Advertisement
Advertisement
Články
Najnovšie články
Cestopisy
Kam na Slovensku
Šport, Adrenalín
Kam na dovolenku - tipy
História
Indiáni
Rady pred cestou
Hodnotenie cestoviek
Ako pridať článok a fotky
Odporučte Dobrodruh.sk
Ubytovanie na Slovensku
Podujatia, Knihy, Filmy
Advertisement
Advertisement
Internetový obchod
Turistické oblečenie Turistická výstroj Exotický nábytok
Advertisement
Naše tipy
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Anketa
Hlasujte o najlákavejší kontinent na cestovanie.

Kam sa chystáte na dovolenku?

Advertisement
sibir.sk
Prihlásenie

slovenskedovolenky.sk
srdiecko
Advertisement
Fórum Dobrodruh.sk  

::Založiť tému::
<< Začiatok < Predošlá 1 2 . . . 93 94 95 96 97 . . . 335 336 Nasledujúca > Koniec >>
Baby

Re:Francúzska légia - 03/02/2010 17:08
2REP pozri si potom e-mail. Velká a dôležitá vec to je.

2REP pre Admina

Re:Francúzska légia - 03/02/2010 19:04
Admin- je fajn, že si tu. Presviedčam sa o tom vždy, keď sem napíšeš.

O.k.- žiadna panika, aj keď niektoré veci netreba podceňovať. Sám vieš najlepšie, že ich IP- čka sa nikde neobjavuje.
Ale vďaka za ukľudnenie.
„Trošku som tu preventívne preriedil nadavky.“ – výstižné , k veci a aj vtipné. Dobre si urobil, niekto to tu musí držať na uzde. A ako sa ukazuje je to aj potrebné.
Ten text môžem aj na viac strán, ja len aby to nevyzeralo hlúpo, že to bude obšírne. Ale dík za možnosť, nebude to obmedzovať obsah. A vynasnažím sa čo najskôr.
My ostatní- diskutéri- ide sa ďalej.
Majko, neboj sa, žiadna predvolánka ti nepríde, už len kvôli tomu, čo sa tu popísalo si ten škandál nikto nedovolí. A to by sme sa hneď za teba svorne postavili, tak som zvedavý, kto by vyhral.

2REP

Re:Francúzska légia - 03/02/2010 19:08
Nerad by som tu vyvolával nejaký rozruch, poplach, ale tie posledné príspevky pod nickom 2REP nie sú moje, aj keď napodobenina je verná.
Písal som predsa, že na nejaký čas odmlka a zrazu tu toho je neúrekom.
Ďalšia vec-nie som síce zanietený futbalista, ale viem, čo znamená skratka ACAB..Inak by som sa Paliho na to už dávnejšie opýtal, použil to tu viackrát.
A môj názor- figu nám môžu všetci, tak žiadna panika. Budeme si písať svoje názory aj naďalej a pokiaľ sú v norme, nič sa nedeje. Nemám ani najmenšiu chuť na nejaké otvorené listy a už tobôž nie prezidentovi.
Preto ani nerozoberám nejaké výroky pod mojim nickom, ja dedinku pri Martine neriešim a ak to niekto robí, nech sa vyjadrí odkiaľ to má a o čo mu ide.
Nepopieram svoju dôstojnícku hodnosť a nemám sa za čo hanbiť. Ak mi niekto závidí, nech sa strčí do riti. A rotáciu dôstojníkov v LE nech si naštuduje a potom tu tliacha nezmysly, kto kde práve je a prečo.
Aj ty Rocco si nič z toho nerob, priezviskom sa tak určite nevoláš ani teraz.

Nechám to teraz všetko tak, ale aj moja tolerancia má svoje hranice.
Ide o to, aby to tu žilo, tak prečo a kto má záujem na kadejakých „intervenciách“?

A príspevky sem tiež zariadim inak, lebo vidím, že nie všetko funguje, ako by malo.

Zdraví vás 2REP-pôvodný-teda ja, nie ten, kto tu včera písal pod tým istým nickom.
Takže ja klasicky - Salut!

Majo

Re:Francúzska légia - 03/02/2010 20:59
2REP - No som rád, že si to nebol ty lebo sa mi to vôbec nepáčilo. Veď som aj napísal že sa tiež odmlčím kvôli tomu. Ale to sa proste nedá. Je tu vytvorené také zázemie že sa mi sem jednoducho nedá neprísť a minimálne si neprečítať novinky.
PS - dal som si vyzistiť či nejakým spôsobom medzinárodné zákony platné v NATO a OSN nejako neanulujú náš branný zákon. Dosť sa do toho pozerám v poslednej dobe, už len pre zaujímavosť. Ale pobavilo ma, že do našej krajiny môže narukovať cudzinec ak o to požiada našu vládu. Ale ak my chceme niekam ísť tak isto máme požiadať našu vládu (prezidenta). Pochybujem že Slovensko je až v takom mimoštátnom ohrození že by potrebovalo kontrolu "exportu aj inportu" v oblasti vojenskej. Hotový absurdistan ako som si dnes čítal branný zákon, ústavu a trestný zákon. Minimálne jednu vec čo sa tam vylučuje som našiel.

