|
|
Re:Francúzska légia - 13/04/2010 19:41
Je nutné vediet jazyk, ak by som sa rozhodol isť do FCL? dik.
|
|
|
Re:Francúzska légia - 13/04/2010 20:03
ste na omyle, vsetci, legia je legia a slovenska armada ja s.a. nebudte naivni a bojovni...
|
|
|
Re:Francúzska légia - 13/04/2010 20:37
Pre peggy - nemusíš vedieť jazyk ale je dobre ak vieš aspoň minimálny základ spisovnej Francúzštiny. 
pre v - to je nám ale novina toto. Myslím že si to tu uvedomujeme všetci. Neboj sa.
|
|
|
Re:Francúzska légia - 13/04/2010 21:13
už som to sem dal kopu krát, no teraz to sem dávam aj S venovaním. S venovaním pre všetkých padlých ktorý chránili našu bezpečnosť a pre ich rodiny. Sú to silné duše a držím všetkým palce. "To čo ľudia dokážu na sebe navzájom robiť, núti človeka k vytriezveniu. Jedna vec je zrovnať si to s Bohom, no druhá vec je zrovnať si to sám so sebou."
Nedá mi nepripomenúť film The men who stare at goats. Tam je paródia na pravú podstattu vojny 
Tak tuto je ten link čo sľubujem.
http://www.youtube.com/watch?v=_S05x_MwnY8
Česť Vám bratia, čo ste svoj život premenili v krv za nás.
|
|
|
Re:Francúzska légia - 14/04/2010 00:35
Salut zostatkom starej partie.
v.- máš pravdu, len treba to správne pochopiť. Dúfam, že som pochopil správne. A nebuďte fakt naivní- R.H. nebol prvý, uvidíte koľko mien pribudne na s.o. de LE do dátumu návratu 2.Rep na Corse. Kto bol v A., vie, čo mám na mysli. Ja nehovorím R.I.P., hovorím- chlape, frére, odpočívaj v pokoji. SL aj dedinka si ťa uctí. Respect, Robo!
To je tak, ako s tým lietadlom- byť na mieste pilota a uvedomujem si ZODPOVEDNOSŤ a nie príkazy, hoci vrchného veliteľa Ozbrojených síl PL, poviem: - pán prezident- nech sa páči- sadnite si dozadu k svojej manželke, za bezpečnosť pasažierov tu zodpovedám ja a nie Vy! Až pristaneme, môžete ma na sekundu vyhodiť, ale ja som povinný bezpečne pristať. Tlaky - netlaky. Pilot vedel veľmi dobre po rusky, takže konšpirácie o tom, že nerozumel, sú zahmlievanie. Mohol vypustiť palivo? Nezhoreli by! Odseknú vrcholky stromov krídla lietadla? Kk. .tina. Skôr naopak. Referenčná výška s rozdielom štandardov? K ..ktina- Pilot bol profesionál, vedel , že neletí nad Somálskom, ale nad Ruskom. V Katyni popravili 22000 Poliakov. Koľko Rusov (miliónov) zahynulo v 2SV? Koľko ich padlo pri oslobodzovaní Poľska od fašistov? 1939- volali- poďte sem, ideme k Nemcom, nie do SU. To, že v jednom lietadle cestovalo naraz toľko významných ľudí pohromade- no comment, pas commentaire! Rozdelím to na počty osôb, kritéria dôležitosti, dátumy, lety, lietadlá, autá!!! Zmením časy, dezorientujem tajné služby! A nedám kanárikov do klietky a potom tam pustím mačku...
