Turistická rozhľadňa Tlstá hora

Rozhľadňa Tlstá hora je vysoká 21 metrov, 6-poschodí a nachádza sa na vrchole rovnomennej hory v Bielych Karpatoch  medzi obcami Dohňany a Zubák.

Rozhľadňa stojí na mieste bývalej vojenskej vyhliadkovej veže a poskytuje prekrásny panoramatický výhľad. Vypína sa na kamennom základe, kam je ukotvená pomocou oceľových pilierov. Samotná veža je konštruovaná z impregnovaného presušeného dreva červeného smreka. 

Na vyhliadkovú plošinu vedie celkom 81 schodov

Položenie základného kameňa prebehlo v júli 2009 a po rekordnej dobe troch mesiacov bola stavba 17. októbra slávnostne otvorená.

Rozhľadňa je prístupná celoročne, musíte však počítať s tým, že v zimných mesiacoch je ťažšie prístupná. Za priaznivého počasia, najmä od jari do jesene, je cesta k rozhľadni príjemnou prechádzkou a jedinečný výhľad z jej vrcholu rozhodne stojí za tú námahu. Vidno pohoria Nízke Tatry, Malá Fatra či Strážovské vrchy.

Rozhľadňa je na chodníku "Tri skaly"

Rozhľadňa leží na trase okružného náučného chodníka „Tri skaly“, ktorý je dlhý cca. 13 kilometrov a spája tunajšie prírodné výtvory Čertovu skalu, Lazovskú skalu a skalu Vieska. Značený je zelenou značkou pre náučné chodníky.