|
|
Re:L.E. - 16/03/2009 14:30
Hm takže nie si na SK...povedz čo mam urobiť tomu chlapcovi čo mi píše cez ten najnotorickejšie znamy slovenský chat že bol v L.E., čo si vymyšla o tom bajky ako na bežiacom pase? 100% v L.E. nikdy vojak nedostane peniaze na ruku, ide to vždy cez účet? však? Viem že na ľudí čo si o sebe vymýšlajú kraviny netreba reagovať a treba ich v tom nechať, ale mam chuť toho pankharta chytiť niekde medzi nohy a odtrhnúť mu to tam...
Som rada že sa najde občas aj niekto normalny, kto je schopny aj niečo normalne k veci napísať...tak ti gratulujem k rodinnemu životu, lebo nie každý chlap zvyknutý na štetky dokaže žiť s normalnou ženskou, chytiť vlastne dieťa za ruku a ísť sa s nim občas prejsť
|
|
|
Re:Zarobok v L.E. a vsetko okolo - 16/03/2009 14:48
1 REC a kolko dni mas dovolenky v roku?? a moze sa aj chodit na dovolenku kde chces??
|
|
|
Re:Francúzska légia - 16/03/2009 15:27
prosim ta kde je vojenska stredna skola?
|
|
|
Re:Francúzska légia - 16/03/2009 15:30
rocco kde je vojenska stredna skola?
|
|
|
Re:Francúzska légia - 16/03/2009 19:33
myslim,ze v kosiciach je este VSS letecka.posledna vojenska skola pozemneho vojska bola v liptovskom mikulasi,ale posledny rok ukoncenia bol 2003..
|
|
|
Re:Francúzska légia - 17/03/2009 00:22
http://www.legion-etrangere.com/
http://www.legion-recrute.com/
http://www.legion-recrute.com/cz/salaires.php
Už to tu niekoľko kráť odznelo, ale čo tak aspoň trosku si dať námahu, precitať si celu diskusiu od začiatku, a po chvíľke hľadania by ste už nemuseli položiť otázky na ktoré nikoho nebaví odpovedať dookola, a na ktoré si odpoveď dokážete vyhľadať bez cudzej pomoci. Plat Vám je zasielaný na účet, iba ak by ste bolo na misii /OPEX/ a tam dostávate určitú čiastku vášho platu /200-300 Eur/ na ruku.. v mene danej krajiny.
Odpovede:
Plat Vam je zasielany na ucet, iba ak by ste bolo na misii /OPEX/ a tam dostavate urcitu ciastu vasho platu /200-300 Eur/ na ruku.. v mene danej krajiny.
Por odpovedi najde te i tu.. http://www.legion-recrute.com/cz/faq.php
Dovolenka sa vám predlžuje počtom rokov tam.. myslím že na začiatku .. 1 rok to bolo 2 týždne.... až a teraz nie som si istý ale na stránke je 45 dni a ja mam v pamäti číslo 52 dni.. /45 plus týždeň/, ide o pracovne dni.. bez soboty, nedieľ.. sviatkov.. to značí že mesiac dovolenky je v podstate pre Vás cca. 23 dni z 30 strávených na dovolenke. Takže približné komplet dve mesiace za rok.. myslím že civilisti tu majú čo závidieť!
|
|
|
Re:Francúzska légia - 17/03/2009 19:51
Ešte by som mal dotaz na 1.RECA a 2.REP aký je váš názor mám si zo sebou zobrat okuliare a mám im o tej dioptir povedat alebo nie? A mám to zatajit dik za odpoved.Možno je to hlúpa otázka lae nechcem nič pokazit.
|
|
|
Re:Francúzska légia - 17/03/2009 22:20
mna by napr. zaujimalo: vieme ze nam peniaze posielaju na ucet ktory je vedeny v nejakej fr. banke..co v takom pripade ze potrebujes posielat urcite mnozstvo domov? a co sa stane ak ta nahodou odfajcia? ci dostane nieco tvoja rodina?!
|
|
|
Re:Francúzska légia - 17/03/2009 22:28
Inak čo tak viem tak cestovat domov na dovolenku je zakázané neviem či je to pravda alebo nie ale dvaja chalani prišli domov.A o týžden sa vratili.Aspon teda jeden z nich.Možno ich aj poznáte ak by som povedal ako sa volajú ale to nie.
|
|
|
Re:Francúzska légia - 17/03/2009 22:37
1.REC,prosim ta,chcem sa ta opytat,ci si mal pocas svojho posobenia v L.E nejaku blizsiu skusenost s cote d ivoire.ci uz ty,alebo si tam mal nejakych znamych.kedze SR tam nema velvyslanectvo,potreboval by som poradit s urcitou vecou od niekoho skuseneho s tvojimi vedomostami.neda sa to opisovat touto cestou,tak ak budes moct,daj mi vediet na mail Rocco221@seznam.cz.moc by si mi pomohol.dik
|
|
|
Re:Zarobok v L.E. - 18/03/2009 07:41
ahoi, ja tam chcem sit ale iba na wycvik a povycwiku nepodpisat a vratit sa.?! zarobim tam na cestu.spat.?! P psl dikY!   !