A na záver: - čakali, že sa im v ten deň pred celým svetom poníži Rusko, že ho pokoria za Katyň? Že ho zhodia na základe polodokumentov, ktoré im dal ten s fľakom na čele pri perestroyke? Čo teraz žije z dotácií neziskových organizácií na celom svete? Ľudia, Rusko je superpower, nie Poľská republika! Viem, že tým vyvolám búrku diskusií, ale to som nechcel. Len ma serie, že sa zahmlieva podstata veci. Zhodí sa to na kapitána-pilota, aj tak je mŕtvy. A na mieste boli prví Rusi. Aj keď by (náhodou ) niekto prežil, neprehovorí. Nikdy. Dohady o laseroch atď- blbosti- to si nikto nedovolí. Už len preto, že satelit by to registroval. 2REP
P.S. : pre peggy- jednak je to ženské meno, druhá vec – odpoveď- áno musíš vedieť ten svoj vlastný. A hlavne ho nepoužívaj na análny alpinizmus!!
|
|
|
Re:Francúzska légia - 14/04/2010 11:29
No popravde, aj mne prvé čo napadlo po tom čo som si prečítal článok o spadnutom lietadle - Rusi. Ale zasa dáva logiku že tam boli prvý Rusi. Ale skôr ma zaráža to že prvý tam boli z tajnej služby ak sa nemýlim. A nie záchranári. Takže to dáva niečo do seba. No ale hovorím z toho čo som čítal a počul.
|
|
|
Re:Francúzska légia - 14/04/2010 17:32
No predsa mi je pravdepodobnejšia verzia to že si dal ten pilot natlačiť kaleráby do hlavy a nedodržal predpisy. Ale nechcem to prezentovať ako skutočnosť lebo ten pilot sa nemôže už chrániť a možno to nebolo vôbec tak ako sa hovorí.
|
|
|
Re:Francúzska légia - 15/04/2010 00:05
http://krimi.cas.sk/clanok/160270/mrtvy-slovensky-hrdina-z-legie-porusil-zakon-sluzil-
francuzom.html
Do riti, ja som len čakal že kto to vytiahne. Tak isto to bolo s mladým legionárom z Djibouti. Tak isto aj na tohoto hádžu obvinenia. Že si s tým aspoň teraz, v čase smútku nedajú pokoj. Nový čas je len banda darmožráčov ktorých nezaujíma čím sa koho ako dotknú ale to koľko ľudí si prečíta ich noviny!!!
Budem sa opakovať. Robo, Slovensko sa za teba nikdy nebude hanbiť. Ba práve naopak, na takých ako ty môže byť hrdé!
|
|
|
Re:Francúzska légia - 15/04/2010 13:54
Nazdar vsetci. Prave dnes som pozeral na youtube nejake videa ako do legii prichadzaju ludia z roznych krajin a ako vyzeraju prijmacie skusky a 4 mesacny vycvik. Nerozumiem jednej veci a to ze ako rozumeju povelom ktore su vo francuzstine ked sa po francuzsky v zivote neucili. Podla coho vedia ako maju odpovedat? Je tam nejaky jazykovy kurz? Lebo si to neviem velmi dobre predstavit ze tam pridem a zacnu mi vsetko hovorit po francuzsky a ja na nich budem pozerat ako somar.
|
|
|
Re:Francúzska légia - 15/04/2010 14:43
Zo začiatku ti budú tlmočiť, potom ťa začnú aj učiť. Hlavne tie rozkazy ktoré budeš potrebovať. Preto im rozumejú. Neboj sa nič.
|
|
|
Re:Francúzska légia - 15/04/2010 14:48
Ty si bol alebo este si v legii?
|
|
|
Re:Francúzska légia - 15/04/2010 15:08
Chystám sa.
|
|
|
Re:Francúzska légia - 15/04/2010 18:17
Majo napísal: Chystám sa. Kedy mas v plane ist?
|
|
|
Re:Francúzska légia - 15/04/2010 18:33
Za rok, po mature. Dúfam teda.
|
|
|
Re:Francúzska légia - 16/04/2010 16:37
pre MAJO: Dik za radu, ešte by som sa chcel spítať, minule som si písal na chate s chlapcami a oni my vraveli že pri vstupe do FCL prechádzaš lek. prehliadkou a že ak máš blombi v zuboch tak ťa nevezmu, čo je na tom pravdy, lebo to sa mi nezdá..dik
|
|