|
|
Re:Francúzska légia - 07/02/2010 03:32
camerone - Zdravím ťa, ja som jednu otázku položil v jednom príspevku na konci. A bol by som rád ak by sa niekto našiel kto by odpovedal.
|
|
|
camerone
Platinum Boarder |
|
|
|
Re:Francúzska légia - 07/02/2010 10:36
Zdravi ta aj ja Majo! Konecne niekto kto sa neboji Badat v historii...vdaka Majo...
a teraz Indocina
Dlha a nelutostna vojna proti Viet Minhu, v nej prislo o zivot tisicky legionarov, vyvrcholila v zufalu bitku o pevnost Dien Pien Phu... Pisal sa rok 1946, november mesiac vyhlasenia Vietnamskej demokratickej republiky na cele s prezidentom Ho Či Minom, napadly partizanske oddiely Viet Minhu 29 francuzskych jednotiek....
V Hanoji si partizani po odpojeni inzinierskych sieti uniesli a pozabijali celkom 600 francuzskych dostojnikov.
Zbrane ktore pouzivali poloautomaticka puska Garand M-1, automaticka puska Browning(BAR)... oblubena pre rychlost strelby. MAT-49
vojna trvala 1947-1954 1948 bitka pri Phu-Tong-Hoa...........3REI 1949 Ninh-Phuoc.......................2REI 1950Dong-Khe........................3REI, 1BEP 1951 An-Hoa.........................13DBLE 1954 Obrana Dien bien Phu.. 1.a2.BEP, 2.a3.REI, 13.DBLE, 5.REI
V indocine prislo o zivot viac ako 10 000 legionarov v indocine sa zrodila Madam ktorej vraveli aj ANJEL Dien Bien Phu... Neviem kto si Jano, ale neser ma! co to je 1800
|
|
|
camerone
Platinum Boarder |
|
|
|
Re:Francúzska légia - 07/02/2010 11:16
Ústava Slovenskej Republiky Preambula My, národ slovenský, pamätajúc na politické a kultúrne dedičstvo svojich predkov a na stáročné skúsenosti zo zápasov o národné bytie a vlastnú štátnosť,
v zmysle cyrilo-metodského duchovného dedičstva a historického odkazu Veľkej Moravy,
vychadzajúc z prirodzeného práva národov na sebaurčenie,
spoločne s príslušníkmi národnostných menšín a etnických skupín žijúcich na území Slovenskej republiky,
v záujme trvalej mierovej spolupráce s ostatnými demokratickými štátmi,
usilujúc sa o uplatňovanie demokratickej formy vlády, záruk slobodného života, rozvoja duchovnej kultúry a hospodárskej prosperity,
teda my, občania Slovenskej republiky,
uznášame sa
prostredníctvom svojich zástupcov
na tejto ústave:
tak, to je toľko k zákonom čo sa tu rozoberajú, ústava je ten naj... zákon, tak prečo ho nerešpektujú aj politici???
Prvá hlava čl.7 (2) Slovenská republika môže medzinárodnou zmluvou, ktorá bola ratifikovaná a vyhlásená spôsobom ustanoveným zákonom, alebo na základe takej zmluvy preniesť výkon časti svojich práv na Európske spoločenstvá a Európsku úniu. Právne záväzné akty Európskych spoločenstiev a Európskej únie majú prednosť pred zákonmi Slovenskej republiky. Prevzatie právne záväzných aktov, ktoré vyžadujú implementáciu, sa vykonáva zákonom alebo nariadením vlády podľa čl. 120 ods.2.
alebo čo ma úplne dorazilo.... Čl.7a Slovenská republika podporuje národné povedomie a kultúrnu identitu Slovákov žijúcich v zahraničí, podporuje ich inštitúcie zriadené na dosiahnutie tohto účelu a vzťahy s materskou krajinou...
Takže chlapci ak žijete v Orange, Laudun, Saint Christol, Nimes, Castelnaudary, Calvi,Djibouti, Guyane, alebo na Mayotte.... tak sa to asi vás netýka, to zabudli do ústavy dopísať...
moja česť Vám! Neviem kto si Jano, ale neser ma! co to je 1800
|
|
|
Re:Francúzska légia - 07/02/2010 17:47
Salut chlapi, Camerone- opäť pekné príspevky, česť aj tebe za ten dnes 11:16. Chccel si otázky, tak jedna- hodnosti v légii ti niečo už hovoria? Myslím menovite, od najnižšej po najvyššiu. Lebo sa to tu písalo, o legionároch- vojakoch, podôstojníkoch, dôstojníkoch a pod. len okrajovo, v súvislosti s čapicami. Ale len ak sa ti chce. A ak som to niekde nepostrehol, tak sa ti ospravedlňujem vopred. Majo- dobré klipy.
