FJÄLLRÄVEN novinky na jeseň a zimu z recyklovaných materiálov

Nezáleží na tom, či vás fascinuje ruch a šum v uliciach, alebo vaše srdce bije pre prírodu. V novej kolekcii Fjällräven na jeseň a zimu 2019 si prídu na svoje milovníci trekingu i mestského života. A pretože sa švédska značka s líškou v logu, okrem iného, dlhodobo snaží o maximálnu udržateľnosť svojich produktov, nahrádza unikátny, vysoko funkčný materiál G-1000 jeho novšou, udržateľnejšou verziou z organickej bavlny a recyklovaného polyesteru. Veľký priestor naprieč celou kolekciou dostáva tiež vlna, a to hneď v niekoľkých variantoch.

  • S ohľadom na životné prostredie je skvelé, že môžete fleecovú mikinu vyrobenú z polyesteru nahradiť vlneným svetrom. Vlna je prírodný materiál, ktorý sa dá recyklovať. A pokiaľ ju hodíte do kompostu, rozloží sa. Fleecová mikina tu však bude ešte niekoľko sto rokov,“ hovorí Erik Blomberg, vedúci oddelenia inovácii vo Fjällräven, ktorý sa v posledných rokoch aktívne venuje vývoju produktov z vlny.

vlna fjallraven

Okrem klasickej vlny, Fjällräven využíva čím ďalej, tým viac vlnu recyklovanú, a po novom začína pracovať tiež s tzv. obnovenou vlnou. Každá z nich má pritom svoje jedinečné vlastnosti a rôzne možnosti využitia. Samozrejmosťou je, že všetka použitá vlna je získavaná bez použitia tzv. mulesingu.

vlna fjallraven

A prečo sme si vlastne vlnu tak obľúbili?

Okrem toho, že ide o prírodný materiál, ktorý je udržateľnejší ako jeho syntetické alternatívy, má vlna veľa ďalších skvelých vlastností:

  • vďaka svojmu pôvodu je biologicky rozložiteľná,
  • je odolná a zároveň poddajná,
  • nepohlcuje pachy,
  • vie efektívne odvádzať vlhkosť od tela,
  • hreje, keď je zima, a chladí, keď je teplo.

Novinky v kolekcii Greenland

Legendárny rad Greenland, ktorý tvorí nadčasové odevy vhodné do mesta i do prírody, tento rok doplní niekoľko nových univerzálnych kúskov, ktoré sú ešte „zelenšie“ ako kedykoľvek predtým – sú totiž vyrobené z materiálu G-1000 Eco a recyklovanej vlny.

Greenland Re-Wool Jacket M

Fjällräven si zakladá na tom, aby oblečenie bolo funkčné a zároveň odolné. Nová verzia ikonickej bundy Greenland je toho dôkazom. Tento jedinečný zimný variant je vyrobený z recyklovanej vlny, má hrejivú fleecovú podšívku a miesta náchylné na predratie sú spevnené materiálom G-1000 Eco. Vďaka pevnej, dobre padnúcej kapucni vám neskazí náladu ani vietor či nepríjemný dážď. Samozrejmosťou sú našité vrecká na prednej strane a menšie vrecká na prsiach, ktoré bunde dodávajú tradičný vzhľad. Cennosti a iné drobnosti, ktoré nechcete stratiť, môžete schovať do vnútorného vrecka na zips.

Dostupné na www.fjallraven.com

 

Greenland Re-Wool Jacket W

Nová zimná bunda zo špeciálnej edície Greenland Re-Wool Jacket W vás zahreje ako na tele, tak i na duši. Na jej výrobu totiž boli použité hneď dva udržateľné materiály. Celá jej vrchná časť je z recyklovanej vlny, ktorá je v oblastiach náchylných k opotrebovaniu ešte spevnená textíliou G-1000 Eco z organickej bavlny a recyklovaného polyesteru. Greenland Re-Wool Jacket W má praktickú pevnú kapucňu, zapínanie na dvojcestný zips krytý légiou s patentkami, rebrované lemy na vnútornej strane rukávov, dve našité vrecká na prednej strane, jedno skryté vnútorné vrecko na zips a šnúrku v spodnom leme, vďaka ktorej si môžete bundu upraviť tak, aby vám naozaj dokonale sedela.

