Havaj, to nie sú len pláže. Presvedčili sa o tom aj herci v novom Jumanji.

Herečka Karen Gillan hovorí, že filmovačka bola horšia ako nakrúcanie oscarového filmu The Revenant s Di Capriom.

Nová dobrodružná komédia Jumanji: Vitajte v džungli predstavuje štvoricu študentov, ktorí sa proti svojej vôli ocitli v exotickom svete videohry Jumanji. Uväznení v cudzích telách akčných hrdinov sa teraz musia popasovať s nástrahami nebezpečnej džungle. Tvorcovia sa chceli vyhnúť prehnanému používaniu počítačových trikov, preto sa rozhodli nakrúcať v skutočnom prostredí. Voľba padla na Havaj.

waimea falls

Aby diváci uverili, že postavy sa zrazu ocitli v džungli, museli sme ísť do skutočnej džungle,” hovorí producent Matt Tolmach. Na Havaji sme našli obrovské spektrum prostredí, ktoré nám poskytli všetko, čo sme potrebovali.”

Ostrov im poskytol niekoľko zaujímavých lokácii, napríklad vodopády Waimea v rovnomennej rokline, džungľu severného pobrežia či Hollywoodom obľúbené pláne v Kuaola Ranch, kde sa dlhé roky nakrúcal známy seriál Nezvestní (Lost).

kualoa ranch

north shore jungle

Nakrúcanie v skutočnom prostredí síce poskytuje väčšiu autenticitu, no oproti ateliérom má niekoľko nevýhod. Jedna z hviezd filmu, herečka Karen Gillan, známa z komiksoviek Strážcovia galaxie či sci-fi seriálu Doctor Who, sa o tom presvedčila na vlastnej koži. „Prvý deň som ani nepoužila repelent, hovorila som si, že to bude v pohode. Som však zo Škótska, kde toľko hmyzu nemáme, takže ma okamžite doštípali a celé nohy som mala posiate ružovými fľakmi. V džungli bolo navyše hrozne teplo a vlhko,” spomína herečka. Okrem nej vo filme účinkujú aj herecké hviezdy Dwayne “The Rock”Johnson a komici Jack Black a Kevin Hart.

Krásy havajského ostrova Oahu si budete môcť vychutnať v dobrodružnej komédii Jumanji: Vitajte v džungli21. decembra. Na vaše plátna ho prináša spoločnosť Itafilm.