Independence day in Cartagena Columbia

Úžasná a nezabudnuteľná Kolumbia... Svoj názov nesie po preslávenom moreplavcovi Krištofovi Kolumbusovi. Svojou históriou a kultúrou je hádam najznámejšie malebné mestečko Cartagena. Preslávená je svojimi každoročnými, štyri dni trvajúcimi oslavami Siesta, ktoré majú svoju históriu. 11.novembra 1811 totiž Kolumbia získala späť svoju nezávislosť od Španielska. Od týchto čias sa každoročná Siesta stala tradíciou tak typickou pre Kolumbiu. Na tieto spomínané štyri dni si Cartagena prepožičia nádherný šat plný farieb prostredníctvom sprievodu.

Cartagena je zaplnená aj v tých najtajneších kútikoch mesta sláviacim a tancujúcim národom. Farby, hudba, latinsko americké tance... Tá úžasná energia, ktorá prúdi vzduchom cez pokožku až do kostí sa nedá opísať. Prežiť november v kolumbijskej Cartagane je nezabudnuteľným zážitkom na celý život. Tisícky a milióny tancujúcich a zabávajúcich sa ľudí dokáže vyvolať až vibrovanie pozitívnej energie. Okrem Siesty je tu ešte ďalšia udalosť. Je ňou voľba Miss Kolumbia. Vyvolená Miss neskôr zastupuje Kolumbiu na Miss Univers.

Prípravy na tieto významné udalosti sú veľmi precízne a tisíce ľudí ju pripravujú počas niekoľkých týždňov. Celá slávnosť sa napokon končí tancujúcim sprievodom, ktorý sa presúvajú až na Plaza Trinitad, kde bola onoho času nezávislosť vyhlásená.