road trip Európa - odporúčte miesta :)

Obrázok užívateľa
Anonymný (bez overenia)

Ahojte. V septembri sa chystáme s partiou nadšencov na road trip po západe Európy. Predstavte si približne cestu autom z BA cez Prahu, Amsterdam, Paríž, Bodreaux, St.Tropéz, Miláno a späť do BA. Nechceme však vidieť veľkomestá, ale skryté zákutia krajín, cez ktoré pôjdeme. Viete nám niečo odporúčiť, čo stojí za to vidieť? Napr, určite sa chceme zastaviť na Omaha Beach či pri jazeru Lago di Braies v Taliansku. Čiže nič také, že Eifelovka a tak :D ... napadá vám niečo? Každý tip nám pomôže :) Ďakujem.

Úsek Praha - Amsterdam by som odporučila strihnúť cez Bavorsko: Bamberg, Bayeruth, Speyer, prípadne severnejšie sú zaujímavé miesta okolo Hanoveru: Bremen, dedinka Quedlinburg, mesto Goslar. Pred Amsterdamom povinná zastávka na vetermé mlyny v Kinderdijku, prípadne Utrecht.

V Belgicku odporúčam pozrieť Antwerpy, Ghent a Brugge, Bruselu sa môžete z oblúku vyhnúť.

Francúzsko odporúčam strihnúť na západ od Paríža, Amiens je veľmi pekné mesto, Chartres, potom Bretónsko a Normandia, spomínané D-Day Beaches, krásne mestá sú Honfleur a Saint Malo, potom je zaujímavý Carnac so svojimi megalitmi, prípadne ešte Le Havre ak vás zaujíma architektúra mesta totálne zbombardovaného po vojne a ako ho v relatívne funkcionalistickom štýle nanovo vystavali v 50-tych a 60-tych rokoch.

Ak Bordeaux, tak dvakrát áno Saint Emilion, má krásne historické centrum a do zbláznenia obchodov s kvalitným červeným vínom za príjemné ceny. Cestou na Azúrové pobrežie máte Toulouse, pekné mesto a za ním je montovacia linka Airbusov, zaujímavá technická prehliadka. Ďalej Carcassonne, nádherné mestečko s hradbami, doslova stredoveký hrad.

Čo sa týka Azúrového pobrežia, skôr ako Saint-Tropez, Cannes a podobne by som poradila Saint Raphael/Frejus, Antibes, Nice, Menton, Villefranche-Sur-Mer, kľudne aj Monaco a z talianskej strany Ventimigliu.

Okolo Milána sú krásne talianske jazerá: Lago di Como, Lago Maggiore, prípadne Lago Lugano, dá sa prejsť do Švajčiarska, popozerať tam napríklad mesto Bellinzona s tromi hradmi.  Alternatívne sa dá z Azurového pobrežia pokračovať ďalej na Juh, do La Spezie/Porto Venere, odtiaľ vlakom alebo loďou popozerať Cinque Terre, možno zájsť až do Florencie, Bologne a cez Ferraru a Benátky do Rakúska, kde sa cestou domov môžete zastaviť v Hallstatte, Salzburgu, či Grazi.

Si dobrodruh? Daj to o sebe vedieť!

Podeľ sa s novou témou s Dobrodruhmi