|
|
Re:Francúzska légia - 29/10/2011 19:55
clovek sa tu pride pozret po nejakom tom mesiaci a yisti ze oba jeho nicky pouzivaju iny ludia
|
|
|
Re:Francúzska légia - 29/10/2011 23:16
paradox?
|
|
|
Re:Francúzska légia - 31/10/2011 00:13
ja sa kludne pridam ..napis mi na mail lazaro3@zoznam.sk dohodneme sa
|
|
|
Re:Francúzska légia - 31/10/2011 14:04
čaute chalpi, no som písal že sa to tu nejako spomalilo resp. zastalo no ale ako vidím sa to do.........lo tu už nikto nevie kdo čo je tak o čom to je celé potom ... jasné že cez písmená sa nedá nikomu veriť, ale už aj tý čo mysleli že sa poznajú sa tu nepoznajú,? nuž škoda .. . a Marek112 čo je s tebou ??? si sa tiež už dlho neozval a snád napíšeš ... ale ty nie zas niekto za neho....
Pekný den ..
|
|
|
Re:Francúzska légia - 01/11/2011 22:41
Zdravím.Nemáte niekto na predaj knihu od Stana Gazdíka-15 let v cizineckej légii? vopred Ďakujem salut
|
|
|
Re:Francúzska légia - 02/11/2011 21:28
Alebo aj nejakú inakšiu knížku o légii ako napr. Cizinecká legie mýma očima alebo Moderní cizinecká legie očima výsadkáře ...........ďakujem salut
|
|
|
Re:Francúzska légia - 13/11/2011 10:01
zdravým všetkých ja chcel by som len podotknúť že ako tu už niekto spomínal nieje to už armáda ako voľakedy je to fakt len taka stavebnica pre tých čo hľadajú adrenalín tak už niesu skoro žiadne bojové misie veľa sa stážuje a robia sa mierové misie o tom je asi légia najviac ma pobavilo celá zdravotná prehliadka a hlavne ten prijímač hrazda a člnkový beh bol som sklamaný ani brušáky a hlavne lano kde by mala drtivá večšina vypadnúť je vyškrtnuté zo zoznamu
|
|
|
Re:Francúzska légia - 13/11/2011 10:48
A kolko si tam bol?
|
|
|
Re:Francúzska légia - 13/11/2011 13:37
Cely vyber trval asi tak 3 týždne prišiel som do Štrasburgu tam ma zobral jeden poliak celkom fajn chlap vedel po slovensky tam sme boli 3 dni kým sa doplnia stavy dali nám lístok do paríža a poslali nás na vlak .So mnou šiel jeden čech, ukrajinec ale vedel po česky ako nám neskôr povedal on slúžil v Afganistane asi 6 rokov, španiel a Brazílčan on jediný vedel po FR. Prišli sme do Paríža a tam sme mali zdravotnú prehliadku bolo nás tam asi 200 ti poviem akože háveď kadejaká najmä ty araby.Čechov strašne veľa a aj rusov slovakov Ukrajincov dá sa povedať 80 percent východu poviem ti len jedno všetko im trvá strašne dlho oni sa zjavne nikam neponáhľajú proste pre nich si vzduch na všetk osme čakali niekedy aj cely deň a to nás asi napr lekár vybavil možno dvoch pokračovalo to tak že nás odviezli TGV do mestečka Aubagne.Ráno vstaneš umyješ sa idete von to je cca okolo 5:00 potom o 6:00 raňajky stále to isté dookola proste niektorým to vadilo tak šli domov potom sa prechádzaš vonku ako taký kár komunikujete s druhými veget dá sa povedať že máš čas premýšľať.Keď si vás zavolajú tak idete pracovať celkom v pohode väčšinou je to pomoc v kuchyni.O 12:00 obed potom zas veget o 6:00 večera potom veget o 9 sa idete sprchovať a o10:00 spať záleží na službukonajúcom.Popri tomto máš testy psychicke a fyzicke.Potom ti pichnú dáku injekciu a ideš na gestapo nemusíš vedeť jazyky je tam chlap čo vie slovensky no alebo skôr československy ale budeš ho chápať len prosím ťa neklam alebo ak hej zapamätaj si co vravíš ten kto je v trestnom konaní alebo nemá ukončený napr.nejaký súdny proces nemá šancu chalani hneď šli domov.No a pre mňa to tam skončilo bo mne zobrali vodičák za haváriu.Ale dostal som papier že keď to všetko bude vyriešené tak sa môžem vrátit a skúsit to znova.Zistia si o tebe všetko takže fakt klamstvo asi nepomáha a ešte lekárska prehliadka banalita riadna mam 8 zablombovaných zubov a v papieroch som mal napísané kvalita chrupu 80 percent a čechovy chýbali 2 zuby a mal asi 3 kazy a v pohodke ho pustil Ďalej lekár.No toď moja skúsenosť.
