Nová turistická mobilná aplikácia TrekMapper.SK

Mobilná aplikácia TrekMapper.SK čoskoro bude mať 1000 užívateľov. Podľa niektorých recenzií údajne najlepšiu apka svojho druhu na trhu. Užívatelia oceňujú najmä to, že je tam všetko potrebné a nič zbytočné.

V každom prípade aplikácia ponúka široký výber turistických máp Slovenska aj susedných štátov. Všetky mapy sú z renomovaných zdrojov na báze OpenStreetMap konzorcia. K dispozícii sú aj dôležité objekty ako pramene vody, prístrešky (bivaky) a veľa ďalších. Všetko funguje offline samozrejme.

Aplikácia obsahuje všetku potrebnú mapovú a navigačnú funkcionalitu, vrátane plánovania, trackovania... Jednoducho sa dá merať vzdialenosť, prevýšenie a sklon. Ovládanie je riešené tak, aby bolo možné aj v stresových situáciách alebo na riaditkách bicykla. Ani dôchodcovia nemajú s ovládaním problém.

VHT sprievodca Vysokých Tatier

Najnovšia verzia obsahuje VHT sprievodcu Vysokých Tatier, ktorý je geniálnym autorským dielom Jána Šimona a je sem zaintegrovaný s jeho súhlasom. Takisto funguje offline. Jedná sa o popisy tatranských výstupov na hranici horolezectva. Takže sa vyhnete preplneným chodníčkom, ale upozorňujem, že sú potrebné určité skúseností a rešpekt. Na zimu je aj skialpový sprievodca.

Sprievodca.Ta3