ŠKÓTSKO - Nový sprievodca krajín divokých hôr, vresovísk a tej najlepšej whisky

Škóti sú svojrázny, ale pohostinný národ, rozosiaty mimo územia Škótska po celom svete. Nové vydanie sprievodcu Rough Guide po Škótsku pred vás rozmiestni paletu možností, po ktorých sa rozhodne vydajte, ak sa budete chcieť s touto drsnou, ale pôvabnou krajinou zoznámiť.

Dozviete sa, čo sa stalo pri vyprataní Vysočiny, počkáte si na Lochnesskú príšeru, navštívite ďalšie trblietavé jazerá a hory, prezriete si historické zákutia Glasgowu a Edinburghu. Pripravte sa na špecifické počasie panujúce v Škótsku a vydajte sa za zvukmi gajdošov do tejto prekrásnej krajiny, a to za pomoci tohto tematicky členeného sprievodcu s cennými kontaktmi, množstvom máp a fotografiami. Nájdete množstvo praktických informácií o miestnej doprave, ubytovaní, stravovaní i zábave, a to aj pre "batôžkársky" rozpočet. Nechýba súhrn histórie a kultúry, fauny, flóry aj prehľadný slovníček.

Z prestížnej britskej rady Rough Guides.

Vychádza 9. 1. 2019, EAN: 9788075654137 brožovaná väzba, celofarebné prevedenie, 628 strán Originálny názov: The Rough Guide to Scotland Preložil: Jan Sládek Ukážka: https://issuu.com/nakladatelstvijota/docs/skotsko

skotsko