Advertisement
Advertisement
Články
Najnovšie články
Cestopisy
Kam na Slovensku
Šport, Adrenalín
Kam na dovolenku - tipy
História
Indiáni
Rady pred cestou
Hodnotenie cestoviek
Ako pridať článok a fotky
Odporučte Dobrodruh.sk
Ubytovanie na Slovensku
Podujatia, Knihy, Filmy
Advertisement
Advertisement
Internetový obchod
Turistické oblečenie Turistická výstroj Exotický nábytok
Advertisement
Naše tipy
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Anketa
Hlasujte o najlákavejší kontinent na cestovanie.

Kam sa chystáte na dovolenku?

Advertisement
sibir.sk
Prihlásenie

slovenskedovolenky.sk
srdiecko
Advertisement
Fórum Dobrodruh.sk  

::Založiť tému::
<< Začiatok < Predošlá 1 2 . . . 156 157 158 159 160 . . . 335 336 Nasledujúca > Koniec >>
Majo

Re:Francúzska légia - 27/04/2010 12:47
Jaaaj Boha, stráca to tu úroveň.

ja

Re:Francúzska légia - 27/04/2010 22:10
zdravim zistia v legii ze mam podmienku? bude to vadit? dakujem za odpoved

Mato

Re:Francúzska légia - 27/04/2010 23:17
nazdar urcite ano lebo si ta preveruju cez interpol a ci to bude vadit no podla toho za co to mas

yenko pre 2REP

Re:Francúzska légia - 28/04/2010 00:02
Caw si tu dost uznávaný na tomto fore a pravdepodobne asi aj slúžiš vo FCL.Mám na teba takú otázočku.5 ročný kontrakt podpisujes este pred základný výcvikom?Chcel by som vediet aká je pravdepodobnost ze ta pocas zakladneho výcviku poslu domou?
Vopred dik za odpoved

Majo

Re:Francúzska légia - 28/04/2010 00:24
http://www.youtube.com/watch?v=3Cfdv6yTARQ&feature=related

ja

Re:Francúzska légia - 28/04/2010 00:27
dik za odpoved,ale co stym ma interpol? nejsom hladany ani som nesedel len mam podmienku

Majo

Re:Francúzska légia - 28/04/2010 00:33
Ak si v podmienke neviem síce ako sa to rozdeľuje, ale to znamená že to nieje vražda ani nič podobné. No, takže ak tam pôjdeš teraz s podmienkou tak by ťa s veľkou pravdepodobnosťou mohli zobrať. Ak po podmienke a všetko prejde hladko tak ťa zoberú ako keby sa nič nedialo lebo trest máš za sebou a nič nemáš na krku.
myslím si že to bude podmienka za nejakú bitku alebo čo, a to je bežné a nemal by byť problém. Už to tu aj niekde bolo riešené, presne táto otázka tak si prečítaj staršie a zistíš viac.

JAA

Re:Francúzska légia - 28/04/2010 00:42
POCUVAJTE KOKOTKOVIAA JA ,YENKO ,,NEBERTE SI TO OSOBNEE ,,ALE KEBY SA VAM CHCELO PRECITAT CELE FORUM,A NIE TU OTRAVOVAT LUDI STALE Z TYMA ISTYMA OTAZKAMI DOOKOLA,,BY BOLO FAJN,JE TO NA DLCHSIE,,ALE KED TO PRECITATE,,TAK SI MYSLIM,,ZE PYTAT SA UZ NEMUSITE NIC,,LEBO NA KAZDU VASU OTAZKU JE TU ODPOVED,,!!
A MAJKO NENI TO TERAZ O UROVNI SI MYSLIM,,ALE IBA UTLM,,NIC VIAC,,TOTO FORUM NESTRATI UROVEN NIKDY,,IBA PRE TEN OBSAH CO OBSAHUJE
!HONNOUR ET FIDELITE"!!