Ak môžem, položím aj ja nejakú tú otázku o LE. Netreba zaháľať ani na moment. Treba byť vždy v strehu. Aj o polnoci, tak zabrdnem trocha do histórie. (myslím že je dosť dôležitá v rámci LE).

Indočínska vojna - dôvod. A konkrétne Dien Bien Phu. Kóty o ktoré sa bojovalo, lietadlá, zbrane ktoré sa tam používali, aké regimenty tam boli nasadené, aký mala prehra v tejto oblasti dopad na výsledok vojny?
Zaujíma ma či do tejto oblasti LE už niekto nazrel a zabrdol.
PS - 2REP - Zatiaľ neodpovedaj, vime prečo. Určite to poznáš. Ak tu bude už nejaký ten príspevok tak samozrejme oprav.

Hádam som si nedovolil moc keď sa pýtam na niečo čoho súčasťou nie som.

Majo pre ADMIN

Re:Francúzska légia - 03/02/2010 21:05
10/01/2010 18:40 poprosím tiež vymazať ak sa ešte bude dať. Písal to JAA ale tíka sa to môjho problému. Ďakujem za pochopenie. Potom samozrejme aj tento.

2REP

Re:Francúzska légia - 03/02/2010 22:19
Dobre Majo, nebudem komentovať, počkám, ale téma výborná. Veď nech sa tu pekne ukáže kto čosi o Légii a jej histórii vie a kto len vŕtá, ani taký nebožiec.
Inak tiež mi napadlo, veď sa tu nejdeme poondiť kvôli nejakému sprostému zákonu čo voľajaké hovedo vymyslelo a druhé drží v platnosti.
Nikoho nenapadám , ale veď toto je také nelogické, že až hrúza.
No ale pobavil si aj ty mňa s tým narukovaním do našej-vašej krajiny. Svätá pravda, tam môže aj čert rohatý, ale von ani duša svätá.

Čo sa týka tých zákonov- Majko-smola, tie NATO a OSN nie sú nadradené štátnym (teda slovenským) a to je to, čo zneužíva okrem iného aj .... na zastrašovanie ľudí. Na Slovensku tak ďalších 20 rokov prebehne, než sa niečo zmení k lepšiemu. Musí vymrieť tá generácia chamtivcov a ich detí asi tiež. Vnukovia už pochopia realitu.
S tými vojnami a dôvodmi.To máš ako v Rwande- daj pár idiotom do ruky kalacha a hneď je pre krkavcov a supov žrádla dosť.

Mes meilleurs salutations,
2REP, teda naozaj ja.

A prepáč, Majo, ale s tým tíkaním by si už mohol dať pokoj nielen ty...
Že Baby?
Chalani, nechcem moralizovať, ale slovenčina sa vám zíde ako soľ, raz sa mi za to buzerovanie poďakujete.Viem, o čom píšem.

Majo

Re:Francúzska légia - 03/02/2010 23:15
Ako že tíkaním? teraz nerozumiem o čo ide.

mac.

Re:Francúzska légia - 03/02/2010 23:54
pani chcem sa vas vspitat jednu vecco je toto slovensko vlastne za stat ved to neni normalne co sa to tu uz deje

2REP

Re:Francúzska légia - 04/02/2010 00:20
Majko, nestresuj sa, ty si fakt MMLE. Majo- maskot Légie . Smích. Nepíše sa tíkať, lebo to robia hodinky, ale tykať. Ale to asi bolo v mailíku, tak sa nehnevaj. A nepíšeš to len ty, taký Baby či JAA, je v tom doslovne preborník.
Pre mac.- je to podľa mňa Absurdistan otázka bola dobrá, len ešte lepšia, kto to má na svedomí.Potom sa čudujú, že ľudia utekajú? No ktorý hlupák by tam ostával..Je pár tých, čo hlupáci nie sú, ale buď musia rezignovať, alebo stále veria, že sa to prinavráti k lepšiemu.
Salut,
2REP-reálny.

lubo 2REI

Re:Francúzska légia - 04/02/2010 07:50
Služba vo Francúzskej legii je o prekonávaní samých seba ich povinnosťou je ťa naučiť poslúchať správať sa slušne s úctou k tvojim spolubojovníkom a nadriadeným,často nezmyselné rozkazy ťa v konečnom dôsledku naučia žiť aby si prežil,rozmýšlať a konať nie naopak.Najprv musíš chcieť žiť vojenským životom a ten ľahký neni nikde.Plat nie je nič extra,za žiadne peniaze si život a zdravie nekúpiš.Teraz berú skoro všetko požiadavky už nie sú ako kedysi, dosť polavili momentálne potrebujú ľudí do Afganistanu,záleži dosť do akej kompanie sa dostaneš ženisti to majú v pohode najhoršie to je u výsadkárov a kavalerie,nastúpiť je najlepšie v Aubagne lebo aj tak tam všetkých posielajú a sú to zdržovačky,Treba ísť a vyskúšať !!!

