Je tu film Trabantem tam a zase zpátky! Premiéra už 11. apríla

Film Trabantem tam a zase zpátky završuje Přibáňove cestovateľské projekty nesúce hromadný názov Trabantem napříč kontinenty. V  júli 2007 sa vydal na svoju prvú „trabantovú“ cestu a vznikol film Trabantem hedvábnou stezkou o výprave do púští strednej Ázie.

V  roku 2009 nadviazal filmom Trabantem napříč Afrikou o ceste cez celý čierny kontinent, v  septembri 2012 sa vydal na expedíciu Južnou Amerikou, z ktorej vznikol film Trabantem až na konec světa a apríl 2015 sa niesol v  duchu zahájenia expedície z  Austrálie do Ázie, ktorú videli diváci v  kinách ako dokument Trabantem do posledního dechu

Žltá výprava sa vracia domov!

Končí posledná veľká cesta naprieč kontinentmi. V  tíme tentokrát neuvidíte ženu a  putovanie pod taktovkou cestovateľa Dana Přibáňa naberá na obrátkach. Žltý cirkus ide z  Indie až domov. Prekonáva Himaláje, diktatúry aj výškové rekordy a  stíha aj utekať pred políciou. Skrátka, táto posádka nemôže sklamať. Ničoho sa nebojí, bez obáv zvláda všetky nástrahy s čiernym humorom a  sebairóniou. Návrat domov je dojemný ako ešte nikdy predtým a  dokazuje, že na dobrodružstvo netreba luxus – stačia 2 trabanty, 1 maluch, 1 jawa a  skupina skvelých ľudí. 

Posledná výprava po dvanástich rokoch

Posledná výprava jedného z najznámejších českých cestovateľov Dana Přibáňa s názvom Trabantem tam a zase zpátky po dvanástich rokoch uzatvára cesty žltých trabantov naprieč kontinenty. Behom divokej jazdy putuje osemčlenná posádka z južnej Indie cez Nepál, Pakistan, Čínu, Kyrgyzstan do Uzbekistanu a odtiaľ cez Rusko, Ukrajinu až k  triumfálnemu návratu na Slovensko a do Česka. 

trabanty

Myšlienka na usporiadanie výpravy v trabantoch sa zrodila v roku 2006, keď chcel Dan Přibáň rozbiť zakorenenú predstavu, že na dlhú a náročnú cestu je potrebné nákladné vybavenie a drahé auto. Trabant bol jasnou voľbou čoby najlacnejšie dostupné vozidlo a symbol jednoduchosti. „Trabant je nositelem spousty příběhů, spousta lidí s ním jezdila, vlastnili ho jejich rodiče, bylo to jejich první auto. Ohromné množství lidí s  ním má nějaký zážitek a pro ty, kdo jej nemají, je trabant prostě roztomilé legrační autíčko,“ uzatvára Dan Přibáň. 

Rozhovor s Danom si môžete prečítať TU: Rozhovor s Danom Přibáňom: Trabant je jasným důkazem toho, že cestovat se dá s jakýmkoli autem.

Premiéra filmu je: 11. apríl 2019.