Advertisement
Advertisement
Články
Najnovšie články
Cestopisy
Kam na Slovensku
Šport, Adrenalín
Kam na dovolenku - tipy
História
Indiáni
Rady pred cestou
Hodnotenie cestoviek
Ako pridať článok a fotky
Odporučte Dobrodruh.sk
Ubytovanie na Slovensku
Podujatia, Knihy, Filmy
Advertisement
Advertisement
Internetový obchod
Turistické oblečenie Turistická výstroj Exotický nábytok
Advertisement
Naše tipy
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Anketa
Hlasujte o najlákavejší kontinent na cestovanie.

Kam sa chystáte na dovolenku?

Advertisement
sibir.sk
Prihlásenie

slovenskedovolenky.sk
srdiecko
Advertisement
Fórum Dobrodruh.sk  

::Založiť tému::
<< Začiatok < Predošlá 1 2 . . . 152 153 154 155 156 . . . 335 336 Nasledujúca > Koniec >>
JAA

Re:Francúzska légia - 18/04/2010 08:05
MATOO ,,,-TY POVOLENIE OD PREZIDENTA URCITE NEMAS!!! ,,,ALE TO NENI PODSTATA VECI,,PODSTATA VECI JE TO ,,ZE SI PROSTE HLUPAK ,,,"VELKY !!,,,PYTAJ SA ,PYTAS SA ,,A DALEJ TO NEBUDEM ROZVYJAT,,NA TOMTO FORE JE TUNA TOHO VELA,,PODLA MNA SETKOOO,,, RADSEJ UZ CHOD,,A KED DOJDES SPET ZA PAR DNI,,DAJ VEDIET,,AKO BOLO ,,KAZDY NORMALNY CLOVEK,,KTORY CITA TOTO FORUM,,A MA ZAUJEM,,SI MYSLIM,ZE NEMUSI PRISPIEVAT BEZVYZNAME OTAZKY,,CITAJ RADSEJ ,,,TERAZ MYSLIM SETKYCH KOKOTKOU,,KTORY NEVEDIA CITAT,,ALEBO CITAT ,,!
SALUT!

cea

Re:Francúzska légia - 18/04/2010 10:23
ono za posledne 2 roky zomreli 3 slovaci v legii,prvy tvarusko z 1 cie 2 rep v djibouty, potom to bol sef sysel s 4 RE pre nejaku chorobu a teraz R.H.z 3cie 2 rep v afganistane.
takze to co nasi slavny dezertery posrali myslim tym meno slovakov tak tito chalani co zomreli to napravili takze slovaci mate vacsie sance pri vstupe.
kurva ale som sa cudoval, ked som zistil ze cdu 3 cie v afganistane je rovnaky a ten isty mongol co mu vybuchol granat na pobrezi slonoviny( bolo to pri obycajnom cviceni a aj posledny sprosty legionar vie ze granaty sa nezavesuju za poistku o vestu!!!!! v tedy tam bol porucik.tak a pan porucicek sa isel plazit s takto zavesenymi granatmi, mal jedine stastie ze to bol ofenzivny granat.teraz asi po dobrych konexiach sa stal cdu!?
len tolko....

mato

Re:Francúzska légia - 18/04/2010 11:38
JAA napísal:
MATOO ,,,-TY POVOLENIE OD PREZIDENTA URCITE NEMAS!!! ,,,ALE TO NENI PODSTATA VECI,,PODSTATA VECI JE TO ,,ZE SI PROSTE HLUPAK ,,,"VELKY !!,,,PYTAJ SA ,PYTAS SA ,,A DALEJ TO NEBUDEM ROZVYJAT,,NA TOMTO FORE JE TUNA TOHO VELA,,PODLA MNA SETKOOO,,, RADSEJ UZ CHOD,,A KED DOJDES SPET ZA PAR DNI,,DAJ VEDIET,,AKO BOLO ,,KAZDY NORMALNY CLOVEK,,KTORY CITA TOTO FORUM,,A MA ZAUJEM,,SI MYSLIM,ZE NEMUSI PRISPIEVAT BEZVYZNAME OTAZKY,,CITAJ RADSEJ ,,,TERAZ MYSLIM SETKYCH KOKOTKOU,,KTORY NEVEDIA CITAT,,ALEBO CITAT ,,!
SALUT!

