Advertisement
Advertisement
Články
Najnovšie články
Cestopisy
Kam na Slovensku
Šport, Adrenalín
Kam na dovolenku - tipy
História
Indiáni
Rady pred cestou
Hodnotenie cestoviek
Ako pridať článok a fotky
Odporučte Dobrodruh.sk
Ubytovanie na Slovensku
Podujatia, Knihy, Filmy
Advertisement
Advertisement
Internetový obchod
Turistické oblečenie Turistická výstroj Exotický nábytok
Advertisement
Naše tipy
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Advertisement
Anketa
Hlasujte o najlákavejší kontinent na cestovanie.

Kam sa chystáte na dovolenku?

Advertisement
sibir.sk
Prihlásenie

slovenskedovolenky.sk
srdiecko
Advertisement
Fórum Dobrodruh.sk  

::Založiť tému::
<< Začiatok < Predošlá 1 2 . . . 277 278 279 280 281 . . . 336 337 Nasledujúca > Koniec >>
KansurSEAL

Re:Francúzska légia - 30/04/2011 17:54
Labrador napísal:
V novinách som čítal tento článoček:

"Dostať sa do légie nie je jednoduché. Nejde len o to, že prejsť „prijíma­čom" je naozaj fyzicky a psychicky ťažké. Treba mať na pamäti aj to, že Slováci službou v cudzej armáde porušujú zákon, ak na to nemajú súhlas prezidenta.

„V zmysle § 392 trestného zákona je to trestný čin služby v cu­dzom vojsku, za čo im hrozí trest odňatia slo­body od 2 do 8 rokov," tvrdí konzul v Paríži Be­lanský. Napríklad v Česku a Maďarsku už nieje služba v légii trestná predsa len, ide o službu v armáde spojeneckého štátov NATO aj EÚ.
Legalizovať službu Slovákov v légii môže len prezident. „Od roku 1993 do dnešného dňa bolo prijatých 64 žia­dostí a z nich bolo vy­daných 25 povolení na službu v cudzej armá­de," hovorí Marián Bed­nár z Kancelárie prezi­denta SR. Koľko povole­ní „na službu v cudzej j armáde" pripadá na ! francúzsku cudzineckú légiu, neuviedol. V légii, pritom slúžia desiatky Slovákov - väčšina teda ilegálne. O zmene záko­na, ktorá by uľahčila službu občanov SR v légii, nie je zmienka ani v Programovom vyhlá­sení vlády SR, ani s ním nepočíta žiadna z parlamentných strán."

Čo nato hovoríte?

Courageux

Re:Francúzska légia - 30/04/2011 18:08
Salut!
Je to dosť malé,žiaľ pravdivé!

Lubo

Re:Francúzska légia - 01/05/2011 00:33
Reprezentujes Slovensko a Slovakov a stat ti serie na hlavu. Neriesia sa take veci, ale to, kto si co najviac nahrabe.

Marox

Re:Francúzska légia - 01/05/2011 10:25
http://www.aktuality.sk/clanok/186321/kaddafiho-syn-a-vnuci-zahynuli-pri-nalete-nato-on-nalet- prezil-bez-zraneni/

Aaaale kdežeee .. To určite nebolo cielené ... Sakra, to sú náhody...

Majo

Re:Francúzska légia - 01/05/2011 11:12
"Zachytil som nepotvrdené správy médií o smrti niektorých členov Kaddáfího rodiny. Ľutujeme všetky straty na životoch, najmä z radov nevinných civilistov," uviedol vo vyhlásení kanadský generálporučík Bouchard.

Táto veta ma z dosť vyviedla z pokoja.

