Londýn s CK Daka

4 krátke hodinky cesty, 4 neopakovateľné dni v metropole Anglicka. Domov legendárneho Sherlocka a ulice po ktorých kráčal William Shakespeare aj to v sebe skrýva tretie najväčšie mesto sveta – Londýn. Ak hľadáte pravý spôsob ako ho spoznať, skúste to s CK DAKA.

Metropola Veľkej Británie leží na rieke Temža a oficiálne tu žije 7,5 milióna ľudí. Londýn sa stal synonymom kultúry a istej noblesy, ktorú by raz za život mal vidieť každý z nás. Ako bude vyzerať naše poznávanie klenotu Británie? Rezervujte si zájazd na www.cestovnakancelariadaka.sk  a poďte sa navnadiť na londýnsku avantúru malou ukážkov...

london

Po najkratšom možnom skombinovaní letov sa ocitáme v Londýne, v meste ktoré nikdy nespí a v ktorom znie podmanivý britský prízvuk. Len pre zaujímavosť, ten tu nebol vždy. Objavil sa až v časoch americkej revolúcie u vyššej triedy. Dovtedy tu znel ten americký. Po krátkom ubytovaní sa začína naše poznávacie dobrodružstvo. Aby ste mali čo najviac zážitkov, naše putovanie začneme neďaleko Londýna v mestečku Windsor. To je vzdialené asi 30 kilometrov od Londýna a jeho srdcom preteká rieka Temža. Tu sa nedá nevšimnúť najväčší obývanú hrad už od doby Viliama Dobyvateľa. Windsorský hrad skrýva veľa legiend a pamätá mnoho významných panovníkov, ktorí zanechali svoj rukopis v komnatách. Schválne či ich spoznáte...

Žije tu 72 miliardárov

Druhý deň plne venujeme Londýnu, mestu, ktoré má prívlastok aj mesto boháčov, keďže tu žije 72 miliardárov. Treba mať teda oči otvorené, možno sú spolu s nami na Trafalgárskom námestí, ktoré svojim názvom pripomína bitku pri Trafalgare z roku 1805 a víťaztvo britského námorníctva počas Napoleónskych vojen. Pôvodne sa námestie volať námestie Viliama IV. Počas tejto našej výpravy nevynecháme ani Buckinghamský palác, či prechádzku širokou ulicou The Mall. Zistíme či britský premiér nie je doma počas prechádzky po Downing street až sa dostaneme k hodinovej veži Big Ben. Málo známy fakt je, že veža má skutočne ženské meno. Oficiálne je to veža patriaca ku Wesminsterskému palácu a volá sa Elisabeth Tower a presnosť hodín vraj nemá vo svete konkurenciu. Tu si teda zosúladíme náš čas, aby sme nikde nemeškali. Naše kroky povedú aj ku chrámu, kde ležia najslávnejší Spojeného kráľovstva - Westminister abbey.

Keďže Londýn nie je mesto, na ktoré nám stačí 24 hodín, dobrodružstvo nás čaká aj v ďalší deň. Po chutných raňajkách už popíjame svoju „take away“ kávu v Tower of London. Miesto, ktoré kedysi skrývalo najslávnejších zlodejov, no aj najvzácnejšie šperky Británie. Palác a pevnosť jej veličenstva sa vám určite zapáči. Hneď vedľa si prezrieme aj Tower bridge a pri troche šťastia pôjde okolo aj nejaká veľká loď.

Tower Bridge

Naše kroky sa na chvíľu spoja aj s históriou a pôjdeme v stopách literárneho velikána Shakespeara. Prechádzame okolo krásneho divadla Globe, miesta Shakesparových premiér. Tu už ale stúpa hlad nie len po poznatkoch, ale aj ten naozajstný a čaká nás chutný obed, ktorý môžete spojiť aj s malým nákupom.

Oxfordstreet a múzeum Madamme Taussaud

Poobedné chvíľky strávime v tej najlepšej možnej spoločnosti slávnych. Prejdeme sa po Oxfordstreet a vojdeme do legendárneho múzea Madamme Taussaud, kde o známe osobnosti nebude núdza.

Ani nevieme ako a je tu náš posledný deň. Že nemáte suveníry? Žiaden problém. Posledný deň máte vo svojej réžii a tak sa môžete s Londýnom rozlúčiť po svojom.

london

Dostali ste sa až na koniec? Lepšie ako o Londýne čítať je Londýn zažiť. Poďte spoločne s nami napísať svoj vlastný londýnsky príbeh. Jediné, čo musíte urobiť je rezervovať si svoje dobrodružstvo na www.cestovnakancelariadaka.sk.