Nový život

Obrázok užívateľa
Anonymný (bez overenia)

Ahojte, už dlhšie rozmýšľam že nechcem žiť na Slovensku. Touto cestou hľadám človeka ktorý rozmýšľa podobne ze by chcel odísť. Prijala by som take miesta ako napr. Bali Maledivy Srí Lanka Filipíny atd.. poprípade aj ine miesta.. viem ze to nie je jednoduché s prácou tam a s bývaním preto hľadám niekoho kto uz na týchto miestach bol a vie ako sa tam da zarobiť nechcem zarábať milióny staci mi uplne na prežitie.. ak sa ti táto moja myšlienka paci nechaj mi na seba kontakt a ja sa ti ozvem

Ahoj, poznám srí-lanku, bol som tam 1 mesiac a poviem ti len jedno - nádherná krajina na turistiku, ale velmi chudobná.. Ked sa človek vráti domov je rád, že žije v Európe. Nie som nejaký náročný smob, ale ked chceš žiť a zapadnúť v cudzej krajine, je to velmo ťažké ked nepoznáš myslenie obyvatelov. Videl som ludí ako ty - konkrétne vo venezuele, ktorý sú tam už od revolúcie.... Ver mi - nie sú tam šťastný a zápasia o každú korunu... Navyše isto máš i nejaké životné štandardy, ktoré na 90% sveta nie sú moc vysoké.. good luck

napis mi na [email protected] :)

Čauko, mám podobné zmýšľanie.. myslím, že najlepšie je ak si človek zhrnie čo najviac informácií.. ľudia, články, blogy.. následne si z toho urobí záver :)) Zapadnúť, uchytiť sa a scítiť sa s ľuďmi nie je jednoduché.. ale čo je dnes jednoduché..? veď o tom je život niee :))
Premýšľal som nad vycestovaním do Austrálie.. študovať, zarobiť niečo a pokračovať v cete za dobrodružstvom.. Nový Zeland alebo Thajsko :))
Alebo len tak vycestovať za dobrodružstvom na určité obdobie..

[email protected]

Ahoj, už dlhšie rozmýšlam presne o tom istom. Daj vedieť ako napreduješ .

[email protected]

Najskôr si to odporúčam vyskúšať krátkodobo a napríklad cez workaway.org si zohnať niečo na mesiac, dva. Zistíš, či ti je blízka kultúra danej krajiny, spoznáš kopec ľudí, komunitu, kuchyňu, zistíš ako je to smožnosťou dlhodobých víz, v druhom kole pracovných... Iné je o niečom čítať a iné tam reálne byť.

Netreba hneď páliť mosty nakoľko možno po krátkom čase zistíš, že ti smrteľne vážne chýba Treska s Horalkami a Slovensko je pre Teba tá najkrajšia krajina na svete.

ahoj,

neviem či už máš niekoho alebo nie alebo ako to je..

skús napísať :)

[email protected]

Ahoj,

cítim sa podobne ako ty, už je to viac ako 10 rokov čo som chcel ísť do Austrálie a žiť tam. Ak ti môžem predať nejaké moje skúsenosti tak asi takto: Na Bali som nebol, ale vraj je tam lacný život. Je tam dosť ľudí a tí prácu nemajú tiež, neviem či by si sa zamestnala. Myslím že sprievodcov a učiteľov je tam už dosť. Maledivy nie sú dobrý nápad, pretože tam nič nie je a zamestnať sa v hotelierstve na malom ostrove kde je všetko predražené (tak to gl). O Srí Lanke ti neviem povedať nič a teraz o krajinách ktoré by som si vybral ja Thajsko alebo Filipíny. Na Filipíny som chcel ísť pretože je tam viac pokoja , príjemná klíma a v neposlednom rade dosť lacný život a krásne ženy :) . Ale dosť lacný život znamená zase horší štandard než si zvyknutá zo SR. Problém by tam bol asi aj s vodou a výpadkom el energie ako som veľakrát čítal. Internet je tam pomalý čo sťažuje moju prácu cez PC. Zamestnať sa tam možno dá v pre turistov atraktívnych destináciách. Aj keď myslím že takých ľudí je tam už dosť ako v Thajsku. Neviem aké sú tvoje zručnosti. Naviac na Filipínach to s bezpečnosťou nieje nič moc. Teraz o Thajsku. V Thajsku som bol skoro mesiac a dosť som tam precestoval. Okrem ubytovania je tam docela lacno (ak vynecháš atrakcie pre turistov a dovolenkové oblasti). Strava v thajsku je veľmi pestrá a rôznorodá. ľudia sú stále vysmiaty ale väčšinou len pre to, že chcú tvoje peniaze ...hlavne že sú milý. Internet je tam dostačujúci ale u nejakého thajského majiteľa sa ťažko zamestnáš (nemyslím teraz bary, tam by si sa ľahko zamestnala ak vieš o akých baroch hovorím) V thajsku je veľa možností a je to tam už dostatočne rozvinuté ale uvažoval by som skôr o práci pre európsku firmu cez PC.

Ak stále hľadáš, tak napíš a môžeme aj pokecať o možnostiach a o tom čo hľadáš. matt2407(zavinac)azet.sk

Si dobrodruh? Daj to o sebe vedieť!

Podeľ sa s novou témou s Dobrodruhmi