S vylepšenými bundami 1974 Expedition od Fjällräven vám už zima nebude

Pokiaľ ide o chlad, neexistuje jedno univerzálne riešenie. Rôzne aktivity si vyžadujú rôzne bundy, rôzne funkcie a rôzne úrovne izolácie. Preto je potrebné mať špeciálny systém oblečenia do chladného počasia.

Vylepšenie radu 1974 Expedition

Spoločnosť Fjällräven preto rozširuje svoju legendárnu páperovú bundu Expedition Down Jacket na celý rad ochranných búnd do chladného počasia, ktoré poskytujú funkčné teplo v každej situácii v prírode, takže vám už nikdy nebude zima.

Zrod legendy

Pôvodná  bunda  Expedition  Down  Jacket  vznikla z čistej a jednoduchej potreby. Počas zimnej expedície v severnom Švédsku pred takmer 50 rokmi sa zakladateľ spoločnosti Fjällräven Åke Nordin ocitol v krutom mraze, keď strávil strastiplnú noc v ručne vykopanej snehovej jame. Sľúbil si, že keď sa toto utrpenie skončí, vytvorí bundu, v ktorej nebude cítiť chlad. Realizáciou tohto sľubu bola bunda Expedition Down Jacket, ktorá je vyrobená z dvoch búnd zošitých dohromady, aby sa minimalizovali tepelné straty aj v najchladnejšom prostredí.

Expedition Down Jacket expedition down jacket

Vízia dizajnéra

Celá séria je navrhnutá tak, aby vás nielen zahriala, ale aby bola udržateľná. „Chceli sme outdoorovým nadšencom ponúknuť väčšiu všestrannosť v rámci nášho sortimentu, dodržať naše vysoké štandardy udržateľnosti a zároveň si uctiť naše dedičstvo,“ hovorí dizajnér James Lee. Podľa Leeho je pre Fjällräven udržateľnosť prioritou, preto tvrdo pracovali na tom, aby nový rad Expedition obstál aj v tomto ohľade. Každý výrobok sa dá ľahko opraviť, pričom vrchné tkaniny a podšívky sú vyrobené z recyklovaného nylonu.

fjallraven fjallraven

Ako vždy v spoločnosti Fjällräven, páperie v rade Expedition je v súlade so sľubom značky v oblasti páperia Down Promise. Prísľub v oblasti páperia Down Promise, ktorý je v platnosti od roku 2014, prináša spotrebiteľom istotu, že páperie je vysledovateľné až na úroveň farmy, pretože značka spolupracuje iba s jedným dodávateľom, ktorý využíva len niekoľko fariem. Tým sa minimalizuje riziko, uľahčuje dohľad a zabezpečuje najvyššia kvalita páperia.

Expedition X-Lätt Jacket

Počas chladných a aktívnych dní v horách potrebujete viac tepla, ako poskytuje vetrovka. Bunda Expedition X-Lätt Jacket je superľahká izolácia, ktorú využijete keď vám nestačí vlastné telesné teplo. Je vyrobená zo 100 % recyklovanej polyesterovej tkaniny, je vhodnou izolačnou vrstvou a skvelým doplnkom na rôzne outdoorové aktivity v prírode počas celého roka.

Expedition X-Lätt Jacket

V roku 1960 založil Åke Nordin vo svojej pivnici v meste Örnsköldsvik v severnom Švédsku spoločnosť Fjällräven.

Dnes je nadčasové, funkčné a odolné vonkajšie vybavenie tejto spoločnosti prítom­né na celom svete a nájdete ho vo viac ako 70 krajinách. Sorti­ment výrobkov spoločnosti Fjällräven zahŕňa vonkajšie oblečenie a doplnky pre mužov a ženy, ako aj batohy, stany a spacie vaky.

Spoločnosť Fjällräven vynakladá maximálne úsilie, aby konala zodpo­vedne voči ľuďom, zvieratám a prírode a podporuje a povzbudzuje verejný záujem o činnosti v prírode. Spoločnosť je iniciátorom dvoch obľúbených outdoorových podujatí Fjällräven ClassicPolar, ktoré každoročne priťahujú tisíce účastníkov.