Majo pre JAA

Re:Francúzska légia - 28/04/2010 00:46
Ešte že si to napísal za mňa. Ja už som na nich nechcel byť prudký. Ale vystihol si to.
Treba aj útlm ale treba to aj zasa rozbehnúť.
Jój boha, myslím že chalani ešte nevedia ani čo je to pracovať a snažiť sa na niečom zapracovať a povedali si, wá ja idem do LE a neunúvajú sa ani prečítať niečo čo je pre ich dobro. Ja tento svet raz nepochopím.

Majo

Re:Francúzska légia - 28/04/2010 00:50
Akú vetu zo slovenčiny ťažko preložíte do angličtiny? Ľaľa ho, papľuha, ogrcal mi krpce! Možný preklad (pokus): Oh shit, look at the fucker, he puked all over my folk costume shoes! Následný preklad do slovenčiny: kurva, pozri na vyjebanca, vytyčkoval sa mi na folklórne papuče. Z čoho vyplýva, aký sme my boli národ slušný a čo z nás spravila Amerika.

JAA

Re:Francúzska légia - 28/04/2010 01:01
MAS PRAVDU MAJOO ,,CHALAN NASIEL V GOOGLE TENTO CHAT ,,A MYSLI SI ,,ZE JE MAJSTER SVETA,,TERAZ MYSLIM OBJEKTIVNE,,NIC KONKRETNE,,"POVIE SI ZE PRECO BY SOM NESIEL DO LEGIE,,A PRI TOM ANI NEVIE,,CO LEGIA V PODSTATE
JEE!!TAAM SI PRECITAJTE FORUM,,A POTOM SA PYTAJTEE,,JA HO POZNAM NASPAMET,VIEM PRESNE CO TU JE,,AAA VIETE CO NEVIEM,,??????LUDIAAAAAAAAAAAAAA???!!!!CO TU CHYYYBAAAAAAAAA KURVAAAA (SMIIIIIIIIICH),,MYSLIM ,ZE TO HOVORI ZA VSETKOOO..
AXCUSEZ-MOI ZA MOJU UPRIMNOST,,ALE AKO MY OCO HOVORIEVAL,,SPROSTOST BOLI A TU JE TO NIEKEDY ZIVY PRIKLAD ..
BONNE NUIT..SALUT!

Majo pre JAA

Re:Francúzska légia - 28/04/2010 01:06
Myslím že viem na čo myslíš. Teda resp. možem napísať na koho myslíš?
Áno teraz v týchto dobách tu chýba.

ja pre JAA

Re:Francúzska légia - 28/04/2010 18:37
rozkaz pan mudry kokot!

2REP

Re:Francúzska légia - 28/04/2010 19:10
Salut všetci slušní ľudia na tomto fóre.

A neurazte sa ostatní, ak v prvom rade pozdravím chlapov zo starej partie.

Zaslúžia si - držia fórum.

Ej, Robko, ale im dávaš po boku, bisťubohu...smííích. Ale aspoň nie som sám- prudký. Sme dvaja.
Zaslúžili si, majú, o čo si koledovali.

Stará partia sa o niečo stenčila, niektorí už „zarezávajú“, ale pomaly sa, ako vidím dopĺňa chlapmi ako braňo, čoskor pôjdem, charonomxxx (ty si ten istý Cháron, čo predtým, bez tých xxx?)
Nech prepáčia tí, na ktorých som zabudol.

Chlapi, s tou gramatikou a slovenčinou je to pravda, cíbrite si ju, zíde sa vám, ani netušíte teraz ako. Ale na to prídete až v LE. Nie každý je dobrý v slovenčine, či inom materinskom jazyku, niekto je proste technický typ, v tom je dobrý, no a pravopis mu jednoducho dvakrát nejde, to sa rozchodí.
Veď nie sme stádo bľačiacich oviec.
Aj tu Frantíci (rodení) nevedia svoj jazyk spisovne, to veľa záleží od intelektu, vzdelania...
Ja sa snažím písať spisovne (niekedy... - smíích), veď Matica Slovenská je v Martine, hanba by bola.
Aj preto, že tú moju pripravovanú knihu nechcem dávať niekomu korigovať. Nerad sa o nej zmieňujem tu na fóre, lebo mi to pripadá ako chválenkárstvo, aj keď nie som ani prvý, ani posledný legionár, čo knihu o LE napíše. Ale nehovorí sa aj v tom našom kódexe- toujours modeste-vždy skromný? To je jedna z cností legionára.
Byť dobrý, ale zároveň skromný.