Pre sedliaka - ja konkrétne by som zase ocenil, keby si si prečítal staršie príspevky, pretože sa tu o zrakových vadách popísalo dosť. Nielen otázok, ale aj odpovedí. Tak nevidím dôvod to opakovať. Ale radím ísť k odbornému lekárovi, nech vieš na čom si. O tom odsúdení- Ak si odsúdený ešte nebol a nehrozí ti to, tak prečo sa to pýtaš? Veľa záleží od toho, za čo, teda za aký trestný čin, či úmyselný, alebo neúmyselný. A o tom tu už tiež bolo.
|
|
|
camerone
Platinum Boarder |
|
|
|
Re:Francúzska légia - 07/02/2010 18:23
Francuzske hodnosti Soldat(legionnaire) de 2e classe Soldat(legionnaire) de 1e classe
Sergent Sergent-chef Sergent-major (obsolete) Adjutant Adjutant-chef Major Aspirant Sous-lieutenant Lieutenant Capitaine Commandant Lieutenant-Colonel Colonel Général de Brigade Général de Division Général de Corps d´Armée Général d´Armée Maréchal de France
ak to nie je spravne ta sa ospravedlnujem... moja adresa je marek-asus@post.sk 2REP ak by si mohol napis nieco by som potreboval poradit...Vďaka Neviem kto si Jano, ale neser ma! co to je 1800
|
|
|
Re:Francúzska légia - 07/02/2010 20:38
omluvam sa ti tu verejne 2REP za to co som minule napisal ak ta to urazilo/// budem rad, ak bude ten moj prispevok vymazani///.Len tolko ti vysvetliim ze sa popilo tak to bolo zo srandy /// sak ale take somarini by som ako vazne nepisal,///Tak ece raz prepac. Respect! ///Sa uz nehnevaj a neries to prosim ta.
|
|
|
qq - 07/02/2010 22:15
2Rep viem cital som skoro od zaciatku bolo tam spomenute co sa tykalo toho zraku ze do urcitej hranice zoberu tiez ale nejake finty ako by sa to dalo oklamat tam neboli alebo si nepametam teda okrem toho naucenia sa naspamät celej tabulky... a odsudeny niesom sice budem mat sud ale niesu dokazy voci mne a aj keby ma uznali vynnym tak neumyselne v sebaobrane by to bolo... no a klasifikovali to ako neprimeranu sebaobranu s nasledkom tazkeho ublizenia na zdravi(nechcel som to pisat sem ale ked si pisal ze podla toho ze co tak posud) s pozdravom
|
|
|
Re:Francúzska légia - 08/02/2010 07:31
Pre hautecorse- ja nič nebudem riešiť a ty to už ďalej nerozmazávaj! Nie „ popilo sa“, ale bol si určite ako snop. A čo viem, boli ste viacerí. Také hlúposti môžu vyjsť len z opitej hlavy. Horšie by bolo, keby si uviedol správnu hodnosť,... atď. Jednou zo základných vlastností legionára je vedieť sa kontrolovať, a to aj v pití. Inak potom hanba padá na všetkých. Na to pamätaj. Ale pobavil si a zároveň nasral viacerých. Nabudúce opatrne. A už o tom ani slovo. Drž sa. Salut, 2REP
|
|
|
Re:Francúzska légia - 08/02/2010 08:21
Pre sedliaka –bolo mi jasné, že ťa súd čaká. Len som to nechcel rozoberať, je to citlivá téma a tobôž tu. Si tu nový, tak len dúfam, že to tvoje „qq“ nie je opačne nohami. Ale nech si kto si, netreba hneď robiť z niekoho kriminálnika. Ak samozrejme je pravda to, čo píšeš. Aj v sebaobrane môže niekto druhého dokaličiť. Napadne ťa viacero ľudí a ty sa brániš, máš na to, použiješ tvrdé techniky, stane sa. Vinu posúdi súd. Tu v LE ti za to body naviac nikto nedá, s tým nerátaj. A zisťovať sa to bude. Ak by si vyfasoval trest nepodmienečne, a ušiel pred ním sem, to ti len priťaží. A okamžite ideš domov na výkon trestu.
Takéto veci tu netreba písať, potom niet divu, že to číta ktokoľvek. A niečo mi tu nesedí tak ako v prípade toho Ivana s pôžičkou. Na to mám skrátka nos. Poznám veľa takých, čo sa na nich niekto len pozrel a oni mu hneď rozbili hubu. A potom tvrdili, že to bolo v sebaobrane. Ak to klasifikovali ako neprimeranú sebaobranu, asi mali dôvod. Primeraná sebaobrana neznamená, že niekto ti dá facku a ty ho prizabiješ. Trénovaný človek si musí dávať lepší pozor. Tu je zase tá vyrovnaná psychika. Anaboliká a steroidy, alkohol jej určite nenapomáhajú. Ja to posúdiť nemôžem, to posúdi súd. Ale osobne byť v civile a v SR, uvažovať o LE, tak tu o tom ani neceknem.