Majo

Re:Francúzska légia - 04/02/2010 09:21
2REP - takže MMLE je maskot? Lebo na to sa mi zdá že tu odpoveď ešte nebola. Aj som to hľadal už nejaký ten momentík a nič. Okrem stránok po francúzsky alebo taliansky. Takže tak.
A chybička sa pritrafí no.

PS je trestný čin ak ma chytia pri emigrácii do druhej krajiny? Ak nie tak to je jednoduchá vec na oblbnutie.

2REP

Re:Francúzska légia - 04/02/2010 18:27
Re:Francúzska légia - 04/02/2010 09:21

PS je trestný čin ak ma chytia pri emigrácii do druhej krajiny? Ak nie tak to je jednoduchá vec na oblbnutie.

Majo, už ti to písal dávnejšie aj Necky, že si náš maskot, sám si s tým súhlasil, že úlohu maskota berieš. Veď nikto po tebe doboha nechce, aby si šiel k muzike, to je len také doťahovanie.MMLE je Majo-maskot Légie. Maio - le masqot de la LE.

Vec deuxiéme- nikto ťa nebude nikde chytať, čo viem najnovšie, už sa tak hanbia za ten zákon, že až. Len mlčia, lebo nemajú čas to zmeniť. Venujú sa gogoľovinám. Ak každý slobodne do LE ide, nikto ani nemekne.
A vyháňať ťa nasilu nebudú, to si nefandi...
O emigrácii do druhej krajiny sa môže písať, len keby išlo o Eran, Korea severná,Cuba, China.Inak je to voľný pohyb slobodných občanov. Emigrácia je buď politická, alebo ekonomická. V prípade odchodu do LE tá ekonomická postráca zmysel, takže neemigruješ, ale ideš do susedného štátu za prácou. Do štátu, ktorý nedal na 7 rokov embargo na pracovné povolenie u občanov východného bloku.

LUBO z 2REI. Je fajn, že si sa zapojil a správne slová.
Ale v jednom ti budem odporovať-velitelia u ženijného sú v plnej pohotovosti a vie sa prečo. Ale dobre, nebudem to dramatizovať.
Parašutisti sú teraz v Áčku v Afgoši, ale to sa vedelo dávno, prípravy boli. Je teraz inak aj niečo z regulárnej armády, ale sám vieš, že žiadne bitky medzi nami už nie sú, lebo niečo je vo vzduchu, tak všetci držíme za jedno, ako by zajtra sa muselo skapať.
A s tým nástupom do Aubagne- konečne niekto aj okrem mňa. Veď logika nepustí-každý sa drbošká do Strassbourgu, lebo je to najbližšie a potom tam týždeň čaká a vrtá sa v nose.
Ktosi tu písal o tom stope-veď ten vstup do LE je tak trochu dobrodružstvom, tak si užijte aj to stopovanie.To nie sú roky ... 89´, 90, keď nás lovili ako zajacov v brázdach.
Dobre je, keď sa tu zapájajú aj ľudia z iných regimentov, nie len výsadkári-parašutisti, alebo ženisti. Takto to trochu spestrí a témy sa hneď nájdu.
Čo tak niekto z Djibouti?

Salut, 2REP

2REP

Re:Francúzska légia - 04/02/2010 18:30
http://www.youtube.com/watch?v=nYvsBi2md2M&NR=1

Toto som dostal do pozornosti. Nasmial som sa nielen nad červenou bodkou zameriavača na zadku, ale skôr nad tým, ako niekto (asi autor videa) zámerne napísal Crawfard a nie Crawford.
Vždy som tú ženu mal za modelku a ona ešte aj takéto scény vo filmoch? Viem o nej len to, že je z Texasu a vraj matka troch detí. Viete o nej niekto viac? Aj keď je to od našej témy.
Za koho je vydatá a čo v súčasnosti robí? Modeling už asi nie, ale radšej chválabohu, keď vychováva deti. A je to jej pravé meno, alebo len „umelecké“?
Tuto chalani viac o nej nevedia.