Hej urcite ho nemam lebo si to povedal sorrz ale je mi to dost vtipne ked si ho teraz pozeram ze ho nemam tak ti drzim palce a o par dni asi ani nie mozno ked uz tak o 2-3 tyzdne mojko a dik za fakt fasa rady a ty si urcite veteran ked tak pises

JAA

Re:Francúzska légia - 18/04/2010 15:04
BOL SOM NAJEBANY JAK CIIIK ALE NIECO NA TOM BUDEE ,,TERAZ NEMYSLIM TVOJ PAPIER,,ALE TU DRUHU POLOVICU TEXTU,,CO SA VSETCI PYTAJU JAK MALOMOCNY STALE DOKOLA,,A NECHCU SA IM CITAT STARSIE PRISPEVKY

fitoje

Re:Francúzska légia - 18/04/2010 15:14
http://korzar.sme.sk/c/5325871/vojakovi-ktory-zomrel-v-legii-prezident-vynimku-nedaval.html

palo pre mato

Re:Francúzska légia - 18/04/2010 17:45
este ze ty si tu taky dokonaly malomocny ing takych tu je malo

peggy

Re:Francúzska légia - 18/04/2010 18:37
Ako to je z blombami pri vstupe do FCL?

peto

Re:Francúzska légia - 18/04/2010 19:18
JAA: prezident mu iste nepodpisal ziadost do legie ved to zakazuje zakon nie

peto

Re:Francúzska légia - 18/04/2010 19:19
JAA: CO JEDEN S APITA MOZE MAT PRI VSTUPE BLOMBY V ZUBACH

peggy

Re:Francúzska légia - 18/04/2010 19:40
Dik hoši, konečne forum že ak sa niečo aj spítaš, tak nikto hned nemachruje.
Lá Légion

peggy

Re:Francúzska légia - 18/04/2010 19:43
kto vie? kolko tak vijde cesta na buse do Strasburgu? Alebo ako najlepšie je tam isť?

peto

Re:Francúzska légia - 18/04/2010 19:57
peggy:
zavisy to asi z kade ides a tam sa uz postaraju o teba ke dtam prides pocas tych skusok

Mato

Re:Francúzska légia - 18/04/2010 21:26
peto napísal:
peggy:
zavisy to asi z kade ides a tam sa uz postaraju o teba ke dtam prides pocas tych skusok

boze chcel som sa normalne porozpravat s niekym kto tam bol a nie pocuvat blbe keci od teba internetoveho bojovnika a tebe podobnym to mozes mozno tak v storme rozpravat aku si dal kde palicu a skusi nieoc zistit o tej ziadosti bo keby si nebol ignorant tak sa podava kuoli tomu aby si neporusil zakon ale ty v tom asi vies chodit ako vidim tak ti drzim palce

mato

Re:Francúzska légia - 18/04/2010 21:36
peggy napísal:
kto vie? kolko tak vijde cesta na buse do Strasburgu? Alebo ako najlepšie je tam isť?

cesta tam vide oko 55 euro lietadlom 200 a viac autobusom to trva 12 hodin

tomo pre majo

Re:Francúzska légia - 19/04/2010 09:21
ked pridem do strasburgu oni ma uz dalej odnesu do pariza alebobo do aubange a ako dlho je to vyberove konanie ako dlho trva kolko dni

tomo

Re:Francúzska légia - 19/04/2010 09:23
cesta je kazdy ina daj si eurobus tam mas zahranicne linky ktore idu z zeleho slovenska aj do pariza aj do strasburgu a vsade a cena zavysi ze skadial pojdes jasne lietadlo je drahsie

