Intersport Klettersteig – 40 metrov rebríkom ponad priepasť

Rakúsko zvané aj “Kráľovná ferrat” ponúka pre nadšencov tohto typu lezenia viac ako 550 trás rôznej obtiažnosti. Jednou z náročnejších a zaujímavejších je bezpochyby ferrata Intersport Klettersteig vzdialená 75 km od Salzburgu.

3 hodiny zábavy

Ferrata Intersport Klettersteig vedie na vrchol kopca Großer Donnerkogel (2050 m. n. m.) v pohorí Dachstein. Obtiažnosťou C/D nie je určená pre začiatočníkov. Samotný výstup možno rozdeliť na 4 etapy medzi ktorými si môžete odpočinúť a nabrať síl do náročnejších exponovaných častí.

  • Celý výstup trvá približne 3 hodiny (takmer 5 hodín aj so zostupom a cestou k ferrate) pričom pri lezeckej časti prekonáte prevýšenie 470 metrov.

Groser Donnerkogel

Foto + úvodné foto: Anett Mihalikova

Adrenalín na rebríku

  • Rozhodne najzaujímavejšou časťou celej ferraty je 40 metrov dlhý rebrík nachádzajúci sa v druhej etape trasy. Obtiažnosť tohto úseku je síce len B, ale pre mnohých je práve táto časť najnáročnejšia.

Rebrík z oceľových lán rozhodne nie je určený pre ľudí so sklonom k závratom. Nie je zriedkavosťou, že lezci podcenia svoj strach a spôsobia tak na rebríku zápchy.

Intersport Klettersteig

Foto: Anett Mihalikova

Dokonalou odmenou za zdolanie celej trasy je nádherný výhľad na jazero Gosausee i samotné pohorie Dachstein.