|
|
Re:Francúzska légia - 28/07/2010 16:07
Majo ...ešte som zabudol... Možno by si tam našiel aj odpoveď na tvoj problém s rukami.
|
|
|
samarovic.
Platinum Boarder |
|
|
|
Re:Francúzska légia - 28/07/2010 23:40
Všetkých správnych chalanov zdravým !!! Jááj nenávidím písať dlhé vety a rozpisovať politologické debaty po nete ani to neviem nemám na to školu ani IQ ale zatnem zuby idem písať musím sa pridať ku kamarátom –starej sekcii- . Makro s tým amerikanizmom a nezmyselnej vojne nič neurobíš o tom sa dá polemizovať do sprosta a nekonečna , taký je proste dnešný svet a nebude už podľa mňa lepší . Tie otázky typu za čo bojuješ alebo čo ťa vedie k tomu aby si stlačil kohútik sú od teba provokatívne , každá minca ma dve strany ty stále evidentne vidíš len tu zlú ,nepriamo preferuješ názor že vojaci legionári sú vlastne zabijaci ,votrelci v cudzej krajine vraždiaci civilistov a deti prioritne chceš vedieť prečo chalan ktorého zaujíma FL chce byť zabijak . Neber to v zlom je to môj názor vidím že si inteligentný človek v žiadnom prípade by som si nedovolil ťa uraziť . Ale aspoň vidíš že títo chalani ako je Majo a JAA nemajú v hlavách nasrané a nie sú naivný ani ľahko ovplyvniteľný sú to správny chalani s vlastným a dobrým názorom na vec ktorý majú svoju víziu a nie je správne keď píšeš že sú zaslepený svojim snom !!! Je to ich sen nemôžeš predsa nimi takýmito rečami tu verejne opovrhovať . Vedia že tento svet nezmenia musia sa prispôsobiť chcú aby sa na nich ľudia pozerali s úctou ,rešpektom chcú sa niečo naučiť nájsť si kamarátov chcú byť nápomocný vidieť kus sveta ,krajiny ,národy ,nejdú bojovať proti niekomu nesrší z nich agresia chcú ísť pomáhať tam kde ich budú potrebovať . Našli čo sa im páči chcú a stotožňujú sa s kódexom cti legionára . Dávno vedia a nehanbia si otvoriť oči ako píšeš majú ich otvorené a dávno vidia ,vedia že tento celý svet je jedno podrbané divadlo toto im ani písať nemusíš , toto všetko viem lebo ich poznám . Samarovič
|
|
|
Re:Francúzska légia - 29/07/2010 00:07
Nemám slov. Super si to vystihol.
|
|
|
Re:Francúzska légia - 29/07/2010 00:26
ZDRAVIM TA SAMAROO... TOTO JE PRESNE TA BOTKA ZA VSETKYM ,,CO TOMU CHYBALOO,,NEMAM ANI VIACEJ CO K TOMU POVEDAT,,LEBO SETKO TO JE PRESNE TAK AKO TO MA BYT,,A NIC TAM NECHYBA
|
|
|
Re:Francúzska légia - 29/07/2010 09:26
SLT a tout les mondes, tak vidim, ze se zde trochu diskutuje, bylo zde uvedeno moje jmeno, tak vo co goo, "Mettez vous dans le tete que c'est pour souffrir que vous souffrez, c'est tout!"
|
|
|
Re:Francúzska légia - 29/07/2010 11:15
Ja presne nerozumiem o čo tu kráča teraz.
|
|
|
Re:Francúzska légia - 29/07/2010 21:05
slt, moje jmeno je uvedeno na 149 strance!
|
|
|
Re:Francúzska légia - 29/07/2010 22:02
Celu sekciu som necital ale myslim ze ak sa tam niekto odhodlal a aj tam ostal a vydrzal aspon tych 5 rokov tak mal ten sen niekto kto tam ide z frajeriny alebo chce sa vratit spat na slovensko a robit zo seba hrdinu tam nepatri. Vela krat som nad legiou rozmyslal sam niesom sice 100 percentny typ pre legiu ale su iste okolnosti ktore ma robia pre nu vhodnym mam este pred sebou 2 roky studia k Bc. titulu. 2 roky na to si to poriadne rozmysliet ci ist alebo nie na jednej strane ma to laka na druhej rozmyslam ci to nebudem lutovat. Ale ak sa rozhodnem pre legiu tak sa budem snazit reprezentovat v ramci legie svoj narod rodinu a sam seba. To je to najmenej co mozem spravit. Drzim prsty vsetkym Slovakom ktori tam su alebo sa tam chystaju. Osobne si myslim ze legia je zmena zivota da sa povedat ze to je novy zivot a legia preto nieje len na tych 5 rokov legia je na cely zivot.