Dostupné na www.fjallraven.com Greenland Re-Wool Jacket W

Keď sa tradícia stretne s inováciou

Aktualizácie sa dočkala aj ďalšia legendárna kolekcia – Singi. Pre každého, kto hľadá nadčasovosť, ale zároveň kladie na svoje oblečenie a doplnky vysoké nároky, je už niekoľko desaťročí najlepšou voľbou. S vybavením z kolekcie Singi máte záruku, že vás ani na niekoľkodennom treku nič neprekvapí a budete sa po celý čas cítiť pohodlne a v bezpečí.

Singi Wool Padded Parka

Príroda si vie poradiť so všetkým, a vy s jej pomocou zvládnete tiež všetko, napríklad v tejto parke s výplňou z prírodných – a teda udržateľnejších – materiálov. Špeciálna izolačná vrstva tvorí zmes švédskej vlny a PLA vlákien z kukuričného škrobu. Vďaka dlhému strihu, vrchnej vrstve z G-1000 Lite Eco a mäkkej flanelovej podšívke vám bude príjemne teplo aj pri výpravách za dobrodružstvom v chladných mesiacoch. Ramená, nastaviteľná kapucňa a vrecká sú pre väčšiu odolnosť spevnené materiálom G-1000 Eco. Parku môžete upraviť pomocou suchých zipsov na rukávoch a sťahovacích šnúrok v páse. Dostupná v dámskom i pánskom variante.

Dostupné na www.fjallraven.com

Singi Wool Padded Parka

 

Canada Wool Padded Jacket

Vyzerá ako košeľa, ale zahreje ako bunda. V Canada Wool Padded Jacket budete môcť zostať pri ohni ešte dlho potom, čo slnko zmizne za obzorom, oceníte ju ale aj pri prechádzke lesom alebo na víkendovej túre. Pod flanelovou vrstvou z recyklovanej vlny a polyesteru je ukrytá hrejivá výplň z vlny a PLA vlákien z kukuričného škrobu. Ramená bundy sú spevnené materiálom G-1000 Eco, ktorý jej dodáva nielen odolnosť, ale tiež typický Fjällräven vzhľad. Canada Wool Padded Jacket môžete nosiť samostatne, skvele tiež poslúži aj v priebehu chladných dní ako stredná vrstva pod shellovú bundu. Dostupná je v dámskom i pánskom variante.

Dostupné na www.fjallraven.com

Canada Wool Padded Jacket

 

Vidda Pro Jacket

Milujete outdoorové aktivity všetkého druhu, v akomkoľvek ročnom období a za akéhokoľvek počasia? Potom si určite zamilujete aj univerzálnu celoročnú bundu Vidda Pro Jacket. Odolná, dobre odvetrávaná bunda z G-1000 Eco má nastaviteľnú kapucňu, dvojcestný zips a celkom osem vreciek, do ktorých sa vojde všetko, čo potrebujete mať na cestách po ruke. Zdvojená látka na ramenách zvyšuje jej odolnosť a absencia ramenných švov eliminuje riziko zničenia pri nosení ťažkého batohu. Bundu môžete upraviť pomocou gombíkov na rukávoch a sťahovacích šnúrok na spodnom leme. Dostupná je v dámskom i pánskom variante.

Dostupné na www.fjallraven.com

Vidda Pro Jacket

 

Vidda Pro Ventilated Trousers

Nebojte sa výziev! Treky na dlhé vzdialenosti, ale i pochod divokou krajinou alebo drsným terénom pre vás budú v nohaviciach Vidda Pro Ventilated Trousers hračka, a to v akomkoľvek ročnom období. Predlohou pre tento model boli Vidda/Barents Pro, najpredávanejšie nohavice z dielne Fjällräven. Ich nová verzia má vylepšené odvetrávanie a mierne užší strih, aby čo najlepšie sedeli a zároveň nebránili v pohybe. Tvarované kolená sú vystužené dvojitou vrstvou látky a pre ešte väčšiu odolnosť je ich možné spevniť špeciálnymi chráničmi (možné dokúpiť zvlášť). Vďaka veľkorysému množstvu vreciek môžete pri sebe nosiť mapu, nôž, kompas a ďalšie nevyhnutnosti, samozrejmosťou je tiež pútko na sekerku. Dostupné sú v dámskom i pánskom variante.

Dostupné na www.fjallraven.com

Vidda Pro Ventilated Trousers