rien n'empêche - Nimes, Afghanistan sa mi zdá. Ale neviem či ich práve nestriedal 2 REP alebo ostali. ,
2éme REP - Afghán (okrem combat localité, teda 1éme CIE),
3éme REI. Légio Patria Nostra - južná Amerika, Francúzska Guyana, Pri meste COURU. Chránia Francúzsky kozmodróm. Ich hlavná úloha. Chodia aj na OPEXi.
13éme DBLE, More Majorum, Djibouty, Africký roh (severozápad afrického rohu). Ismail Omar Guelleh. Je to republika.
DLEM.- taký odpočinok pre dôstojnikov a poddôstojníkov. Čakajú do výslužby. Mladý sa tam nedostane. Ostrov mayotte medzi Afrikou a Madagaskarom v súostrový Komorské ostrovy.
MLE -sídlo tuším v 1 RE. musique de la Légion Étrangére. Kedysi MPLE sa mi zdá. Musique principale de la LE.
Spolu cez 8000 ľudí (LE).
DINOPS - potápači z 2éme REP. Špeciálna jednotka. Vraj niečo ako GCP. ex CRAP.
Heslo LE - honneur et fidélite. Dávnejšie to bolo Honneur et valleur.
Dôstojník - po 14 rokoch služby. V GCP aj neskôr lebo tam je služobný postup pomalší.
Képi blanc - Legionár. So zlatou prackou Caporal chef. Képi noir - Poddôstojníci a dôstojníci ale sú v nich rozdieli. Aj podľa toho sa dá zistiť hodnosť.
pištoľ - nemám potúch 
Haiti- Francúzsko - občania FR Slovensko - zdravotnícke oddiely USA - 16 000 mariňákov. Udržanie poriadku. Určite aj Anglicko, Španielsko, Taliansko... Ale to neviem už kto ďalší.
Regimentov 11, náborových stredísk 2 hlavné "zbernice" pod ktoré patrí ďalších 9
Zdroj: Hlava, google, nejaké poľské a slovenské stránky.
Nič viac ma nenapadá. čo som zabudol, doplní alebo opraví ďalší.
|
|
|
Re:Francúzska légia - 31/01/2010 18:48
GRLE - groupement de recrutement de la LE.
4éme RE,- robí sa cez neho prijimač, organizuje stáže pre legionárov, poddôstojnická škola, dôstojnická škola,
1er RE (COMLE), comandement de la LE, Generálny štáb. Má tam sídlo aj generál LE.
1er REC, Orange
1er REG, Laudun
2éme REG, Saint Christol
2éme REI Rien n'empêche - Nimes, Afghanistan sa mi zdá. Ale neviem či ich práve nestriedal 2 REP alebo ostali. ,
2éme REP - Afghán (okrem combat localité, teda 1éme CIE),
3éme REI. Légio Patria Nostra - južná Amerika, Francúzska Guyana, Pri meste COURU. Chránia Francúzsky kozmodróm. Ich hlavná úloha. Chodia aj na OPEXi.
13éme DBLE, More Majorum, Djibouty, Africký roh (severozápad afrického rohu). Ismail Omar Guelleh. Je to republika.
DLEM.- taký odpočinok pre dôstojnikov a poddôstojníkov. Čakajú do výslužby. Mladý sa tam nedostane. Ostrov mayotte medzi Afrikou a Madagaskarom v súostrový Komorské ostrovy.
MLE -sídlo tuším v 1 RE. musique de la Légion Étrangére. Kedysi MPLE sa mi zdá. Musique principale de la LE.
Spolu cez 8000 ľudí (LE).
DINOPS - potápači z 2éme REP. Špeciálna jednotka. Vraj niečo ako GCP. ex CRAP.
Heslo LE - honneur et fidélite. Dávnejšie to bolo Honneur et valleur.
Dôstojník - po 14 rokoch služby. V GCP aj neskôr lebo tam je služobný postup pomalší.
Képi blanc - Legionár. So zlatou prackou Caporal chef. Képi noir - Poddôstojníci a dôstojníci ale sú v nich rozdieli. Aj podľa toho sa dá zistiť hodnosť.
pištoľ - nemám potúch 
Haiti- Francúzsko - občania FR Slovensko - zdravotnícke oddiely USA - 16 000 mariňákov. Udržanie poriadku. Určite aj Anglicko, Španielsko, Taliansko... Ale to neviem už kto ďalší.
Regimentov 11, náborových stredísk 2 hlavné "zbernice" pod ktoré patrí ďalších 9
Zdroj: Hlava, google, nejaké poľské a slovenské stránky.
Nič viac ma nenapadá. čo som zabudol, doplní alebo opraví ďalší.
|
|
|
Re:Francúzska légia - 31/01/2010 19:36
Džibutská republika Kontinent:Afrika 11°36′ s.š. 43°10′ v.d. Jeho susedmi sú Eritrea, Etiópia, Somálsko Samostatnosť získalo Džibutsko 27.júna 1977 Prezident:Ismail Omar Guelleh
Heslá každého regimentu obsahuje Legionársky kódex cti.
|
|
|
Re:Francúzska légia - 31/01/2010 20:13
2REP - Dík moc, pri tejto pesničke mám krásne spomienky. Dobre že si to sem dal. Super texty a muzika celkovo. 
Mne sa tá pesnička ľúbi ale viac od Michala Tučného.
http://www.youtube.com/watch?v=4OJjDBiu1ks&feature=related
celkovo takéto piesne mám rád. Ale najviac počúvam Michala T.
|
|
|
camerone
Platinum Boarder |
|
|
|
Re:Francúzska légia - 31/01/2010 20:31
Ahojte!