S tými očami som sa hádam vyjadril jasne! Poradil som ti očného, sú rady na fóre, tak hádam stačí, nie? Nežiadaj práve od legionára, aby ti poradil na fóre seriózneho webu, ako oklamať légiu. Prejdeš-prejdeš, ak nie, choď domov! 2REP
Pre ostatných chalanov- srdečne vás zdravím," stará sekcia", na nejaký čas odmlka, povinnosti sú povinnosti. Salut,2REP
|
|
|
Re:Francúzska légia - 08/02/2010 14:53
Zdravim 2REP napísal som ti s iného e-mailu ako si radil tak aby si nebol prekvapení inak v marci by som už chcel vypadnúť. Tak potom napíš na e-mail čo a ako. Či stým súhlasíš ? Snad sa mi splní sen a dostanem sa tam a potom smer 2REG a pivo s tebou
|
|
|
Re:Francúzska légia - 08/02/2010 16:39
Teda 2Rep nejdem to ani rozpytvavat len dodam ze v okrese kde je prevazna vecsina romskej populacie,nejake prepady niesu vynimocne a po dvoch bodnutiach od chrbta len tak ze nejaky smrad to povazuje za frajerinu a srandu mi nikto nemoze povedat do akej mieri sa mam branit!!! nech si kazdy utvori nazor aky chce.Proste veci co sa tykaju nejakych podmienok tomu nepomahu to som potreboval vediet vdaka za poradenie A ak si to zobral ako nejaku urazku to oklamanie na zrakovej prehliadke tak sa ospravedlnujem... Nakoniec len dodam ze lutujem ze som nesiel hned po skole a nechal som sa odhovorit..
|
|
|
Re:Francúzska légia - 08/02/2010 18:23
Boha ľudia de ste? Šak tu nikoho nieje už riadne dlho. Nemám čo čítať po škole a po práci. Nemáte čo písať?
|
|
|
camerone
Platinum Boarder |
|
|
|
Re:Francúzska légia - 08/02/2010 18:29
Armada Českej republiky bude prezbrojovat celkom zaujimava zbran samozrejme od českej zbrojovky: zacina to az 24.30 min. trak si to nastavte http://archiv.nova.cz/multimedia/televizni-noviny-4-2-2010.html?s=0
a mame o com pisat...hned by som ju otestoval Neviem kto si Jano, ale neser ma! co to je 1800
|
|
|
Re:Francúzska légia - 08/02/2010 18:39
camerone - teda poviem ti že z toho musí byť radosť strielať. Dostrel 1 500 metrov a účinný 500 je už dosť si myslím. Aj OS SR chceli teraz niekedy zbrojiť. Viem že zo všetkého nového majú 8 kusov a testujú. Ale či to zoberú a či nie to je otázne. A tú zákazku do Indie že 70 000 kusov možno predajú tak to už musia byť riadne prachy. Keď tých 8 000 ks robí jeden a pol miliardy Kč.
|
|
|
Re:Francúzska légia - 08/02/2010 18:43
Zdravím...Určite to tu bolo spomenuté, ale ako to tam je, že skončim si svoju "šichtu" a musím byť na kasárňach, alebo aj normálne do civilu. Ďakujem borci (sorry za urcite opakovanu otazku)
|
|
|
Re:Francúzska légia - 08/02/2010 18:47
A ešte niečo by som chcel...Určite je tu niekto, kto sa venuje zbraniam-čo znamená napr. 5 MOA snažil som sa to vygooglit =D, ale nepodarilo sa mi to. Ďakujem
|
|
|
camerone
Platinum Boarder |
|
|
|
Re:Francúzska légia - 08/02/2010 18:54
nasa armada by potrebovala najskor zjednotit vystroj a vyzbroj... v AČR to uz vsetko maju... aj nasa armada ma velmi dobry potencional, bol som sa pozriet na akademii v LM no a niektore veci naozaj klobuk dole.. ale akoby som to povedal aby som nikoho neurazil, tie veci nevedia predavat.... Staci spomenut letecke opravovne Trenčín, vyroba Aligatora .... ale nasa armada by potrebovala ministra, kt. nemal modru knizku a neboji sa robit velke veci a tazke rozhodnutia!!!!
Vojaci su na to aby prestiz SR zastupovali aj v zahranici...a nielen v mierovych misiach...uplne by stacilo keby sa zapajali do spoluprace tak ako ČR Neviem kto si Jano, ale neser ma! co to je 1800
|
|