|
|
|
Re:Francúzska légia - 13/11/2011 19:04
matúš-a na tom gestape sa pýtali na čo?
|
|
|
Re:Francúzska légia - 13/11/2011 19:27
Takže myslíš že by si nemal problém stým že by ta zobrali?A ten čo slúžil v Afganistane tak predtým bol kde v armáde? Takže fyzické testy sú nie obtiažne? Takže ani stými zubami to nieje také zlé? A chystáš sa tam vrátiť keď doriešiš veci na SK? A s peniazmi si to ako riešil zobral si si zo sebou aj peniaze na spiatočnú cestu? Dík
|
|
|
Re:Francúzska légia - 13/11/2011 19:27
Takže myslíš že by si nemal problém stým že by ta zobrali?A ten čo slúžil v Afganistane tak predtým bol kde v armáde? Takže fyzické testy sú nie obtiažne? Takže ani stými zubami to nieje také zlé? A chystáš sa tam vrátiť keď doriešiš veci na SK? A s peniazmi si to ako riešil zobral si si zo sebou aj peniaze na spiatočnú cestu? Dík
|
|
|
Re:Francúzska légia - 14/11/2011 14:21
caz matus ja idem no neviem asi buduci rok tak sa ta chcem spytat ohladom zdravotnych co je hlavne pre nich robia podrobnu prehliadku alebo len tak co klby a tak a jazvy no neviem skus opysat co najviac a co ked nemas dokonale rovny chrbat je problem alebo nie vdaka za odpoved
|
|
|
Re:Francúzska légia - 14/11/2011 14:40
Matúš mohol by si to tu celé opýsať do potrobna bude to zaujímať každého
|
|
|
Re:Francúzska légia - 15/11/2011 07:42
Chlapi ved skúste čítať pozornejšie!Ermo ak sa pozorne čítal zistíš že ten chlapík bol Ukrajinec tak asi v akej armáde slúžil .Peniaze ti dajú aj oni ak by si nemal na cestu domov ale radšej si vezmi ale najlepšie je si kúpiť už dopredu lístok tam aj domov.Ako som písal testy sú maličkosť zdravotné sa tiež nebojte je to ok proste ak si zdravý tak prejdeš ak si alergik klam ja som na peľ, proste povedz nie nikto to nebude rozoberať.A áno pôjdem to skúsiť znova.A myslím si že viac info netreba proste keď tam chceš ísť tak tam pôjdeš.Dá sa povedať že v skratke som tu povedal všetko ďalej som sa nedostal takže to nemá zmysle tu rozoberať.Ešte jedna vec budete sklamaný s toho že nerozumiete ale 80 percent frankofonov idú domov či už s vlastného presvedčenia alebo ich vyhodia bo sú to strašní pätolizači a neverte im nič čo hovoria.
|
|
|
Re:Francúzska légia - 15/11/2011 13:33
mam tu knihu..
|
|
|
Re:Francúzska légia - 15/11/2011 13:34
ermo to bolo pre teba,že mám tu knihu
|
|
|
Re:Francúzska légia - 15/11/2011 15:59
Ved áno ale mohol predsa aj v inej armádne slúžiť ja čo si píšem z jedným Slovákom ten napríklad slúži už 2-hy rok v Ruskej armáde............A ako si kúpiš ten lístok aj spätný ked nevieš presne na aký dátum ho budeš potrebovať??A nieste niekto aj z okolia BB alebo ZV by sme sa aj stretnúť mohli a podebatiť a je jedno či starší alebo aj mladší.Za tých frankofonov to nechápem ako tý čo vedia po francúzsky tak väčšina ide domou ?? dík
|
|
|
Re:Francúzska légia - 15/11/2011 16:00
A predal by si mi ju? a ktorú máš lebo som ich tam viac vypísal....dík
|
|
|
Re:Francúzska légia - 15/11/2011 17:30
pre ermo:tak mam cizinecka legie mima očima, aj 15 let v legii od GAzdíka, možem ti predať obidve,alebo aj od stavištaka mam knihu o le
|
|