Turistické legíny pre ženy aj mužov | Abisko Trekking Tights

PR článok: Od mesta až po dedinu sa legíny stáli všadeprítomnou súčasťou oblečenia. Pohodlné, všestranné a ľahké legínové nohavice sú odevmi na kdekoľvek. Dokonca, úspešne prešli z telocvične už aj na treky. Bežné športové legíny však nemali dostatočnú kvalitu a výdrž na dlhšie trate. Preto sa spoločnosť Fjällräven rozhodla vložiť svoje know-how pri výrobe trekingových nohavíc a použiť ho na vytvorenie legín optimalizovaných pre treking. 

Kombinovaná mobilita legín a ​trvanlivosť trekingových nohavíc

“Sme odborníci, pokiaľ ide o trekingové nohavice a dá sa povedať, že to, čo sme tu vytvorili, je užšia forma trekingových nohavíc," hovorí Elisabet Elfa Arnarsdottir, dizajnérka trekingových legín Fjällräven. 

Pri výrobe Abisko Trekking Tights bola kombinovaná mobilita legín a ťažká ​trvanlivosť trekingových nohavíc. Vysledkom je, že Abisko Trekking Tights poskytujú pohodlie a štýl aktívnym turistom.  "Vyvinuli sme legíny tak, aby sme ich chceli používať aj my sami. Robustné trekingové legíny, ktoré dokážu vydržať šúchanie v skalnom teréne, sedenie na skalách, kratšie alebo dlhšie výstupy a všetku námahu, ktorá je spojená s horským trekingom," hovorí Elisabet Elfa. 

Abisko Trekking Tights

"Ženy majú podobný typ oblečenia na sebe každý deň, ale v prípade mužov to je menej bežné. Povzbudilo nás, keď sa muži, ktorí boli od začiatku skeptickí, stali skutočne pozitívnymi hneď, ako si ich vyskúšali," hovorí Elisabet Elfa. Elfa videla, že veľa mužov, ktorí nosili tieto legíny, sa rozhodli na vrchu nosiť kraťasy. Z tohto dôvodu vyvinula mužský model trekingových legín, aby sa viac podobal na nohavice ako tradičné legíny. Pánsky model má pútko na opasok, zips a materiál, z ktorého sú vyrobené je strečová tkanina, ktorá je robustná a na dotyk akoby ste nosili viac než len legíny. 

Dizajn a funkcia vreciek je ďalším dôležitým detailom pri legínach vyrobených na trekking. Oba modely, ženský aj mužský majú na pravej nohe vrecko na mapy a menšie vrecko na ľavej nohe. V páse dámskeho modelu je k dispozícii aj bezpečnostné vrecko na kľúče alebo kreditnú kartu. 

Abisko Trekking Tights

Abisko Trekking Tights

Abisko Trekking Tights majú zosilnené výstuže, ktoré odpudzujú vodu na kolenách a na zadku, aby boli schopné zvládnuť výzvy spojené s horským trekom. Mali by ste byť schopní si kľaknúť a pokrčiť sa v nerovnom teréne bez toho, aby ste riskovali roztrhnutie tkaniny. Ale predovšetkým by mali legíny urobiť aktívny život trochu jednoduchší. "Mnohí naši zákazníci majú veľa rôznych aktivít a legíny sú vhodné pre oveľa viac ako treking - horolezectvo, horskú cyklistiku, či jazdu na kajaku," hovorí Elisabet Elfa.