|
|
|
Re:Francúzska légia - 29/07/2010 23:00
Takže takto. Tu máš odkaz na prvý part filmu warriors. Je to podľa skutočnej udalosti. Tam je pekne ukázané že vojak, nie je len stroj. Ale je ochotný odmietnuť a zmeniť si rozkaz aj keď ho to môže stáť basu, prácu, rodinu a podobné. Venuj tomu ten čas. Či si to už zoženieš alebo pozrieš tu na youtube je na tebe. Ale hádam ti to otvorí oči. Nie že otvorí ale aspoň ti to dá dúfam pochopenie v nás.
http://www.youtube.com/watch?v=9T_VBa9krlk
Ak teraz nepochopíš na čo je dobrá aj légia tak potom ti to nemá význam vysvetlovať.
Odporúčam to aj ostatným ak to nevideli.
S úctou a pozdravom Majo.
|
|
|
Re:Francúzska légia - 29/07/2010 23:07
Kurva, príde ti Necky alebo 2REP ako vygumovaný človek? myslíš si že sú to pojedači mŕtvol? Hovno. Ja by som bol radšej keby takých ako oni viac behalo po svete. A menej takých čo majú gumu miesto chrbtice. Keby tu nebolo takých ako oni tak by tu bol riadny bordel. A vieš prečo? Lebo nikdy, nikdy čo ich poznám nepozerali len na seba. A to ľudia tu čo majú spokojný život s minimom stresu oproti nim si vidia akurát tak na špičku nosa.
Neber to osobne ale neviem kto a akým právom ti dal do hlavy ten názor že taký ako oni sú okupanti. (Tak si to naznačil)
|
|
|
Re:Francúzska légia - 30/07/2010 14:19
Nazdáááár klucíí, hoši a pánové! A jejdá, vidá, co všechno jsem zmeškal. No nevadí.V první řadě zdravím všechny slušné lidi, hovada nééé. Samarovici, teď delám jako ten mladý indián v prérii, co dostal pohlavek od staršího, že udělal 3x „ufff“ u stopování. To je asi ta nejdelší řeč, co jsi tady pronesl, ale stojí za to.Smekám člověče.Jinak s tím hřebíkem doufám pilně trénuješ, čas se pomalu blíží. Pěkná a hlavně moudrá slova si myslím zde napsal i Lubo.Jednoho Luba jsem tady na foru zaregistroval a ten se mně viděl jako legionář, tedy že je aktivně v Legii.Ale to jsou asi jen stejná jména. Vlastně všichni ze staré party píšete k věci, JAA taky, nazdááár chlapeeee, no konečně jsi se rozhoupal.To žertem. Majo- no to víš, těch mrtvol jsme se nažrali tolik, až ta gumová páteř nám zcepeněla natolik, že už máme konečně i charakter.Taky žertuji. Méďa je zase mimo kontakt, nekteří z vás prý taky vědí proč, ale koncem týdne by měl být zpátky, tak se doufám objeví i zde. Posledně ale říkal, že najdřív odepíše na maily a až pak vleze sem.Jinak vás pozdravuje.Ale ten pozdrav je starý pěkných pár dnů. Já se podobně jako Samarovic taky nerad rozepisuji, jsem spíš od rány jako od rady a když už to nejde, tak raději od srandy.Když už jsme jednou takoví nelitostní zabijáci. Do úvah se mi nechce zacházet a je jen potřeba pochopit, že legionář tělem i duší nikdy nezapochybuje o zprávnosti svého rozhodnutí. Myslím o vstupu do Legie a setrvání ve službě.To ostatní dostává rozkazem, tudíž nemá co hloubat a spekulovat coby-jakby-kdyby. A takové, ať Marko promine, kecy o tom, jestli jsme někde nebyli jako okupanti, na cizím území –no vono hochu,Rusáci taky byli u nás 20 let jako bratrská pomoc a spojenecká vojska a vidíš, jak sme je měli všichni rádi, že? A určitě nenasazovali své životy za bezpečnost a spokojenost civilistů tak jako my.Nedávám to tady jako naše zásluhy, jsme ( vlastně já už byl) vojáci –ano za žold, ale jako součást francouzské regulární armády,která též dostává žold.Ale ne žádná soldateska, co nemá pravidla a nerespektuje mezinárodní konvence a úmluvy. A taky je setsakra rozdíl brát když musíš -brát jen to nutné, abys přežil a mohl pomoct jiným a brát proto, abys bral. Je to přesně jako s tím utrpením. Nejednou jsme v akci dali vlastní jídlo těm, co to podle nás potřebovali víc a pak jsme sami několik dní hladověli.A to nebyla jen džungle. Je to v první řade úhel pohledu, kterým se na problém díváš.V Bosně moslimové neváhali zabít svého,obětovali ho, někdy se dobrovolně obětoval sám, jen proto, aby kompromitovali nejen Srby, ale i mírové jednotky, které tam byly uklidňovat a hasit oheň, který tam zažehla zkurvená Amerika.Někdo u vás ve vládě taky tenkrát povolil přelet amerických stíhaček přes vaše území a to nemusel být ani vojákem.Co jeho zodpovědnost? Ano, klucí, JAA i Doda Staviščáků to napsali dobře.“V boji reaguješ bez zaujatosti a neptej se mně kolik jsem jich zabil, ale kolik zachránil.“ Marko máš i kupu dobrých názorů na některé věci, alespoň já to tak vidím.Ale víš chlape,s pravdou je to jako se ženskými – všichni s ní flirtují, ale málokdo ji chce mít na krku celý život.