Keri pre Maja

Re:Francúzska légia - 01/05/2011 13:45
Nato a hlavne Europa az teraz pocitia co je to hnev Kadafiho. Ma toho v zalohe dost. A najviac na to doplatia Francuzsko a Taliansko.Kebyze mne zabiju syna teroristi z NATO tak nevaham pouzit akekolvek zbrane a sposoby vendety.

re rusnak SEAL ---- ja na to len tolko ze to je banda zidobolsevikov cely parlament.Zaoberaju sa svojim prospechom a ich deticky su zabezpecene do 5 pokolenia tak co by ich zaujimal zakon o sluzbe v legii ktori by pomohol chudobnym chlapcom.
Keby tak do madarskych gard, to by ich mozno zaujimalo aj by sa tym zaoberali.Aj madaroni, aj samotna Radipicova.Aj buzna Shulik zhuleny zabiak. Dobre ten quoquot oyebal vsetkich prvovolicov.

Majo

Re:Francúzska légia - 01/05/2011 17:15
Za povšimnutie stojí aj: EU se potýká s ohromnými finančními problémy, a jedna evropská země po druhé upadává do bankrotu. Zóna eura je opravdu zdecimovaná a má ohromné problémy. USA všechny své zdroje utratily před 12 léty a vnitřní i zahraniční dluhy představují 14,1 bilionů dolarů. EU a USA dluží Libyi za dodávky ropy skoro 200 miliard dolarů. V roce 2012 skončí koncese velkých naftových společností, které mají právo na těžbu libyjské ropy. Kaddafí požaduje zaplacení dluhů, nebo chce uzavřít mezistátní smlouvy s jinými zeměmi a společnostmi. Z tohoto důvodu je Libye napadena. A zdalipak má libijský občan důvody, aby se bouřil proti režimu Muamara Kaddafiho? Myslím, že ne. Jestliže se podíváme na životní úroveň Libijského národa a výhody, které jim zabezpečuje stát, pak se mají velmi dobře asi jako malí bozi. Libie má 6,5 mil.obyvatel a má 14 mil. registrovaných automobilů. Když někdo chce studovat v kterémkoliv státě na světě požádá si stát a ten mu zajistí byt, auto, stravu, bezplatné studium a měsíční stipendium 2300 dolarů. V Libyi se neplatí voda, elektřina, plyn, daně, uvěry jsou bezúročné. Když do pěti let nemůžeš uvěr splatit, odepíše ho stát, nebo ho splácí za vás. Každý plnoletý občan Libye když dosáhne 18 let dostane klíče od bytu. Když si chcete koupit auto složíte 20,3 procenta ceny a zbytek dotuje stát. V Libyi koupíte za 10 dolarů 85 litrů benzínu nebo nafty. V Libyi jsou potraviny velmi levné, 10 kg chleba stojí 0,15 dolaru. Libyjci nepracují fyzicky, vše dělají cizinci. Žil jsem 10 let v Libyi v různých městech a nikdy jsem neviděl, ani jednoho žebráka. Libyjci nejdou pracovat do tzv. "bílého světa", neboť to nemají zapotřebí. V Libyi není nikdo ožebračen, není mu odejmut byt nebo auto protože nesplatil úvěr, není to tak jako v tzv. demokratických zemích, které se vrhly na Libyi. Otevřeně, je mi líto libyjského národa, neboť se má přetvořit na nájemní pracovní sílu, pracovat za 100 dolarů a ztratit všechny dosavadní výhody. O pohodlném životě, jakým žili doposud, se jim bude jenom zdát. Male doplneni: Na socialni a zivotni jistoty Libye se nehrabe zadny z tzv. vyspelych zemi pod zidovskymi bankami a koupenymi vladami techto krajin. Bylo by dobre kdyby se obyvatelstvo vsude na svete probudilo a konecne postupovalo tak jak bude potreba. V historii vzdy platilo, ze nemelo nikdy pravdu masove obyvatelstvo ale paradoxne jednotlivci. Zakladni informace je to ze zapadni demokracie je pouze iluzi a divadlem pro lidi, kteri ziji v mylne predstave, ze neco ovlivnuji. Bohuzel neni tomu tak... A určite má čo do toho povedať aj zoskupenie krajín BRIC-u pretože pokiaľ si dobre pamätám tie 14. tento mesiac podpísali dohodu, že začnú obchodovať vo vlastných národných menách čo si určite dokážeš predstaviť čo bude znamenať pre dolár. Čiže toto sú už len také posledné výpady sionistov ako sa udržať. Za chvíľu ti neostane nič iné ako len nariekať, že Amerika je v pi*i! ehm, sorry, konečne v pi...