|
|
|
Re:Zarobok v L.E. - 18/03/2009 07:46
ahoi, ja tam chcem sit ale iba na wycvik a povycwiku nepodpisat a vratit sa.?! zarobim tam na cestu.spat.?! P psl dikY!   !
|
|
|
Re:Zarobok v L.E. - 19/03/2009 11:03
juri,,tak vecsiu picovinu som uz dlho necul..
|
|
|
Re:Francúzska légia - 19/03/2009 14:26
Salut chlapci.Odpoviem najprv strucne tym co sa pytaju.Jaa-urcite dlhsie, ako ktokolvek, kto tu pise,takze niektore tu popisane somariny ma fakt seru a hlavne ked to napise ten kto v LE bol a urcite nie tak dlho, ako uvadza.Tyka sa to teba 1REC-ak si bol v LE 2000-2006,ako si uviedol ty sam na inom fore, tak nepis o troch kontraktoch, ako by si ich stihol za tych par rokov!?.A vazne mi zacinaju liezt na nervy tvoje jedovate ,ci zavistlive reci o vazeni na ostrove.Korzika nie je vazenie!!!Ak mas fobie z hor a ostrovov, liec si ich, ale nie na ukor 2.REPu.A propos-nie som ziadny legos,ale legionar, legos si mozno tak ty...Na moj prvy prispevok si bol hned utlocitny,snad este viacej, ako ten adminko.A uz vobec sa mi nepacilo,ako si sa vyjadroval o Dodovi/Stanekovi,ale jemu si ukradnuty. Ja sa s radostou pohybujem po svojich, tym mojim noham verim viac ako "lahkej obrnenej technike", ktorou sa necaju vyvazat bigosi.Nikdy som si nedovolil povedat, ze jedine v deuxieme REP su spicky-elita.Ako som spominal-poznam chlapcov z menej hodnotenych jednotiek a su super.Ale asi aj preto, ze si rozmyslia,co pustia z ust, ci daju na papier,alebo web.Ked si sa rozhodol pre civil, nikto ti to neberie, ale nepis tu pikoviny. Rocco-neboj sa,zla zelina nevyhynie,prezijem,zubata sa mi zatial vyhyba.Len sa mi tazko hladalo toto forum, cez link, co sem chodim to chvilu neslo, uz som si myslel, ze som na svoje nazory na zenske doplatil ako kedysi ten plukovnik na MOSR.Ktosi sa tu pytal odkial som -narodil som sa v horach na Slovensku, ale Slovak som len scasti.Pomohlo mi par veci-francuzsky spisovne som hovoril uz za mlada, takze v LE sa to rata,aj ked nie je dobre s tym hned vyrukovat, pokial clovek nechce ist zrovna na specificke zaradenie.Fyzicky som bol na tom super,neprehanam,co sa tyka zdravia aj kondicky.A opakujem a to vo vseobecnosti, nemyslim seba-priorita je prirodzena, alebo ziskana inteligencia( idealna je kombinacia obidvoch )a zdrava psychika.Ja som nikdy nemal problemy vyrovnat sa psychicky s tym, co je a co bolo.Proste som taky.Skusenosti z pobytov, alebo rotacii su ale na nezaplatenie.Kedze tu 1.REC horlivo popisuje a podrobne-co a ako,necham to tak a nebudem to opravovat ani do toho zasahovat,kazdy aktualne zisti, co a ako.Vlastne som mu vdacny, ze ma toho usetril.A v jednom s nim suhlasim-neopakujte, chlapci dookola tie iste otazky, treba precitat vsetky prispevky a nieco vam vlezie do hlav.To potom vyzera hlupo tocit sa dokola ako hovno po prierube.Filip-s tymi dioptriami som uz vysvetloval,nic nehovor, mnohi maju ovela horsi zrak, zakaly, atd a nechvalia sa s tym.Za jeden den mozes prist v LE o zrak, tak o co ide?A nemusi to misia,ale bezna rutina.Skor ber a vy vsetci do uvahy,a to priznavam aj sam, ze legia uz nie je to, co kedysi.Ale to by som sa opakoval.
|
|
|
Re:Francúzska légia - 19/03/2009 15:12
Chcel by som este dodat ale aj to, ze az na par pripadov chlapcov, ktori to myslia aspon scasti vazne a aj ked sa pytaju to iste dookola,sa tu objavuje kdekto pod roznymi aliasmi a clovek nemusi mat velke skusenosti,ani postreh aby na to prisiel.Takze opatrnost vo vyjadrovani a hlavne co sa tyka aktualnych veci, alebo tie, ktore verejnost nemusi vediet- a hlavne kadejaki spicli, ktori za to este aj beru peniaze danovych poplatnikov,je namieste.Ti, ktorych sa to netyka sa nad tymito slovami nepohorsia a trafene husi teraz uz urcite nezagagaju.Kdesi som nasiel aj starsi prispevok-takmer vyhrazky, ze by za to mohol byt postih, ako za nejake sirenie ci propagaciu legie na internete.Tak toho kretena by som rad stretol osobne a tiez osobne by som mu to vysvetlil.Bez zbytocnych reci.