2REP

Re:Francúzska légia - 19/04/2010 15:19
Jano netrepú -za prvé- niektorí z nich už v LE sú, niektorí išli a onedlho budú a niektorí pôjdu a tiež verím, že budú legionármi. A dovtedy možno aj pán slovenský prezident konečne pohne mozgom a príde na to, že už SR je na výsmech celému svetu aj so svojim na hlavu postaveným eštébáckym zákonom, ktorý určite vymyslel nejaký zadubený k...ot a ďalší k...oti ho v platnosti umelo držia. A tretí o ňom píšu. A aj o tom, ako môže služba v LE po 5tich rokoch zruinovať nielen fyzicky, ale aj psychicky. Fyzička ešte nikoho nezruinovala, to naopak, a psychicky môže človeka zruinovať práve to, že bude vypisovať takéto hovadiny (nejaký novinár). To určite skôr ako vojenská disciplína.

A ja mám na mysli seriozných chalanov zo „starej partie“ na fóre.

Tých, čo tu vletia a vypisujú dookola to isté, neberie asi nikto vážne. To sú deti, čo sa nudia, tak sa idú zahrajkať na mužov.
Jano, nejdem ťa nikam posielať, nemám dôvod, ale ty si sa ma v podstate na nič nespýtal. Priamo si ma neoslovil, tak čo útočíš na Maja? Pýtal si sa niekoho v tretej osobe. Takto sa otázky nekladú.
Takže by si si zaslúžil takú odpoveď, aká bola otázka...
Mohol som ti odpovedať jednou vetou, Janko: „ako je to možné? Ja som toho živý dôkaz!“
Ale dobre...
Napísal si - „ako je možné že on je v légii dôstojníkom, keď slovák tam môže dosiahnuť hodnosť maximálne tak seržanta“ – Janíčko, je to asi tak možné, ako keď legionár po veľa rokoch služby stále vie, že slovák sa píše s veľkým S. Na rozdiel od Slováka, ktorý v tom jazyku komunikuje denne. Ibaže by si bol napríklad Maďar...Neber to ako slovičkárenie.
Vôbec nie je pravdou, že Slovák musí skončiť maximálne pri seržantovi. Veď ani rodený Francúz nemôže vstúpiť do LE, aj keď smie. Jednoducho mu zmenia v 4RE národnosť, pôvod. Vstúpi, dajme tomu ako Kanaďan. Myslíš, že všetci poručíci, kapitáni, commandanti, coloneli, a aj vyšší sú rodení Francúzi? Omyl. Cudzinecká légia zahŕňa niečo vyše 138 národností ľudí, ktorí v nej slúžia. Nebola by to priama diskriminácia, keby chlap po 25 rokoch služby bol stále seržantom len preto, že je Slovák, Čech, Rus, Nemec, alebo Poliak? Tahiťan? Pozri si len doterajších veliteľov 2.Repu-čo všetko tam bolo. Ja mám už roky francúzske občianstvo, teda som Francúz, aj keď pôvodom Slovák. Dosiahneš získanie občianstva, môžeš uplatniť svoje ambície. Ale nie je to podmienka, len to ide vlastne ruka v ruke. Len opakujem, niečo k tomu ešte treba. Iný je hodnostný a kariérny postup človeka, ktorý začína ako vojak-legionár, tam sa dostaneš do poddôstojníckej hodnosti a strop, alebo recrutement rang, iný u ľudí, ktorí si urobia školu a pokračujú iným smerom.
Jano, treba pochopiť jedno- väčšine sa to nechce, nemajú tie ambície, alebo na to jednoducho nemajú. A potom nadávajú a ohovárajú. Zo závisti. Ale je tu aj akási nepísaná zaujatosť vojakov (a aj poddôstojníkov) voči dôstojníkom. A zase vojakov –legionárov voči poddôstojníkom, hlavne seržantom.Tí sú na rane ako prví, lebo vedú výcviky, „dusia“ mladých a to sa vryje do pamäti legionára a ťažko to z nej dostaneš preč.
Vlastne keď zaspomínam, zažíval som to už v ČSĽA, ako dôstojník som bol nenávidený vojakmi len preto, že som bol dôstojník. Musel som byť zdatnejší ako oni lebo inak výsmech. A „tvrďas a správny veliteľ“ som bol až vtedy, keď ma donútila situácia rozbiť vojakovi papuľu. U mňa to bolo krajné riešenie ( aby jeden frajerík- bohužiaľ Slovák, nekazil morálku jednotky), u nich som týmto naopak hneď získal rešpekt. Pre nich som nebol slaboch, ale „tvrďas“. Potom, aj keby som im povedal hlúpy rozkaz, splnili by ho. No, aj toto boli kritéria váženosti a získavania rešpektu...Ale bola iná doba, iný režim.