Yenko-(ty budeš určite východniar)-áno, pravdepodobne slúžim v LE. Smíích. Pobavil si ma, ale pohoda. A či som tu dosť uznávaný- možno, ale v rovnakej miere aj zatracovaný. Ako náš Adjutant-Chef Lopez tu v LE. Ale nehnevaj sa na JAA, čo ti napísal- napísal to právom- veď tých linkov (recrutment) v češtine, atď, tu máš toľko, že ti musí byť jasné, kedy kontrakt podpisuješ. A pravdepodobnosť vyhodenia z prijímača? Ťažko to napísať, stačí smola, zlyhanie nervov, skrat, závažná chyba- a letíš. Proste ak ti je súdené byť legionárom, budeš, ak nie, prijmi to tak, že to tvoj osud nechcel.

Viete, vy ostatní- noví na fóre, ja si chalanov zo starej partie vážim nielen pre ich charaktery (to je prvé) , ale aj preto, že sú húževnatí, pracujú na sebe, žiadni lenivci. Všetko si naštudovali sami. Zo začiatku nemali o Légii ani pary, potom si to naštudovali, učia sa jazyky, trénujú, zdokonaľujú sa, dávajú si do poriadku osobné veci.
Padajú už pomaly, neisto, ale predsa- prvé francúzske slovíčka. Treba sem chlapi písať aj po francúzsky, hoci nesprávne, ale treba. Ťažko na cvičisku, ľahko na bojisku, to platí aj pre cudzí jazyk. Ja som mal tú výhodu, že do LE som vstupoval so znalosťou francúzštiny minimálne ako slovenčiny. A spisovne. Preto som bol potom zaradený do kurzu.

Myslíte, že my sme mali internet a taký prístup k informáciam, ako vy teraz? Alebo že ho majú všetci pred vstupom do LE? Ďakujte Bohu, že žijete v civilizovanej krajine, práca, internet, možnosti, občas problémy, ale o tom je život...Chodia sem chlapci, ktorí v živote, ani teraz počítač nevideli, alebo za ním nesedeli.

Z takých sú väčšinou- a paradoxne, najlepší legionári a vydržia najdlhšie slúžiť.

Čože som ja tu také svetoborné popísal na fóre? Čímže som tak prispel k jeho rozvoju? Tými pár radami, alebo odporúčaniami, aký by legionár mal byť? Čo potom aj tak niekto nazval propagandou... Opakujem -dôstojník MUSÍ LE propagovať! Patria Nostra! Dobre, dal som sem Kódex cti legionára s prekladom a fonetikou, dúfam, že poslúžil. Ba viem, že poslúžil. Viete ako mi je, keď mi niekto zo starej partie napíše na mail, že Kódex cti legionára vysype aj o polnoci, keď ho zobudia a ešte lepšie po francúzsky, než po slovensky? Duša mi spieva a právom som na takého človeka hrdý.
Ten kto mi to napísal, vie o koho ide...Ten prejde určite.

Alebo linkami a občas somarinami, keď som zaspomínal na detstvo a mladosť pri vínku? Lorsque je tape sur la cocarde?
Hádkami s inými legionármi? Nie, nesypem si popol na hlavu chalani, len mi vadia niektoré veci a nechcem, aby sa chyby opakovali.

A aby sa tu niekto vyjadroval o poj... ní matere, (!!!!)
Toto keby napísal mne, tak to nerozchodí...