Majo

Re:Francúzska légia - 01/05/2011 22:17
Chlapci, Slováci mimo republiky, keby ste zažili tú hokejovú atmosféru na domácej pôde.

piko

Re:Francúzska légia - 01/05/2011 22:24
Treba povedat´,že Kaddafi nieje žiaden anjel,ale zločinec.Na druhej strane nikto nevie kto sú vlastne tí povstalci.Ako v každej vojne platí,že najviac trpia nevinní-civilisti.

KansurSEAL

Re:Francúzska légia - 01/05/2011 23:28
KansurSEAL napísal:
Labrador napísal:
V novinách som čítal tento článoček:

"Dostať sa do légie nie je jednoduché. Nejde len o to, že prejsť „prijíma­čom" je naozaj fyzicky a psychicky ťažké. Treba mať na pamäti aj to, že Slováci službou v cudzej armáde porušujú zákon, ak na to nemajú súhlas prezidenta.

„V zmysle § 392 trestného zákona je to trestný čin služby v cu­dzom vojsku, za čo im hrozí trest odňatia slo­body od 2 do 8 rokov," tvrdí konzul v Paríži Be­lanský. Napríklad v Česku a Maďarsku už nieje služba v légii trestná predsa len, ide o službu v armáde spojeneckého štátov NATO aj EÚ.
Legalizovať službu Slovákov v légii môže len prezident. „Od roku 1993 do dnešného dňa bolo prijatých 64 žia­dostí a z nich bolo vy­daných 25 povolení na službu v cudzej armá­de," hovorí Marián Bed­nár z Kancelárie prezi­denta SR. Koľko povole­ní „na službu v cudzej j armáde" pripadá na ! francúzsku cudzineckú légiu, neuviedol. V légii, pritom slúžia desiatky Slovákov - väčšina teda ilegálne. O zmene záko­na, ktorá by uľahčila službu občanov SR v légii, nie je zmienka ani v Programovom vyhlá­sení vlády SR, ani s ním nepočíta žiadna z parlamentných strán."

Čo nato hovoríte?

Prečo používaš môj nick??? Máš niaky problém?

Nazdar chlapi, neviem kto to je, ale používa môj nick, tak ak bude písať pod týmto nickom KansurSEAL niake kraviny tak mu neverte, moje skutočné príspevky nájdete na stránkach s tými číslami:
2
3
126
143
145
254
A ako vidíte som tu už od samého začiatku, čítam všetko, akurát všetko nekomentujem. Inak už raz tu jeden použil môj nick, ale hneď sa ospravedlnil, tak sa už naučte poriadku, čítajte od začiatku a nepoužívajte mená iných!
A keď už spomínaš tie žiadosti, len 25? Som medzi nimi
Aby som nezabudol pozdravujem starú partiu, ale aj tu mladú

Majo

Re:Francúzska légia - 02/05/2011 09:30
Osama bin Ládin je mrtvý!

ramo

Re:Francúzska légia - 02/05/2011 10:53
prajem pekný den dva dni v lese parádička oddýchnutý zrelaxovaný to je život keby sa dalo aj dlhšie.. a zas tu v tomto s.......om svete a pri každodenných bezduchých povinnostiach.... tak snád sa máte lepšie.....

http://www.youtube.com/watch?v=v7Ex9q1Mazw

no neviem ako Vám ale mne určite....krásne.

ramo pre majo

Re:Francúzska légia - 02/05/2011 11:17
len či aj nejaký bol .: alebo to je len fikcia ktorá už bola mooc otrepaná a nikoho až tak nepútala ved majú teraz inú novú hračku....

Majo pre ramo

Re:Francúzska légia - 02/05/2011 12:03
Moja teória je že USA potrebujú znova dôveru ľudí tak ako že chytili Ládina ktorého dávnejšie sami vytvorili, rep. platili.

