Sicília - rady a tipy

Obrázok užívateľa
Anonymný (bez overenia)

Zdravím, volám sa Daniel a som tu nový. Kamarát mi odporučil toto fórum. Rád by som sa spýtal, či nemáte nejaké rady, tipy a triky, čo vidieť a na čo si dať pozor na Sicílii. Dnes som objednal letenky na koniec mája. Už asi 3 hodiny čítam rôzne články a fóra a zapisujem si poznámky. Bude to môj prvý trip podobného tipu, čiže prvé plánovanie trasy a všetko. Chystáme sa hlavne spoznať okolie, ak bude počasie, tak aj okúpať. Ako pozerám, čaká ma ešte veľa hodín plánovania, najmä trasy a ubytovania, keďže pôjdeme autom, aby sme toho obehali čo najviac. Vychádza nám to na 7 dní, čiže času pomerne dosť. Ak niekto bol na Sicílií a chcel by sa podeliť o zážitky a skúsenosti, budem veľmi rád.

Ahoj Daniel, akurát dnes ráno som priletela zo Sicílie, boli sme tam s manželom päť dní, autom, itinerár nasledovný (podotýkam v dosť rýchlom tempe):

Deň 1: ráno prílet do Catanie, auto z požičovne, cesta do turistickej stanice na Etne. Plánom bolo vyviezť sa lanovkou hore, ale napadalo pol metra čerstvého snehu, tak len prechádzka po okolí. Cesta do Taorminy. Prehliadka mesta, Isola Bella, grécke divadlo, záhrady, Corso Umberto, jedlo v miestnej reštaurácii. Noc v Taormine.

Deň 2: Odchod skoro ráno, cesta do Milazza. Plavba loďou na ostrov Vulcan, krátka túra na sopku a späť, káva v prístave, plavba na Lipari. Na Lipari prehliadka centra, návšteva múzea, káva a niečo rýchle podzub, návrat do Milazza, cesta do Cefalú. Ubytovanie, večera.

Deň 3: Ráno návšteva katedrály, La Rocca, prechádzka centrom mesta, potom cesta autom do Monreale, kde je tiež krásna katedrála. Z Monreale do Palerma, ubytovanie sa na hoteli a štvorhodinová prehliadka so sprievodkyňou (Nemka vydatá za Sicílčana žijúca v Palerme 20 rokov), spojená s ad hoc skúšaním rôzneho street foodu, večer už len Aperol Spritz, cannoli a cassava.

Deň 4: V skorých ranných hodinách cesta autom do Agrigento, prehliadka Údolia chrámov. Potom autom do Plazza Armerina, prehliadka Villa Romana. Krátke zastávky v troch barokových mestečkách: Caltagirone, Ragusa, Noto. Podvečer príchod do Syrakúz, večerná prechádzka, apperitivo, večera.

Deň 5: Prehliadka archeologického parku a Ortygie (tiež so sprievodkyňou), obed, cesta na letisko, odlet.

V našom itinerári sme sa sústredili najmä na sicílske UNESCO pamiatky, keďže nie je sezóna na kúpanie, pláže ani more nechýbali. Dá sa roztiahnuť respektíve upraviť na sedem dní podľa tempa a spektra záujmov. Ak máš akékoľvek ďalšie otázky, len napíš, rada odpoviem a poradím.

Si dobrodruh? Daj to o sebe vedieť!

Podeľ sa s novou témou s Dobrodruhmi