A vy ostatní- noví na fóre- myslíte si, že chalanom zo starej partie dávam potajomky mailami rozumy, konkrétnosti, aby potom mohli „machrovať„ na fóre? Nikdy!
Opakujem- sami si to nadreli, vysnorili, vyhľadali, neboli leniví.
Niekto sa možno udiví- ale im som vďačný za veľa. Ako ma podržali, keď sme s bratom pochovali mamku. Keď mi bolo najhoršie na duši... neznámi ľudia, veď mohli sa na mňa viete čo...Písali kondolencie, vedeli, čo sa patrí...
Dobre- jasné, že ak mi dá konkrétny človek dôveru, napíše, že ide v konkrétny dátum odchodu, treba sa chlapovi venovať, dať konkrétne rady: -ber si to a to, choď tam a tam, daj pozor na to a to...Proste poradiť, pomôcť.
To je zodpovednosť.
Ako by som sa cítil, keď on skončí Castel, dostane sa nebodaj ku mne do regimentu a povie- aha, tak toto je ten k...t, ktorý nepomohol a mohol...
Od hanby by som sa prepadol.
A vôbec- rád by som konečne vyvrátil jednu mylnú domienku - nie je pravdou, že vojaci-legionári a dôstojníci sa nenávidia. To, že nejaký poručíček zo školy seká machra a vyvyšuje sa- stane sa, pravda, ale rýchlo zistí on sám, kde je realita. Ale podľa jedného blbca nehodnotím všetkých. Verte mi, čím starší legionár- či už dôstojník, alebo poddôstojník, skúsený, tým viac sa dáva do reči s bežným legionárom. Lebo pamätá na to, že aj on ním bol kedysi.

Pre Jano- Janko (je to Nick)- správne položená otázka sa cení- ale netrápi ťa chvíľami to, že robíš momentálne to, čo robíš?

Na tomto fóre nech je poriadok.
Nemám právo mentorovať, kázať, poučovať. Ale nech je tu pohoda. Nie provokácie, zádrapky, hádky.

Merde! Počkajte, dnes idem s Karlom (Necky) na pivo večer, uvidíte, čo zase povystrájam, keď bude pod čapicou ..., vouz avez la cerise! (máte smolu). smííích .Uplynulý čas bol náročný nielen fyzicky, hlavne na psychiku. Ideme, teda hlavne ja, odľahčiť kotrbu.

Držte sa chlapi.
A na maily odpoviem, kľud.

P.S.
Ešte k tej podmienke- v Aubagne sa preveruje takmer všetko. To ti garantujem. A je aj (pokiaľ viem) nový systém preverovania. Konkrétny nebudem, aspoň tu, na fóre. Ale ak si nesedel, to znamená, že sa (logicky) nemohlo jednať o vraždu, alebo iný vedomý trestný čin, nemaj obavy, prejdeš v pohode. Povedz to na rovinu, nič netaj, nič neprikrášľuj. Chodia sem omnoho horší... Čo má povedať chlap z Bogoty, keď sem príde -že nezabil, keď bol v guerille?

Majko- pobavilo. Smííích. Len folklórnym papučiam sa hovorí tuším aj krpce, či nie? Veď po našom kraji „behau“ najviac Jurko Jánošík- po Turci, po Liptove a ver mi, že v lakovkách nebehal po skalách- to by dosť „boľelo“ .Ber to ako priateľskú zádrapku. Na ktorú som pred chvíľou napomínal...“ Aľe - pospoľitvô-pospoľitvô...“
Smííích.

Srdečne vás zdraví 2REP

Niekedy zase. Možno...

Už teraz cítim tie úškrny a poznámky-„pisálek sa nám rozpísal“. Možno závidia.

Rád by som teraz za Camerone dal jeden link, ale načo? Všetci viete, čo stojí na Kráľovej holi.

Majo pre ja

Re:Francúzska légia - 28/04/2010 19:35
Len pamätaj jedno. keď máš nejaký problém s JAA, tak ho máš aj so mnou. Stačí povedať.