Jestli mám být úpřimný, taky jsem moc zvědavý na Míšův názor na toto téma, je to vážná věc.
No ale hoši, je potřeba být hlavně veselí a brát život s humorem.Vždyť je jen jeden. Méďu se pokusím vylákat na pívo až se vrátí, žížeň bude mít, to vím jistě.Tak držte palce, protože tomu pití se začal bránit, že prý je to často a já z něj dělám alkoholika. Samarovici-trénuj s tím hřebíkem, jen si ho hlavně v noci nepopleť s něčím jiným.Tak a teď ten Michalův smííích. Držte se hoši, hovno je pořád v koši. Necky
|
|
|
Re:Francúzska légia - 30/07/2010 15:06
Necky, tích okupantov z vás spravil Majo (sory chlape ale keď už to musí byť, ty si menoval konkrétne -majovi). Neznášam prekrúcanie... Ja som sem napísal lebo som chcel poznať názor jednotlivcov a Majo s JAA, vy ste z toho hneď spravili všeobecný problém a majo ty si ešte začal menovať za mňa... Napísal som sem pretože mi to("okupantstvo") nešlo do hlavy a chcel som aby ste mi napísali váš postoj na vec...aby som ten názor zmenil. ďakujem Necky za ten tvoj. Chcel som len polemizovať/diskutovať o faktoch a vy ste chceli hneď môj názor...to sú ale dve rozdielne veci, tak sa netreba čudovať čo z toho vzniká. Trochu ste sa ale hoši na mňa vrhli akoby som sa šiel navážať len na legiu. Opakujem že mám problém s OSN a teda s armádami všeobecne ktoré za OSN bojujú. Keby si mám vybrať armádu tak legia je jasný cieľ a rady ako ty do legie nelez si nechajte hoši... ja by som tam ale nešiel s vidinou správnej veci pokiaľ by šlo o plnenie rozkazov... Necky ešte raz ti ďakujem za názor, pretože si v ňom vystihol presne čo som chcel...rovnako aj Samarovičovi... a Majo film už sťahujem, dik, ale vy ste páni úplne mimo debaty podľa toho na čo sa odkazujete.
|
|
|
Re:Francúzska légia - 30/07/2010 17:27
Majo, no dopozeral som to. Nič nové pod slnkom chlape... neviem čo si ty vlastne o mne myslíš ale si mimo. A až si aj po tomto filme myslíš že na fronte niečo vyriešiš... schody sa umývajú od vrchu Majo a ten film bol krásnou ukážkou toho. Najviac sa mi páčila scéna na tej kontrole dokladov kde bol Srb a ten poľský Angličan. Srb sa ho spýtal prečo to robí a on že je to jeho práca. Tam Srb skončil ale ja sa pýtam: "vražda na zakázku je tiež práca a ospravedlňuje to nájomného vraha?" tým nechcem povedať že je vojak vrahom ale že práca nie je argument. Dôležité je jej poslanie. Povojnový syndróm nie je nič inšie ako zoznámenie človeka so skutočným svetom a potom vhodenie do tohoto divadielka ktoré skutočný skazený svet udržuje. Netreba sa potom čudovať že samovražda je najčastejším riešením...
|
|