K dosiahnutiu hodnosti dôstojníka treba určité predpoklady, to je pravda. Hlavne školy, alebo minimálne stáže, kurzy- dôstojnícke. To isté platí aj pre Frantíkov, tu rozdiely nie sú. Aj keď väčšina dôstojníkov už príde do LE z voj. škôl. A práve to pokladám za spravodlivé.

Ale to ti napísal predsa už v skratke Majo. Dokonca sa nemusel rozpisovať ako ja.

Keďže ešte nie si ani len v Légii, myslím, že by ti to malo zatiaľ postačiť. Až budeš aspoň legionárom 2cl, veľmi rád ti poradím viac. Spokojný, Janko?

Ale nech „nemachrujem“. Možno, že bude mať niekto aj iný názor, s radosťou si ho
prečítam.

K tomu slovenskému PŠU- nemám právo hodnotiť úroveň tých chlapov, ale myslím si, že na podmienky, hlavne technické, aké majú, sú veľmi, veľmi dobrí. Keď sme taká jedna veľká európska rodina, prečo ich velitelia nebojujú u vlády, ministerstva, u NATO, za lepšie materiálne vybavenie, výcvikové podmienky? Nechcem nikoho podpichovať. Možno to nie je také jednoduché, verím, že nie. Ale skúsiť to treba. Alebo sa neuspokojiť s tým, čo im dávajú.
2REP

2REP

Re:Francúzska légia - 19/04/2010 15:40
Pre Cea - teba som do „starej partie“ na fóre vždy radil, aj radím, lebo prispievaš dlho. To len aby si to nepochopil nesprávne a nevzniklo nedorozumenie a nebodaj problém. Nech bolo medzi nami dvomi čokoľvek, mám úctu k všetkým slušným legionárom a o tebe ako o legionárovi nepochybujem.
Píšme si každy svoje.
Salut.
2REP
P.S. Viem, kto je ten poručík.. Ale sú aj takí, to sám vieš dobre.

jano

Re:Francúzska légia - 19/04/2010 20:48
Pre 2REP: zdravím ťa a ďakujem za odpoveď s ktorou som až na toho maďara, ako si ma nazval spokojný....nechcel som touto otázkou uraziť, len ma zajímalo ako si dosiahol takú pozíciu,keďže sa to naozaj často nevidí...

Myslím si že otázka bola dobre postavená a MAjo reagoval neako útočne, nikoho nenapadám bez dôvodne....

jano

Re:Francúzska légia - 19/04/2010 20:52
a myslím si že každá otázka je dobrá,ak je premyslená, niektorý sa tu síce fakt pýtajú k.....y,ktoré ich ako prvé napadnú a že sa Vám na to nechce odpovedať, to je jasné ale aspoň to tu nestagnuje..

<< Začiatok < Predošlá 1 2 . . . 152 153 154 155 156 . . . 335 336 Nasledujúca > Koniec >>
::Založiť tému::
Advertisement

Máte vlastnú web stránku alebo sa chcete podeliť o zážitky?
Na adresu Táto emailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. nám pošlite článok alebo fotky, ktoré uverejníme pod vašim menom spoločne s odkazom na vašu stránku.

Kliknutím vstúpte do nasledujúcich rubrík:

História
Slovensko Dovolenka
Cestopisy
Indiáni
Šport, Adrenalín
historia slovensko dovolenka cestopis indiani sport