F1 na Slovensku a v Česku: Od hradu k hradu

Viete si predstaviť formulu premávajúcu sa v našich končinách? Viete si predstaviť formulu v plnej rýchlosti nad ktorou letí akrobatické lietadlo len pár metrov nad zemou? Dole hlavou? S panorámou Tatier na pozadí? Skúste. 

Od hradu k hradu Red Bull
Foto: Jan Kasl - Red Bull Content Pool

 

Formula 1 tímu Red Bull Racing je hlavnou hrdinkou cestovateľského príbehu od známeho českého hradu až k tomu slovenskému. V sprievode legendárnej RB7, jedného z najdominantnejších áut v histórii F1, sa v 7 minútach ocitnete na Karlovom moste, v centre Prahy, zatancujete si s tradičným folklórnym súborom, prefrčíte cez moravské vinice, odskočíte si do Tatier pre epický výhľad, navštívite historický slovenský skanzen, rýchle kolesá otestujú celkom nový asfalt v Bratislave, neobídete ani mosty ponad Dunaj a zaparkujete pred hradom v hlavnom meste.

Od hradu k hradu Red Bull
Foto: Dan Vojtech - Red Bull Content Pool

 

Slovensko a Česko sa týmto dostali do elitného klubu 

Keďže po krajinách ako USA alebo Holandsko previedli monopost po svojich končinách. Dve malé krajiny v strede Európy teraz pútajú pozornosť po celom svete krásnymi zábermi a prezentujú naše malebné miesta nielen priaznivcom F1-tky.

Od hradu k hradu Red Bull
Foto: Jiri Simecek - Red Bull Content Pool

 

Je náročné rozhodnúť sa, čo sledovať skôr

Či extrémnu jazdu, ktorej zvuk spôsobuje husiu kožu každému fanúšikovi motoršportu. Alebo neskutočné zábery na ikonické lokality v našej krajine. Preto sa oplatí si video pustiť aj viackrát. Prináša totiž to najlepšie z dielne (stajne i hangáru) Red Bull, a to veľmi netradičným spôsobom, ako sa vyjadril aj David Coulthard, jeden z najpopulárnejších bývalých jazdcov F1.

Predsa aj pilot F1 je len človek a cestovanie mu chýbalo v poslednej dobe rovnako ako aj nám ostatným. Pridajte sa na túto jazdu naprieč našimi dvomi republikami.