|
|
|
Re:Francúzska légia - 19/03/2009 18:36
Ahoj. Nemohol som si nevšimnúť túto diskusiu. Taktiež sa chystám. Prečítané mám zhruba všetko, len sa chcem opýtať niekoho kto tam skutočne bol, vidím že sú tu viacerí, po akej dobe pobytu vo Francúzsku sa dá spojiť s vonkajším okolím(napr. internet alebo či púšťajú adeptov, resp. legionárov po podpísaní zmluvy na vychádzky) teda okrem zaslania listu po niekom inom. Za odpoveď ďakujem.
|
|
|
Re:Francúzska légia - 19/03/2009 20:32
s rodinou mas moznost sa spojit az po zakladnom vycviku,,mozno aj v priebehuu,,"cca-3mesiace,,samozrejme zalezi to od okolnosti,,v priebehu vycvika proste neni cas a ani vela moznosti,,tieto informacie som si zistil z viacerych zdrojou,,ale samozrejme,,ze kazdy pripad sa posudzuje osobitnee,,
|
|
|
Re:Francúzska légia - 19/03/2009 21:11
2REP..Salut,,mas vaznee dobry pohlad na vec,,uz som to tu spominal,,je vydiet,,ze si psychicky vyrovnana osobaa,,ale v jednom ta musim troska opravit,,tyka sa to 1REC napr,,,on tam bol tiez ako spominal teda aspon,,a proste ty maas svoj nazor na legiu a on zase svoj,,vies ako sa hovori sto ludi sto chuti,,, tak nemozes odsudzovat jeho nazor,,ako dlho tam si ,,ked sa mozem spytat,,a kedy a kde si bol naposledy na neakej misie,,
|
|
|
Re:Francúzska légia - 19/03/2009 22:57
2.Rep máš super názory aj 1.REC za to že nám dávate tieto informácie dakujem to sa cenní.A juri to čo si povedal za pičovinu
|
|
|
Re:Francúzska légia - 20/03/2009 13:34
Mas pravdu Filip,vdaka takymto vychytralkom, ako je Jury (podla toho chovania a ako pise to bude asi nejaky Ukrajinec-ti chcu len zo vsetkeho vytazit a nic za to nedat-preto sa im hovori chochli)to maju vsetci chlapci, ktori to myslia s LE seriozne tazsie, proste doplacaju na takychto vyjebancov.Potom je na vsetkych rovnaky meter.Tomu Jurymu sa to nepodari aj tak, lebo uz na gestape to odhalia.A nalozia mu na chrbat taky "vycvik", ze si to do smrti zapamata, smrad jeden.Neznasam takychto vycurankov...Sam som ich zopar zazil a donutil som ich, aby vypadli cim skor a kade lahsie.Tvrdost je sucastou mojej povahy, ale tebe aj Roccovi velmi drzim palce, aby vam to vyslo.A nikdy jeden nevie,mozno sa uvidime...Alors -a bientot! Jaa-nie som jesitny, ale neviem ci prave ty si ta osoba, ktora ma moze poopravovat.1 REC vie o com je rec a ja som donho nerypal, ani do prveho recu ako regimentu, on mal stale v ustach ostrov a vazenie...Chaque legionnaire est ton frere...ale asi len d´arm, ked sa musi,ked uz je anciene, zabuda na legionarsku sudrznost.A nielen on, skoro vsetci Slovaci.Prave preto sa k nim ani tu, ani inde nepriznavam a velmi si rozmyslim, s kym budem komunikovat.Skusenosti ma varuju.Ja som este zazil casy, ked niekto skrikol "Legion a moi!" a malo to pravu odozvu,Co sa tyka misii-su moja vec a na web ich davat urcite nebudem.Vedia o nich ti, co o nich vediet maju a to staci.Su urcite veci,ktore sa civilom na nos nevesaju.A zazitky zo sejourov su pre mna to najcennejsie, co okrem zivota mam.Ja mam psychiku v poriadku,hocico ma nerozhadze a za tie roky sa nad vela veci povznasam.S tym kontaktovanim pribuznych a internet-je to naozaj individualne a hlavne to zavisi od jednotky,kam sa po zakl.vycviku dostanes.Niekde sa nestihnes ani vysrat(napr.2.REP ) a nie este tieto veci.A ma to aj svoj zmysel.Mladi vojaci maju tendencie hned vsetko pisat, zdoverovat sa s tym, s cim nemusia, pochvalit sa s tym, co nezazili a potom je z toho len hanba pre LE v ociach verejnosti.Netuzime po popularite.Co sa doma uvari, nech sa aj zje.To plati stale.
|
|