Road Trip po národných parkoch juhozápadu USA s Dobrodruhom

Opäť vyrazíme na road trip po USA. Tentokrát máme v pláne navštíviť národné parky juhozápadu. Patrí sem samozrejme návšteva Yosemitského národného parku, Sequoia National Park, ale aj Death Valley National Park, kde by sme navštívili aj najnižší bod v Severnej Amerike - Badwater. Cestou na Grand Canyon sa zastavíme v Monument Valley, kde sa pokocháme nádhernými skalnými útvarmi a navštívme rezerváciu Navahov. Cestou z Grand Canyon navštívime Joshua Tree, úžasnú púšť pomenovaná podľa mormónskych usadlíkov.  Ak chceš zažiť toto všetko v partii ďalších Dobrodruhov s vetrom vo vlasoch a pri dobrej nálade po celý deň, POĎ S NAMI!

road trip usa

1. deň - prílet do LA

Po prílete do LA by sme sa vydali smerom do Sequoia National Park. Ubytujeme sa a spravíme si voľný program.

2. deň - Sequoia National Park

Navštívime vo svete najväčší strom, vysoký skoro 84 metrov a s priemerom 11 metrov pomenovaný po generálovi Shermanovi. Dáme si trek lesom gigantických stromov, ktorý je domovom viac ako 8000 sekvojí.

Sequoia National Park

3. deň - Yosemitský národný park

Ráno sa presunieme blízko Yosemitského národného parku a prejdeme si kratší trek po okolí. Užijeme si scény Yosemitov a večer zapadneme so slnkom, pretože druhý deň by sme si naozaj chceli dať zabrať.

4. deň - Half Dome (2694 mnm) - 27 km trek

Tento deň by sme venovali Yosemite National Park. Dáme si trek podľa nášho výberu a možností priamo na mieste.

Half Dome

Yosemitský národný park

5 deň - presun do Death Valley National Park

Doobeda by sme si ešte prešli krátky trek v Yosemite a poobede sa presunieme k Death Valley National Park. Nočná obloha v okoli Death Valley je jedna z najtemneších a preto poskytuje vhodné podmienky na pozorovanie hviezd.

Death Valley National Park

6. deň - Badwater a Las Vegas

V Death Valley National Park si prejdeme cestou medzi rôznofarebnými zeminami s názvom Cesta Umelcov. Názov sa asi spája s podobným prejavom na farebnej palete maliara. Navštívime najnižší bod v Severnej Amerike 85 m.n.m. Badwater je miesto, kde sa spája najhorúcejšie, najsuchšie a najveternejšie miesto. Navečer sa presunieme do mesta hriechu a hazardu Las Vegas. Tu si užijeme nočný život mesta.

Las Vegas

7. deň - presun smerom na východ na hranicu Utahu a Arizóny

Ráno by sme sa vydali na presun smerom k Monument Valley National Park. V mikrobuse strávime celý poldeň. Cestu nám budú spríjemňovať výhľady na históriu divokého západu a rôzne prírodné úkazy z červeného kameňa. 

8. deň - Antelope Canyon - Navahovia

Čas strávime v navažskej rezervácii a kto bude mať záujem, môže sa zúčastniť výletu do Upper a/alebo Lower Antelope Canyon (atrakcia nie je cene výletu - cca $40).

Monument Valley National Park

monument walley

9. deň - Trekovačka a presun do Grand Canyon

Skoro ráno by sme vydali na pozorovanie brieždenia nad Monument Valley, so spachtošmi sa stretneme pri raňajkách. Deň bude pokračovať trekom a preskúmame ikonické miesto za úplne iného svetla. Neskôr popoludní a po olovrante sa vyberieme smerom na Grand Canyon. Ubytujeme sa v blízkosti GC.

10. deň - Pešo prejdeme Rim trail

Pozrieme si južnú stranu Grand Canyon a ak to bude možné technicky a časovo, pešo prejdeme Rim trail. Trail nám umožní spoznať miestnu flóru a nahliadnuť na okraj grandiózneho kaňonu. Trek je ľahkej obtiažnosti. Zastavíme sa na vyhliadke Mather Point. Ak bude chuť, ostaneme na západ slnka. Po príjemnej romantike sa vrátime do hotela.

Grand Canyon

11. deň - Odchod do Joshua tree 

Ráno sa pobalíme a vyrazíme do národného parku Joshua tree. Joshua Tree je úžasná púšť pomenovaná podľa mormónskych usadlíkov, ktorí v polovici 19. storočia prešli púšťou Mojave. Stromy neobvyklých tvarov im pripomenuli biblický príbeh v ktorom Joshua pozdvihol svoje ruky s motlibou k oblohe. Listy zo stromov používali na tkanie košov, sandálov a iných užitočných vecí.

Joshua tree 

12 deň - Návrat do Los Angeles

Okolo obeda sa vraciame do Los Angeles. Dáme si voľný program. Môžete si nakúpiť darčeky, pozrieť Hollywood a Grifinovo observatórium a čokoľvek Vás Láka.

Las Vegas

13. deň - Pobaliť a odchod na letisko.

Tento deň budeme cestovať lietadlom. Úspešne začneme let pozdravom amerického kontinentu, dáme zbohom Arby’s, McDonnald’s, fástfúdovým burgrom, pizzi, beglskám, chedaru, whiskey, bourbonu, kole, bears a tiež beers a vlastne celému americkému konzumu. :)

14. deň - Príchod na Slovensko

Návrat na letisko Viedeň a odchod na Slovensko

---------------------------------------------------

Cena 14 dňového nadupaného výletu je:

  • pri počte ľudí minimálne 5: cca 2450,- EURO
  • pri počte ľudí minimálne 7: cca 1950,- EURO
  • Plus cena letenky cca 600 € podľa aktuálnej ponuky priameho letu Viedeň - Los Angeles.

Stravovať sa budeme podľa podmienok amerického kontinentu. Raňajky a večeru si kúpime vopred, obed – ak zrovna nebudeme na treku – si kúpime v niektorom stravovacom zariadení.

Spací vak s komfortom do - 2 st. Celzia vám bude postačovať.

V cene výletu je zahrnuté:

  • spanie v kempoch cca 7 nocí
  • spanie v hoteli/hosteli cca 5 nocí
  • požičanie auta/mikrobusu
  • vstup do národných parkov
  • vybavenie ESTA a poplatok za ESTA

V cene výletu nie je zahrnuté:

  • cestovné poistenie
  • stan, spacák
  • dodatočná batožina okrem 1 tašky na palubu a 1 batohu do podpalubia,
  • kvalita počasia
  • strava
  • výdaje osobnej potreby

Termín: koniec mája, jún 2023. Termín upresníme keď sa vyzbierajú záujemci.

Poznámka: Zmena programu vyhradená. Ideme na roadtrip, cestou sa môžu udiať nepredvídané okolnosti. V takom prípade budeme operatívne upravovať na mieste všetko podľa aktuálnej situácie.