Advertisement
Advertisement
Články
Najnovšie články
Cestopisy
Kam na Slovensku
Šport, Adrenalín
Kam na dovolenku - tipy
História
Indiáni
Rady pred cestou
Hodnotenie cestoviek
Ako pridať článok a fotky
Odporučte Dobrodruh.sk
Ubytovanie na Slovensku
Podujatia, Knihy, Filmy
Advertisement
Advertisement
Internetový obchod
Turistické oblečenie Turistická výstroj Exotický nábytok
Advertisement
Naše tipy
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Anketa
Hlasujte o najlákavejší kontinent na cestovanie.

Kam sa chystáte na dovolenku?

Advertisement
sibir.sk
Prihlásenie

slovenskedovolenky.sk
srdiecko
Advertisement
Fórum Dobrodruh.sk  

::Založiť tému::
<< Začiatok < Predošlá 1 2 . . . 113 114 115 116 117 . . . 335 336 Nasledujúca > Koniec >>
2REP

Re:Francúzska légia - 24/02/2010 16:49
George W.Bush-
inak v preklade Jurko Húšťava,
je jediný terorista na svete. To vám povie každý legionár , vrátane Američanov, čo sem prišli, lebo im lezie na nervy ten „demokraticky systém“.
Ten film, či klip- „Čo to je za vojaka“, - to boli bežné výcvikové operácie, organizované na území bývalej ČSSR.Opakujem, Prostějov, Čáslav, Příbram. V Prostějove je doteraz(pokiaľ viem, jednotka paragánov, ale už ako súčasť novodobej ČA).Ale sú vraj dobrí.
Ten film bol natáčaný na Kunžáku. VVP Šumava.Teda „pokud se nepletu“. Smííích.
P.S. :- VVP - vojenský výcvikový priestor, takisto ako UPPDKŽ - je úplne po piči do konca života.Stará hantýrka výsadkárov.Tak nazdar!
Ale odpoveď-áno absolvoval som to.A diali sa aj iné veci.Kradli sme kurence na „vesniciach“. A piekli si ich v lese.
2REP

2REP

Re:Francúzska légia - 24/02/2010 17:12
Inak Majoslav, tiež máš trochu problémy s cenzúrou. Smích...Ten R- 308 nejde spustiť. CIA používa na ich „úplne čisté operácie“ aj OR-2FWD, full metal jacket sw –s ortuťovou náplňou, a niektoré sú upravené na strelbu s 2MG ,čo je obdoba. Tá ortuť len pre info tam funguje tak, že pri náraze sa a(kumuluje).
Remington , ako taký, bola pôvodne vyvinutá poľovnícka puška pre lov, rovnako ako Springfield, používaná na lov ťažkej zveri v Afrique v minulom storočí, slony atd.

Len potom sa do toho obuli tí , čo nemajú čo do chladničky, tak kontrakty urobili svoje.
Pôvodný kaliber R-308 bol cal. 45, teda 11,3 mm. Hlaveň, teda to, kde je guľka.Hinzla je samozrejme iná.Ale tam je tuším odchýlka 0,02 n(nano)m., lebo u nich sú iné miery.
2REP

2REP

Re:Francúzska légia - 24/02/2010 17:50
• Priemerná hmotnosť strely: 50 grainov
• Priemerná úsťova rýchlosť: 950 m/s
• Priemerná úsťova energia: 1 500J
Priemer strely: .224" (5.69 mm)
Typ zápalky: malá pušková
Pozri aj [upraviť]
Tak nič v zlom, ale:
1.pri takej malej hmotnosti strely(grain nie je gram), nie je možné vyvinúť v hlavni pri spaľovaní výbušných plynov z pušného prachu takú energiu.
2.UR 950/sec-to môj prd je rychlejší.Smích.
3.1500 Joulov má dnes pomaly vzduchovka(air-gun).
4.To by v tej hinzli musel byť čistý TNT-teda trinitrotoluen)
5.Cal 5,69 mm tu nespomínaj, lebo sa dostaneš do problému.Smííích.Zatiaľ ešte nie si v LE.
6. malé kalibre fungujú na stredový zápal len u armádnych zbraní.Famas, M16, M18 a pod. A najnovšia modifikácia kalacha.UZI si necháva pokiaľ viem, klasické kalibre.
Samarovic do prdele, veď si náš nepísaný zbrojar, tak sa k tomu tiež vyjadri... Sakra!
2REP

