POZOR: Hranice zavrelo Poľsko, Česko, po zemi sa nedostanete do Nemecka

Poľsko od nedele 15. marca zakázalo vstup na svoje územie zahraničným občanom a pozastavilo medzinárodnú leteckú i vlakovú dopravu. K takémuto opatreniu krajina pristúpila, aby zamedzila šíreniu nového koronavírusu.

Čiže, ak ste mali letieť z alebo na letisko v Krakowe, Lodž a podobne, už to nie je možné.  Prísne cestovné opatrenia budú platiť zatiaľ od nedele na nasledujúcich desať dní.

Svoje hranice zatvára ja Nemecko

Nemecko výrazne obmedzuje hraničné priechody s Rakúskom, Francúzskom aj Švajčiarskom. Cudzinci môžu vstúpiť na územie krajiny len vo výnimočných prípadoch. A to od pondelka 8:00 hod. kvôli koronavírusu. Susedné krajiny Nemecka, Poľsko a Česká republika, ako aj Dánsko už uzavreli svoje hranice s Nemeckom.

Česko zavrelo hranice od dnes 16. marca

Česká vláda zakázala od od nedeľňajšej polnoci voľný pohyb ľudí v celej krajine. Opatrenie bude platiť do 24. marca s cieľom zabrániť ďalšiemu šíreniu nového druhu koronavírusu. Výnimkou budú cesty do zamestnania alebo nevyhnutné nákupy.

Navyše, česká vláda od dnes, pondelka 16. marca zatvára hranice Českej republiky. Do krajiny sa od polnoci z nedele na pondelok nedostanú cudzinci bez trvalého pobytu alebo prechodného pobytu, Česi až na výnimky nebudú môcť vycestovať do zahraničia.

Situácia v Rakúsku

Z dôvodu rýchleho šírenia vírusu v krajinách: Španielsko, Švajčiarsko, Francúzsko bude od pondelka (16. marca 2020) dočasne prerušené letecké aj vlakové spojenie z Rakúska s týmito  krajinami. A od dnes, pre zmenu zavrelo svoje hranice s Rakúskom aj Nemecko.