Tu sú nejaké, ľahko dostupné a prehľadné info. Konkrétne tie depeše z ambasád USA.

http://www.guardian.co.uk/world/interactive/2010/nov/28/us-embassy-cables-wikileaks

Je možné si vybrať konkrétne krajinu a naľavo sa vám objavia oficiálne vyhlásenia a napravo depeše. To sa zorientujete rýchlo. Paradoxom je, že najmenej zaujímavé správy pochádzaju z krajínkde práve prebieha ich intervencia.

Keri pre Maja

Re:Francúzska légia - 02/05/2011 12:50
"Moja teória je že USA potrebujú znova dôveru ľudí "

a oni ju niekedy aj mali?

USA, ak je to pravda, maju teraz po pitchi.

Keri pre piko

Re:Francúzska légia - 02/05/2011 13:02
Ten "zlocinec " daval v 70-tych a 80-tych rokoch minuleho storocia pracu polovici nasej byvalej republiky, vtedy ti bol dobry?
Sa spamataj co pises.Preco isli ti skurvenci do Lybie? No lebo je tam ropa! Ti povstalci o ktorych pises su zapredanci judasi z radov Marocanov, Pakistancov...to nie su libijci a ak ano je ich par.Vsetko zafinancovane USraelom a Izramerikou.
Ale suhlasim, ze pritom zomiera najviac nevinnych. Len ci to nie je ucel ako rozduchat este vacsie vasne proti Kadafimu. A co dvojicky? lietadla boli len teatro, vsetko bolo podminovane domino systemom zdola.A v budovach WTC vtedy v dobe utokou nebol ani jediny zid, lebo Bush by nezabil svojich. Vsetci zidia mali echo, ze tam vtedy nemaju is ale zostat doma.
Dokial UBL obchodoval s Bushovou rodinou, bol potrebny?
Preco telo hodili do mora?
Ako poznam degenerovanych Americanov,vystavovali by jeho hlavu na namestiach ako trofej a nie ze podla moslimskych tradicii pochovali telo do 24 hodin. Tak ho mali pochovat a nie hadzat do mora!
Zase jedna spinava hra zidakov a cely svet im na to skoci.

erno

Re:Francúzska légia - 02/05/2011 18:33
Zdravím priatelia. Chcem sa vás opýtať či nemáte niekto knihu o légi napr. Moderní cizinecká legie očima výsadkáře ..........Cizinecká legie mýma očima.........a podobné ..........rád by som si to prečítal takak by chcel aj niekto predať knihu tak mi napíšte prosím Vás fórum sledujem pravidelne minimálne 2x do dňa............ teraz čítam toto celé fórum a niekedy sa až za hlavu chytám normálne čo niektorí ľudia sem dokázali a dokážu napísať.........vopred ďakujem........

Majo

Re:Francúzska légia - 02/05/2011 19:04
Chlapi, nech to znie kadejako paradoxne, ja si myslím že tam nie sú kvôli rope ale hlavne kvôli pitnej vode. A teda mám dosť dôverný zdroj. A dáva to logiku.

Majo

Re:Francúzska légia - 02/05/2011 19:28
Tu je dosť informácií.

http://dolezite.sk/Komu_a_o_co_ide_v_Libyi_24.html

Týmto pozdravujem aj celú starú partiu.

Majo

Re:Francúzska légia - 02/05/2011 22:35
Novodobá definícia pravdy. Pravda je to, čo povie silnejší.

<< Začiatok < Predošlá 1 2 . . . 277 278 279 280 281 . . . 336 337 Nasledujúca > Koniec >>
::Založiť tému::
Advertisement

Máte vlastnú web stránku alebo sa chcete podeliť o zážitky?
Na adresu Táto emailová adresa je chránená pred spamovými robotmi, potrebujete mať zapnutý Javascript aby ste ju mohli vidieť. nám pošlite článok alebo fotky, ktoré uverejníme pod vašim menom spoločne s odkazom na vašu stránku.

Kliknutím vstúpte do nasledujúcich rubrík:

História
Slovensko Dovolenka
Cestopisy
Indiáni
Šport, Adrenalín
historia slovensko dovolenka cestopis indiani sport