Majo

Re:Francúzska légia - 24/02/2010 18:01
Tak ak to je niečo čo súvisí s problémom tak potom som tam hodil niečo iné a popísal som niečo iné. Lebo to bola zbraň legálne používaná na Slovensku, komerčne používaná. Teda som asi len muníciu poplietol. Registrácia bola všetko ako sa patrí. Takže taký kyx sa pritrafil. Ja hovorím, nie som expert, ničo málo viem, ale je toho asi len toľko ako keby som si prečítal jedno číslo Hubertlovu a zanedbal by som pri tom tabuľky. Ja sa trochu do histórie serkám, ale to tiež nie ako nadšenec ale iba ako zvedavec. Moja srdcovka je psychológia a filozofia. Ale nijak aktívne, len sledujem ľudí okolo seba a vytváram si predstavy a názory čo je vlastne v ľudskej hlave. Ja dokážem s nejakou partiou sedieť a iba počúvať ľudí. Ako sa rozprávajú, ako rozvíjajú konverzáciu a podobné veci. A strašne rád počúvam názory na žitie a pod.
Pre príklad, Jozef S. písal vo svojej knihe že či pozerať do očí alebo nie človeku ktorého máš už na muške. Taký rozhovor by som si vypočul. (nie kvôli téme, ale charakteru tej témy.) Ak Vás budem nejaký čas iba počúvať, tak nie, nie som zved.
Dnes ma skoro j.blo keď mi profák povedal že mám z diktátu 4 chyby. Tak ide to dolu vodou so mnou v gramatike. Za chyby sa ospravedlňujem.

Majo

Re:Francúzska légia - 24/02/2010 18:03
Z terminálnej balistiky neviem nič taktiež. Iba z toho súdim čo som videl čo spraví aký náboj so zverou.

Majo

Re:Francúzska légia - 24/02/2010 22:21
2REP - potom by som ťa mohol poprosiť aby si mi upresnil presne kde a kedy sa to stretáme na mail? Nech je to definitívne. Si pozrem aj dopravu a tak. Dík moc. Pošli mailom ak môžeš.

CEA

Re:Francúzska légia - 24/02/2010 22:52
2 REP ty si poznal popova?handlera?balickeho?v poho nejdem rypat si legos a dobry!
inak v pondelok si sa bol pozriet na skoky co skakali chalani z T55/210?
drz sa!

Sisa

Re:Francúzska légia - 24/02/2010 23:52
A moze ist do legie aj zena, ked splni kriteria a prejde tym fyzickym testom alebo je to vylucne iba pre muzov.

Majo pre Sisa

Re:Francúzska légia - 25/02/2010 00:10
Sklamem ťa asi, ale ženy tam neberú.

Majo

Re:Francúzska légia - 25/02/2010 00:29
Majo: "PS: neviete niekto čo je dobré na zaspatie?"
JAA: "k tomu zapestiu ti poradim namotavaj spagat napr,,na tici zo zavazim,,a potom splh na lane bez pomoci noh,,zo zaciatku to je tazke ale zvyknes si,,!"
Majo: "JAA - jasné beriem. A nie zápestiu, ale zaspatiu. Zaspať nemôžem. "

Kúsok spoločnej, dosť spomínanej histórie.

2REP

Re:Francúzska légia - 25/02/2010 00:42
Na prelistovanie sa mi dostala kniha od Jean-Michel Salmanna : „Les sorcières –fiancées du satan“. Tak to tie bosorky asi naozaj nemali na ružiach ustlané.To žili skutočne na tých vresoviskách ako vyvrheli? A tak ich pri tých popravách týrali? Sila...

Pre CEA – som rad tvojej reakcii, v pohode.
Nebol som pozrieť, trochu ma trápi ľavá noha.Veď asi tušíš, kde sa to môže pritrafiť.Tak rekonvalescentujem,aby som došiel na to stretnutie s chalanmi.
Pre Sisu-Majo ti odpovedal. Chválabohu ženy neberieme.Alebo bohužiaľ? Ale neuraz sa.Légia je v tomto dosť konzervatívna.Možno si dobrá, sú aj ženy sniperky, mal som tú česť vidieť, ale sú v iných armádach.A to myslím vážne.Európanky, nie nejaké J.I Jane.
Aby to nevyzeralo hlúpo, že rýpem do žien-ale vieš si predstaviť, ako sa na teba bude pozerať banda(sranda) nadržaných chlapov, keď sa budeš prezliekať? To by si hneď dávali nohavice na ruky a košele na nohy.Smíích.
Teraz vážne-je to aj trochu o fyzionómii-žena proste nie je „konštruovaná“ na takú záťaž.Nerad by som sa ťa dotkol, ale ženy majú byť nežné, nie vojačky.Priateľka sa profesionálne potápa a tiež tvrdí,že chvíľami jej to lezie na nervy.A to nenapodobňuje DINOPS, nehrá sa.
Majo-všetko v pravý čas.Ty to máš blízko, tak žiadny stres.To pre teba dojdem aj autom.Alebo Samarovic.
Držte sa a salut.
2REP

Majo

Re:Francúzska légia - 25/02/2010 00:50
No jasné. Blízko to je. Starosti s odvozom si netreba robiť. Doprava je pre mňa najmenej. Len aby som sa dohodol aj s Baby lebo ideme spolu. Ale šak keď tak sa potúlame po BA trocha. Stačí takto. Pred či po obede?

