|
|
Re:Francúzska légia - 19/04/2010 23:23
Joj, Janíča, zbojníča, samopašné dieťa, keby ´s nebou zbíjav, nezabiľi by ťa...íjau sedem rôčkov v ľete... Zbíjau som ja zbv...Turiec už ie sa Turcom Jano môj, sa pstruhy ta ešte? Boha mu pod, kameňom, rukami...
|
|
|
Re:Francúzska légia - 19/04/2010 23:54
Jano, takže takto. Máš pravdu chodia sem kokotíkovci čo sa pýtajú na veci ktoré sú všade na nete spomínané miliónkrát. Takže ak nemajú ochotu nájsť si niečo v pohodlí svojho domova tak nech sa potom neserú do légie! Nie som legionár ale toto je vec ktorú si musia uvedomiť. Nikto nespraví nič za nich. Zásluhy sa budú v LE brať len a len jedného človeka. Takže to znamená, každý je strojcom svojho šťastia. To znamená: ak by si aj ty chcel vedieť to čo si sa pýtal 2REPa, prezrel by si si v prvom rade toto fórum (aspoň zbežne).
PS : Väčšine čo sem začala v poslednej dobe prispievať odporúčam aby si v prvom rade pred odchodom do LE, preštudujte si Pravidlá slovenského pravopisu. Je to dosť zaujímavá knižka. Lebo neviem ako sa chcete naučiť cudzí jazyk keď nie ste schopný sa naučiť ani ten svoj! Začína ma to už srať keď niekto napíše pýta s i. Alebo "zavisy"
2REP - tú riekanku som nepochopil. Ak bude čas, vysvetli.
S pozdravom majo
|
|
|
Re:Francúzska légia - 19/04/2010 23:56
Nejaký Sirituál Quintet-"Zdál se mi sen" - nech žije Vančura, Olda Ortinský, http://www.youtube.com/watch?v=s8QA_eh7XZo&feature=related Irenka Budweiserová, Zdena Tichotová, Karel Zich, Koho som ešte zabudol? Dušu, aha... spiritual náš na Saázav&&&&&&é je to hodně rokú, že. Môj ročník-budú vedieť stopro kto vtedy zdrhol do legie...
|
|
|
Re:Francúzska légia - 20/04/2010 00:43
Joj do pči, jak som sa rozcitiv, asi preto môj príspevok išiov tahet... chlapci,len jedno buďte-vaďte sa , bijte sa, len Gajdošík medziu vami by& by nebov.Pliaga. Zradil tovariši, nuž čo-súďte sami! Krivdu biv som, pravdu ľôbiv som, to jedina moja vina, a nie žiadna iná- posľedné slová Juraja Jánošíka, narodiv sa v malej dedinke , tam -veru a doteraz-Aurel, Aurel, Boh preklial tvoje pokolenia... A z Turca- ... voda tečie...Ne Kraľovej holi, stoji strom zeľenýýýý...
|
|
|
Re:Francúzska légia - 20/04/2010 01:27
No áno, keˇd pôjdeme spisovne, tak by bolo Marchez“., lebo pôvodne bolo do boja!!! Dam ti pôvodný príspevok a poserieš sa! Jožo, toto si nevidel!!!! Največšia pičovina je ako Roberto Alagna, čo –je teda operný spevák No. 1. sa chechtá tým kkktom a naši „dôstojníci“ spievajú----- takých dôstojníkov by som poslal do Djibouti!!!Potom niet divu, že sa ti chlrepci na nejekopm sl.fore rozculuju.Daj pesnickui do pici,
|
|
|
Re:Francúzska légia - 20/04/2010 02:10
Tam na konci nepovedal –„Those Russians“ Nie Volodja (Ras)Putin, nie Nastayascyij povedie Russko do pohybelji,nie BARACK OBAMA, NIE charizmatický UBL, ktorého ja som si OSOBNE vážil, nech je mu zem ľahká...