Majo

Re:Francúzska légia - 28/04/2010 19:45
Ach jo, raz keď sa dostanú ľudia pozične pod nejakého človeka, ktorý im neporadí ani mäkké fň, tak zistia že sa mali radšej naučiť vyhľadávať si informácie v teple domova ako za behu. Bude ich to brzdiť v kariérnom postupe a aj celkovo v denných úlohách. Ešte raz opakujem, niektorí si tu VÁŽNE rozmyslite čo chcete od života. Či nebudete spokojnejší niekde v pásovej výrobe kde na vás nie je žiadna zodpovednosť. Je jednoduché otázku položiť. Joj, aj ja som sa pýtal. Chvíľku. Ba aj teraz sa niekedy opýtam. Ale na to čo sa nenachádza na fórach a článkoch na internete. A ak sa nachádza tak možno vo Francúzštine. Články po Nemecky, Anglicky, Česky a Slovensky mám prelistované od A po Z.
Tak a žijem. Nezabilo ma to venovať tomu čas. ešte sa popri tom stíham venovať aj práci, škole a aj športovej príprave. Tak kde je problém? Vysvetlí mi to nejaký človek? Napríklad ty ja, keď si tu tak otváraš na JAA s prepáčením papuľu. Teraz ťa tu otvorene žiadam o to aby si mi povedal prečo sa nedá prečítať denne 1-2 stránky fóra napríklad. Nech aj 5. e to otázka 5-10 minút a toľko času denne si nájde každý.
A ako 2REP písal, code d´honneur du legionnaire. Myslím že každý z provokatérov si ho raz prečítal a to je vše přátelé čo? Ale je to pre Vás. Ako hovoril, ťažko na cvičisku ľahko na bojisku. Alebo u nás sa aj hovorí tak všeobecne, čo sa v mladosti naučíš, neskôr ako by si našiel.
Neberte to ako moralizovanie a neviem čo ale ako priateľskú a ľudskú radu. Povedané to je na rovinu. Nikto sa tu na nič nehrá.

S pozdravom Majo.

ja pre 2REP

Re:Francúzska légia - 28/04/2010 22:04
dakujem 2REP konecne rozumna odpoved

samarovic.
Platinum Boarder

Re:Francúzska légia - 28/04/2010 22:17
Zdravým všetkých správnych chalanov a hlavne starú partiu!!!! Jasné že hovada ne

Tiež sa držím hesla "svojich kryjem cudzích bijem" kur.a ja tých chlapcov čo tu píšu poznám osobne a nie sú to žiadne sračky , takže sopliaci s priblblimi poznámkami dajte si pohov !

"rozkaz pán múdry kokot" ??? fúú chlapča tak toto by si si "truhliček" do očí netrúfol povedať ani jednému z nich .
viem že by ťa rozšlapali za 2 sekundy .
Samo

Majo pre ja

Re:Francúzska légia - 28/04/2010 22:21
No, ja som z tej odpovede pochopil to že ti povedal to isté ako ja (Majo) a JAA. Tie isté veci vytkol nováčikom. Vytkol. Neviem ako to povedať aby to nevyznelo že by to chcel. upozornil napríklad. Kde vidíš rozdiel?

Rozdiel bol v tom ako to podal. Kurnik, psychológia funguje.

Mimochodom, 2REP, blíži sa Camerone. Aj sa chystáte sláviť?

A všetkým čo sa zúčastnia prajem príjemné prežitie Cameronu. Treba si uctiť pamiatku 66tich legionárov ktorý sa postavili niekoľkotisícovej armáda a nevzdali sa a misiu splnili do úplného konca. Misia je posvetna. La mission est sacrée.

Majo pre Samarovič

Re:Francúzska légia - 28/04/2010 22:26
Už mi to tu chýbalo tá veta "jasné že hovädá nie".

Ja ti neviem, ale zaa chvíľku nepôjdem do LE ale spravím si bítunok. Lebo tie hovädá tu len pribúdajú. A Treba nejaký kšeft rozbehnúť. Nepôjdeš do toho so mnou?

<< Začiatok < Predošlá 1 2 . . . 156 157 158 159 160 . . . 335 336 Nasledujúca > Koniec >>
::Založiť tému::
Advertisement

Máte vlastnú web stránku alebo sa chcete podeliť o zážitky?
Na adresu Táto emailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. nám pošlite článok alebo fotky, ktoré uverejníme pod vašim menom spoločne s odkazom na vašu stránku.

Kliknutím vstúpte do nasledujúcich rubrík:

História
Slovensko Dovolenka
Cestopisy
Indiáni
Šport, Adrenalín
historia slovensko dovolenka cestopis indiani sport