2REP

Re:Francúzska légia - 25/02/2010 00:57
Majo-
Keď nemôžeš zaspať, tak ti asi už trepnem kladivom po hlave na chvíľu! Veď na to stretko dôjdeš ako mátoha...Kedy ty vlastne spíš? Ja tu tiež buntoším a mátožím po polnoci, ale teraz som maród, tak sa to dá...
Skôr doobeda.Dovtedy si s Baby dajte pivko.Ale jedno, nie 10.Smíích.

Majo

Re:Francúzska légia - 25/02/2010 01:02
No, ja nepotrebujem moc spánku. Ale ak kladivo tak gumené čítal som si ale históriu teraz, a dosť ľudí z LE tam písalo že ty kladivo nepotrebuješ. Stačí ti zovrieť päsť. Drtíš kameň, železo aj sklo. Tak načo starosť s kladivom?
Neboj, pivo nie je alkohol. Pivo to je zlatý mok z našej rodnej zeme. Ale nie, bez Vás nezačneme.

Majo

Re:Francúzska légia - 25/02/2010 01:08
Ja vždy hovorím, že v škole dospím.

Majo

Re:Francúzska légia - 25/02/2010 01:10
http://www.youtube.com/watch?v=Y7VLTqGCOC8&feature=PlayList&p=5B83DCAC574B1AF0&index=0&playnext=1

Teda niektoré fotky vážny brutal

2REP

Re:Francúzska légia - 25/02/2010 01:45
Tak ma zase jeduješ...

Veď ale nikto z nás nebude triezvy, po takých troch hodinách budeme všetci spití ako ruskí mužíci pri tej baterii, čo máme nachystanú.A nehovor mi, že ešte aj fľaštičku každý potajomky nedonesie...
Inak s tým pozeraním do očí-môj názor je ten, že treba dať úctu tomu, čo bol pomalší.Venovať mu pohľad.Ak ho vôbec zaregistruje.
Sniperom vysvetľovať toto netreba...
Dodo tiež hovorí-„nepýtajte sa, koľkých som zabil, ale zachránil“. Verte mi alebo nie, nikto nemá potešenie, že ťahá kohútik. Robota... povinnosť...
Ale sú aj prípady, kedy to s radosťou zdupľuješ. To vtedy, keď vidíš svinstvá, a čakáš na povel, ani keby horelo.Lebo nespravodlivosti na svete je naozaj veľa.
A verím, že tí, čo sú v LE 5 rokov a viac, mi to potvrdia,nech by boli nielen na CEA, v CRAPe, v horskej jednotke strelcov v Alpách, ale aj pri buldozéri.
Tak len toľko...
2REP

2REP

Re:Francúzska légia - 25/02/2010 01:52
Majko. ten 01:10- song je na melodiu nebeských jazdcov, tí duchovia, čo tam behajú po mláčikoch, a fotky(bohužiaľ) sú autentické.Aj takú podobu má vojna.
A v niečom máš pravdu-času dosť, vyspíme sa v hrobe!
2REP

2REP

Re:Francúzska légia - 25/02/2010 02:05
http://www.youtube.com/watch?v=gWTjjm-Gg3c&feature=related

2REP

Re:Francúzska légia - 25/02/2010 02:07
http://www.youtube.com/watch?v=K7_Gxoa2lqk&feature=related

http://www.youtube.com/watch?v=SmxB2BwVufA&feature=fvw

http://www.youtube.com/watch?v=gWTjjm-Gg3c&feature=related

<< Začiatok < Predošlá 1 2 . . . 113 114 115 116 117 . . . 335 336 Nasledujúca > Koniec >>
::Založiť tému::
Advertisement

Máte vlastnú web stránku alebo sa chcete podeliť o zážitky?
Na adresu Táto emailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. nám pošlite článok alebo fotky, ktoré uverejníme pod vašim menom spoločne s odkazom na vašu stránku.

Kliknutím vstúpte do nasledujúcich rubrík:

História
Slovensko Dovolenka
Cestopisy
Indiáni
Šport, Adrenalín
historia slovensko dovolenka cestopis indiani sport