ľudia, Zemeguľa vraci údery... matka Zem si poriadok urobí sama...Keby ste vedeli to, čo ja, posrali by ste sa.Poserie sa celé ľudstvo. Tento rok bude tvrdý...Ja mám čo stratiť a pritom tvrdím, -čím skôr, tým lepšie.Ľudí zabila pýcha. Michal http://www.youtube.com/watch?v=kvDMlk3kSYg&feature=fvw Ohh, those Russians....
|
|
|
Re:Francúzska légia - 20/04/2010 03:01
http://www.youtube.com/watch?v=BR0ZOQWc5VU nikto ti nesmie povedať-nechoď. Ty sám ideš, tá zem sa zmiesila s tou krvou... pieseň ohlasuje pomstu... film. Nežijeme vo filmoch,to vie každý, ale je mi tak príjemné, že na tomto fóre sa okrem legionárskych vecí aj zaspomína, dajú sa staré pesničky, filmy, proste to fórum žije...V légii sa zabúda na veľa...Človek zakrpatieva...Radšej zdochnúť múdry, ako sa druhýkrat narodiť. Najväčší poklon diablovi-lenivosť.Pohyb je život.Zastaneš a je to začiatok konca.Že , Dodko?
|
|
|
Re:Francúzska légia - 20/04/2010 03:07
Atonsion.Atonsioón... pozor, koľko jer hodín a on píše.atonsión.(pozor). my udávačí už spinkáme? Mes camarades- tak cesta do pekla- this is Road to hell... Chris Rea
Road to hell I
Stood still on a highway I saw a woman By the side of the road With a face that I knew like my own Reflected in my window Well she walked up to my quarterlight And she bent down real slow A fearful pressure paralysed me in my shadow She said 'son what are you doing here My fear for you has turned me in my grave' I said 'mama I come to the valley of the rich Myself to sell' She said 'son this is the road to hell'
On your journey cross the wilderness From the desert to the well You have strayed upon the motorway to hell
|
|
|
Re:Francúzska légia - 20/04/2010 13:24
...Kurnik šopa! Dobre sme včera popísali...hlavne ja. Keď to tak pozerám, chodíme sem už ako do zamestnania, chlapi. Ale aspoň je sranda. No a keď je pod čapicou a dobré vínko zbystrí myslenie, hneď sas rozcítiš. Zaspomínaš. A vidíš aj roky mladosti a potoky plné pstruhov.Jaj, čo by som dau za to, keby sa vrátili...(Majko, vyhreš teraz mňa za slovenčinu)
Len sa nevaďme a všetko bude v poriadku.
Majo, to je taká riekanka, neviem aj, či nie voľajaký básnik slovenský... myslím to - Janíča , zbojníča...Ale to som len Janka chcel rozveseliť, je to takô rýdze slovenské meno. Janko- otázka bola o.ch.(očeň charašo), veď ja som to nebral zle a vidím, že aj teba potešilo, že som si dal trochu námahy a obšírnejšie. A pýtať sa treba, to je pravda- Češi majú takú prúpovidku, Necky to zvykne takto- lína huba, holé neštěstí (lenivá papuľa, holé nešťastie- myslím, že som to preložil správne) Ale pravda je- nech to tu nestagnuje a komunikovať treba! Dobré fórum a hotovo! Tak sa držte, smeäedííí (smích) ma dnes ako koňa... Tak večer sa ozvem znova. Salut, zbojníci.Smííích. 2REP
|
|
|
Re:Francúzska légia - 20/04/2010 13:33
A usporiadané to tu máme dobre, no nie? Do politiky sa neserieme, tá je nám u riti, o légii si píšeme, občas spestríme spomienkami, videami, pesničkami, tak nech nám všetci idú, prepytujem, do zadku! Naaa? A hotovo! 2REP
Chlapi utekám, povinnosti sú povinnosti.
|
|
|
Re:Francúzska légia - 20/04/2010 19:11
pre Jano - na jednej strane si písal že máš rád komunikovať na priamo. Ja som ti dal na priamo najavo to, že aj tá otázka už tu bola spomínaná. A odrazu som reagoval útočne? Tak sa rozhodni čo chceš od života.