Tak 2REP je na Korzike Calvi (podla miestnych rodisko Krištofa Kolumbusa?) m rep ma asi 1160 muzov v 8. rotach 1.CIE, 2.CIE,3.CIE, 4.CIE, 5.CIE, 6.CIE, CEA, CCL, CAS.
mle to je snad ak dobre pisem cislo legionara napr:140 160 Heslo legie by malo byt Legio Patria Nostra ( partia ostra), alebo to je Honneur et Fidélite
MLE muzika CL
DINOPS datašovana vodna zasahova operacna jednotka ( nie je . 1.REG?)
juzna amerika 3.REI Francuzska Guyana kouru strazenie kozmodromu, mimo ine. Tu by mal byt šefadjutant Lopéz ten čo kriči na každom videu, aľe kuuurva...???? čital som že extremnou variantou su 40 dnove hlbkove patroly v džungli kde su aj guerilove jednotky? je to pravda?
legionar moze byt dostojnikom asi po 6 alebo az 8 rokoch ? neviem prepacte
Kepi blanc nosia legionari a kaporali niekde som cital ze kaporal ak ma odsluzene viac ako 15 rokov moze nosit ciernu kepi? kaporal sef bielu so zalatym pruzkom.. cierne seržan a seržant-šef
Djibouti 13. polovicna brigada je to repiblika lezi pri somalsku
v tichomori ma francuzsko aj dislokovane 5. REI Mururoa Tahiti (nieco mi to hovori GODZILA atomovy vyskum???)
a regimentov je 10 pechota je v Nimes 2.REI ženisti by mali byť 1.REG a 2.REG Neviem kto si Jano, ale neser ma! co to je 1800
|
|
|
samarovic.
Platinum Boarder |
|
|
|
Re:Francúzska légia - 01/02/2010 02:25
Zdravým všetkých kamarátov správnych chalanov tu na fóre !!! Niečo zopakujem , doplním keď už tiež spať nemožem . 2 REP – 1955 Calvi ,výsadkári najlepší + záložná rota 2 REI – 1841 Nimes ,pešiaci najväčší útvar CL Rien n empeche /nič nás nezastraší/ 1 REC –1921 Orange ,jazdný cudzinecký pluk 1 REG – 1984 Laudun ,ženijní cudzinecký pluk + záložná rota , Ad unum 2 REG – 1999 Saint-Christol ,ženijní cudzinecký pluk 1 RE – 1831 Aubagne ,administratíva ,COMPLE, MLE a múzeum 4 RE – 1920 /76- Castelnaudary ,základný výcvik 3 REI – 1915 Kourou , Legio Patria Nostra ,pešiaci 13 DBLE – 1940 /62 Djibouti ,13. cudzinecká polobrigáda samostatný štát spolupráca s Francúzkom ,dobrá strategická poloha , More Majorum DLEM – Mayotte , Pericula ludus
MLE – kapela, hudba CL mle – matricule /šesť miestne/
DINOPS / detašovaná vodná zásahová operačná jednotka súčasť 1 REG
Kepi noir – caporal chef myslím že až po 15 rok ju môže nosiť a dopĺňajú sa prúžky v hornej časti podľa hodnosti
Tá pištol ma „sere“ už dlho ! furt sa motám okolo tej HK USP .
že dúúfam že som nieeečo „Nespackal“. to by ma nahneváálo
|
|
|
camerone
Platinum Boarder |
|
|
|
Re:Francúzska légia - 01/02/2010 10:00
Zdravím! Do rúk sa mi včera dostala velmi stara kniha, v ktorej sa mi zapačil verš od legionárského básnika Pascala Bonettiho: N´est pas cet étranger devenu fils de France Non par le sang recu mais par le sang versé?
( Což nestal se ten cizinec též synem Francie, nikoli krví, jež v žilách mu koluje, leč krví, jež z žil se vylévá?)
Bolo to pisane po česky tak mi prepáčte, lepšie to vyznie. A teraz huráá na lyže! Neviem kto si Jano, ale neser ma! co to je 1800
|
|
|
Re:Francúzska légia - 01/02/2010 11:37
chvilu tu clovek nieje a hned je setkooo inaak takze ja nebudem ani reagovat"myslim,,ze je to zbytocnee,,je tuna toho dost,,nieco som vedel,,ale urcite viem toho teraz ovela viaacej ,, PS:-2REP TOMU HOVORIS JEDNA OTAZOCKAAA ??(SMííCH)SAK TY SI TO TUNA NA NAS VYTIAHOL BOHA TI
|
|
|
Re:Francúzska légia - 01/02/2010 17:21
Tak teraz ma skoro jeblo! Mordujem sa tu s príspevkom na 2 strany, a keď je po polhodine hotový (lebo so aj uvažoval ako to napísať) a hlavne dobrý, niečo mi to vymaže. Kuuuuuuuuuuuuuuuuuurva!
|
|
|
Re:Francúzska légia - 01/02/2010 17:32
take veci sa aj mne stavaaju ,,je to napicuu ,,a myslim,ze dalej pisat nieco sa ti uz nechce ,,sudim podla sebaa ,,ja som porad vypol pc a hotovo,,a povedal som si mozno vecer http://video.google.com/videoplay?docid=-6777372516104300363&hl=cs# stoji za to si to pozret
|
|
|
Re:Francúzska légia - 01/02/2010 19:00
KEDY CHCEš ISť,LEBO JA TIEž,ALE Až V LETE DO šTRASZBURku.
|
|