Podľa mňa prsia nie sú veľmi pekné, malé dvorce, ale telíčko mňam-mňam-.
Ale to je asi zvykom- Francúzsky od malička jedia veľa zeleniny a šantia, tak nôžky majú krásne vytvarované, telá pružné, štíhle, ale prsia malé. Ale dvorce majú veľké a čo je hlavné v kuchyni sú neprekonateľné. I keď pri jedle v reštaurácii - neuveriteľné bordeliarky, trúsia rožky, ponárajú croissanty do kávy, fajčia a zároveň jedia, fajčia aj v posteli- pozor, nič vulgárne-cigarety. Ale francúzskej žene nikdy nie je cítiť zápach z úst- ako to tie baby robia? Asi genetika, fyzionómia.
Komentáre pod videom nekomentujem, aby som nepobúril admina, ale sú hádam k veci.
Takže, pani Crawford-go ahead, I am for it!
Taká mačka je to , tygrica, že?
A zaťažený som na znamienka krásy- výsada francúzkych komtés a kurtizán.
Ale viem, že Cindy kurtizána nie je. Pripadá mi skromná a prirodzene krásna. A v jej veku...

No vy mladší ťažko, ale ja nemať priateľku, nechal by som si povedať...

2REP

Re:Francúzska légia - 04/02/2010 19:38
http://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/191220-zpackana-akce-cia-stihacky-sestrelily-letadlo- misionaru-s-detmi.html

Majo

Re:Francúzska légia - 04/02/2010 20:36
Jáj tak to je s tou MMLE. Uviedol si ma na správnu koľaj. Pamätám ako som to prijal.

Na tú emigráciu som sa len pýtal. Iba tak pre istotu.

Ten príspevok s tým lietadlom tak to už je vážna sila. Keď som to čítal tak som nechápal. To je sila toto už vážna.

Majo

Re:Francúzska légia - 04/02/2010 23:05
Vraj obrá kniha. Idem otestovať.

http://www.martinus.sk/?uItem=67521

2 REP pre Admina

Re:Francúzska légia - 05/02/2010 16:09
Salut,
Tak ako Majo, aj ja ťa Admin chcem poprosiť, aby si vymazal všetky príspevky pod nickom 2REP na stranách 92-96 "an blok", teda všetky pod týmto nickom. Je to preto, lebo ak sme ti sľúbili, že úroveň fóra udržíme, tie veci tu nepatria. Nebudem rozoberať, kto to sem dal, aby som nevyvolával zbytočne dohady a neistotu.
A tiež nechcem to, aby si sem musel každú chvíľu chodiť a korigovať vugarizmy a nevhodné veci.
Dúfam len, že nechcem po tebe nič príliš prácne, ale iste chápeš, že je to v záujme veci.
A príspevok 02/02/2010 16:54 taktiež, nepísal som ho ja, ale týka sa ma, tak preto.
Vopred ti ďakujem. Samozrejme ten text na ktorom sme sa my dvaja dohodli –to platí, ten sem dám.
2REP

Majo

Re:Francúzska légia - 06/02/2010 03:42
Páni, tak z tohoto mi nabehli zimomriavky. Stručné, jasné, výstižné.

http://www.youtube.com/watch?v=582dUJQPuqU

Sedliak

qq - 06/02/2010 14:28
mam len par otazok co sa tykaju samotneho vybereho konania v FL
prva : ci sa da co sa tyka zdravotnej prehliadky oklamat pri zrakovom vysetreni nejako sosovkami abo podobne? u nasej armady som spravil toto vysetrenie bez problemov mal som pripustnu normu 0,5 ale mam pocit ze sa mi to kus zhorsilo tak nechcem zbytocne riskovat ze ma kvoli tomu vratia
druha : co je pravdy na tom ze ak som odsudeny v SR napr.ci ma automaticky vydaju naspat polici....a ak by ste sa pytali ci som zatial nie niekde som to cital tak sa spytam radsej

ocenil by som keby mi odpovedal niekto kto vie odpoved...

camerone
Platinum Boarder

Re:Francúzska légia - 06/02/2010 21:25
Ahojte!
vsetka cest a slava ludom co sa snazia pisat k veci...
Kde sa berie ta drzost a opovazlivost pisat pod nickom niekoho ineho???

Prosim Vas dajte nejaku otazku!
Neviem kto si Jano, ale neser ma! co to je 1800

<< Začiatok < Predošlá 1 2 . . . 93 94 95 96 97 . . . 335 336 Nasledujúca > Koniec >>
::Založiť tému::
Advertisement

Máte vlastnú web stránku alebo sa chcete podeliť o zážitky?
Na adresu Táto emailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. nám pošlite článok alebo fotky, ktoré uverejníme pod vašim menom spoločne s odkazom na vašu stránku.

Kliknutím vstúpte do nasledujúcich rubrík:

História
Slovensko Dovolenka
Cestopisy
Indiáni
Šport, Adrenalín
historia slovensko dovolenka cestopis indiani sport