pre 2REP - pri tebe som so Slovenského jazyka aj ja malý pán. A to ešte aj na Slovensku žijem. Tak ti nemám prečo za to nadávať 
A ešte jednu vec. Že lína huba? A čo keď je to líný člověk? To je už hotová katastrofa. Sodoma a Gomora. To je skáza ľudstva. Lebo ľudstvo skrachuje práve na svojej pohodlnosti a na tom že chce mať čo najväčší komfort a čo najmenšiu záťaž. Takže kto sa neunúva obetovať najprv svoj čas na to, aby si zistil niečo o tom čo ho baví a o tom čo chce robiť a tá práca ho môže stáť aj život, beriem to tak, že mu ten život milý nie je. Tak Jano, nehnevaj sa keď som prchký ale napríklad ja som sa pýtal až potom tuto, čo som si prečítal skoro celé české fórum, wikipédiu po anglicky, nemecky, slovensky a česky, potom som si našiel pár článkov o légii, prečítal som si zopár kníh, preštudoval som si oficiálne stránky, články po francúzsky som si hodil do translátora, ten mi to preložil ako sa mu chcelo síce ale človek s IQ sa v tom vysomári. Potom som sem prišiel s otázkami a trúfol som si brať čas niektorému človeku ktorý by dostal ochotu odpovedať mi. Lebo pre teba je napísať otázku časovo nenáročné. Ale odpovedajúci ti musí obetovať čas ktorý mohol venovať inej aktivite. Toto ma vie na tom všetkom vytočiť. (nehovorím že moje otázky boli rozumné, ale čo to som si naštudoval. A vedz, že toho nebolo málo.) En fin, lenivci, rozmyslite si, čo to vlastne chcete od života.
S pozdravom a úctou Majo.
http://www.youtube.com/watch?v=B-EJ9dQ5BmA
|
|
|
Re:Francúzska légia - 20/04/2010 19:13
Na územnej vojenskej správe mi povedali že žiadosť sa posiela priamo do prezidentskej kancelárie. Ale teraz som čítal v jednom článku že sa to robí cez ÚVS. Toto je to spičené slovenské úradovanie.
|
|
|
Re:Francúzska légia - 20/04/2010 21:27
Pre Majo: Majko tak očúvaj...Keby som si čo to nepreštudoval na tomto fóre asi by som nevedel položiť ani tú moju otázku pre 2REP,veď odkiaľ by som asi tak vedel že je dôstojník. a keď tá otázka nenasrala jeho tak ja stále nechápem čo ťa to tak trápi...
ja sa nepýtam somariny ako niektorí tu na fóre ale pýtam sa priamo, čo ma zaujíma, ale nad otázkou aj uvažujem... A zato že ty si niečo vygoogluješ na internete tak si múdrejší? Ja sa radšej opýtam človeka, ktorý mi o tom vie povedať najviac... ako môžeš vedieť koľko toho mám naštudovaného ja..
Som rád že si na tú otázku 2REP našiel čas, a onedlho by som položil ďalšiu...keď sa nenahnevá...
|
|
|
Re:Francúzska légia - 20/04/2010 21:33
a nehovor že vymyslieť vhodnú otázku je časovo nenáročné. lebo to nie je pravda.
|
|
|
Re:Francúzska légia - 20/04/2010 21:39
"kazdy len trepete ako pôjdete do légie, koľko z vás tam naozaj pôjde?"
To je vec čo ma na tom rozhorčila. Áno, beriem, teraz som sa doje.al na hruškách, lebo otázka bola položená dobrá. To beriem. Písal som to s odstupom času. Tak som ťa zaradil do kategórie ľudí čo sa pýtajú kam majú ísť aby toto a toto. No to som ťa tam zaradil len preto že tam bolo napísané hento. Beriem to ako všeobecnú urážku tých ktorí tam z tohoto fóra už sú, ktorých teraz práve seržanti naháňajú v prijímači a tých ktorí tam skutočne pôjdu. Mohol by som ti dať aj konkrétne nick kto tam je kto sa tam dostáva a kto tam pôjde v blízkej dobe ale to robiť nebudem. Sú na to dôvody a tie si domyslíš.
Ale ako hovorím, tú tretiu časť môjho predošlého príspevku na teba už nehádžem. Neprečítal som si to znova tak prišlo k nedorozumeniu. OK?
Tak sa drž.
|
|
|
Re:Francúzska légia - 20/04/2010 21:41
No a neviem ako u teba, mne to dlho netrvá sa niečo opýtať. Lebo vtedy ak ma niečo napadne tak to sa opýtam. A to býva v pár minutkách hotové aj odoslané. Ale to je jedno.
|
|