Perfektná stránka na plánovanie dovolenky v Chorvátsku

Vedeli ste, že Chorvátsko má viac ako 1 200 ostrovov, z ktorých je 48 obývaných? Chorvátsko má jedno z najčlenitejších pobreží na svete. Najvyšším ostrovom je Brač, najväčšími ostrovmi sú Krk a Cres a najkrajšími ... Zoznam najkrajších ostrovov v Chorvátsku a na Jadrane je veľmi dlhý - od Korčuly, Dugi Otoku, Mljetu, Pagu, Rabu, Murteru , Lošinj, Pašman, Hvar do Lastova. Závisí to od vašich preferencií, ale jedna vec je istá, každý ostrov ponúka jedinečný zážitok, osamelé pláže, pozoruhodnú prírodu, modré priezračné more a jedinečnú stredomorskú atmosféru.

Ostrov Vis

Ostrov Vis je bezpochyby jedným z najkrajších chorvátskych ostrovov. Ostrov bol niekoľko desaťročí skrytý pred turistami kvôli svojmu vojenskému významu, čo je jedným z hlavných dôvodov, prečo zostal nedotknutý a zachovaný dodnes. Vis ponúka oveľa viac ako slnko a more. Ostrov je dobre známy pre jednu z najatraktívnejších pláží na svete, slávnu zátoku Stiniva. Ostrov je tiež gastronomickým centrom veľmi známym pre Viška pogača a Komiška pogača (druhy slaných koláčov). Domáce miestne víno Bugava (biele víno) alebo Plavac Mali (červené víno) sa výborne hodí k čerstvým morským plodom a jedlám z miestnych surovín.

Stiniva

Komiža a mesto Vis

Ostrov Vis bol využívaný ako vojenská základňa za éry bývalého prezidenta Juhoslávie Tita a dnes má stále viac ako 20 starých vojenských budov, ktoré sa nepoužívajú, ale dávajú tomuto ostrovu jedinečnú známku. Jedným z najznámejších je podzemný tunel pre ponorky. Hlavné osady ostrova sú mesto Komiža a mesto Vis. Keďže je to odľahlý ostrov, dá sa na neho dostať iba trajektom zo Splitu alebo z okolitých ostrovov.

Inými slovami, ostrov Vis má všetko, čo potrebujete pre dokonalú dovolenku - krištáľovo čisté more, nádherná príroda, pozoruhodné jedlo a víno, ako aj kultúrne miesta, ktoré stojí za návštevu.

Pretože roky nebol turistami navštevovaný, ubytovanie na ostrove Vis sa ponúka takmer výlučne v súkromných apartmánoch, prázdninových domoch, vilách a izbách.

Komiža

Perfektným miestom na začatie plánovania letných dovoleniek v Chorvátsku je stránka Laganini.com. Laganini.com je webová stránka o Chorvátsku, ktorá ponúka svojim návštevníkom:

  • Podrobné informácie a prezentácia viac ako 300 destinácií v Chorvátsku, vrátane 33 nádherných ostrovov a 3 atraktívnych riviér.
  • Jedna z najväčších ponúk ubytovania v súkromí v Chorvátsku s priamym kontaktom s majiteľmi (hostiteľmi) - ponuka ubytovania zahŕňa vily, apartmány, izby a dovolenkové domy.
  • Turistický sprievodca po Chorvátsku, ktorý sa skladá z hlavných zaujímavostí, atraktívnych miest, kultúrnych pamiatok, menej známych prírodných perál a obľúbených turistických atrakcií vrátane Plitvických jazier, národného parku Brijuni, prírodných parkov a ďalších.
  • Blog (príbehy z Chorvátska) s tipmi, čo robiť, čo si kúpiť a čo navštíviť v Chorvátsku.

Leto sa blíži a teraz je ideálny čas na plánovanie letnej dovolenky na pobreží Jadranského mora. Ak chcete toto leto stráviť na Jadrane so svojimi blízkymi, začnite hľadať svoje vysnívané ubytovanie bez ohľadu na to, či hľadáte moderný apartmán na Makarskej riviére, luxusnú vilu s bazénom na Istrii, moderný dovolenkový dom na Krku alebo útulná izba v Splite. Naplánujte si výlet a kontaktujte priamo domácich, spoznajte ich zvyky a zvyky a vychutnajte si atmosféru malebných prímorských miest za najlepšie možné ceny. Strávte pozoruhodnú dovolenku v Chorvátsku - Chorvátsku plnom života!

Zaglav