Toskánsko

Obrázok užívateľa
Anonymný (bez overenia)

Ahojte. Rád by som sa spýtal na nejaké osobné skúsenosti a tipy od ľudí, čo už navštívili Toskánsko. Máme akúsi predstavu tá vyzerá zhruba takto: ubytovanie v pôvodných domčekoch, žiadne hotely, malebné uličky, vinice, na blízku by určite bolo dobré aj more.. proste taká tá atmosféra, ticho, romantika... bolo by to pre dvoch. Rád by som dostal tipy na nejaké miesta poprípade rovno na ubytovanie.. išli by sme pravdepodobne na vlastnú päsť ak by však niečo takéto ponúkla cestovka nie som proti. Taký menší zostrih obrázkov, čo si pod týmto predstavujem. Samozrejme všetko z toho nebude, ale nech sa to podobá tej predstave. http://fastimages.eu/images/123ada.jpg Za akékoľvek tipy a rady vopred ďakujem, ak by ste niečo podobné vedeli aj v Španielsku tak to tiež môže byť.

Ahojte cestovatelia, chystam sa s troma kamaratkami v aprili do Toskanska. Cestujeme autom, ubytovanie sme si zabezpecili cez internet v jednom "agroturismo" nedaleko San Gimignano, Chceme navstivit aj Florenciu, Sienu, Volteru a ostatne zaujimave toskanske mesta a mestecka, ale obavame sa, ze pohyb po meste autom bude dost problematicky. Preto by sme radi vyuzili ich zeleznicnu dopravu, pripadne autobusovu dopravu. Ma niekto s takymto cestovanim v Toskansku skusenost - kde sa kupuju listky na autobus, u sofera alebo na stanici ? Listky na vlak sa oznacuju uz na stanici pred nastupom do vlaku, alebo ako to funguje ? Mame ako seniorky narok na nejaku zlavu ? Budem vdacna za akukolvek radu tykajucu sa pobytu v Toskansku. Vopred vsetkym dakujem. Bozena

Ahoj Bozena,

bola som v toskansku v septembri, byvala som vo Florencii a odtial som vyletovala do okolia (Siena, San Gimignano)

Viem teda len povedat, ake to je cestovat z Florencie. Isla som busom do Sieny, listok som kupila priamo na autobusovej stanici vo Florencii a oznacila som si ho este na autobusovej stanici v takej masinke, alebo potom v buse. Neviem ci to plati pre vsetky busy ale ak je niekde autobusova stanica tak listok treba kupit tam. Co sa tyka zliav tak to netusim, ale nebol problem sa dohovorit po anglicky napr. ak clovek nevie po taliansky.

Z Florencie do San Gimignana som isla autom, pokial viem tak bez auta sa do takychto mesteciek clovek velmi nedostane, popripade je to velmi komplikovane s prestupmi a casmi. 

Vlak mi odporucali zase z Florencie smerom na Pisu a Luccu a Cinque Terre, zevraj ziadny problem. Vo Florencii je velka vlakova stanica, info pult a vela turistov :) nieje problem s nicim podla mna.

Viac bohuzial poradit neviem, ak clovek byva na vidieku tak tam sa to auto asi zide dost, ale z Florencie nebol vobec problem sa dostat do okolia busom alebo vlakom.

Zuzka

Zuzka, dakujem velmi pekne za postrehy :-).

Si dobrodruh? Daj to o sebe vedieť!

Podeľ sa s novou témou s Dobrodruhmi