Turistický sprievodca - Sicília

Nový celofarebný sprievodca po ostrove miest a viníc na svahoch Etny. Sicília je autonómnym regiónom Talianska s rázovitými a temperamentnými obyvateľmi. Je najväčším stredomorským ostrovom, ku ktorému patrí pár desiatok ďalších ostrovov a ostrovčekov. Vychutnáte si tu komfort poloprázdnych pláží, priezračné more i nádherné prírodné scenérie. Zažijete úchvatný výstup na aktívnu sopku Etnu vysokú 3 370 m, ktorá je zároveň najvyššou sopkou Európy. Vnútrozemie Sicílie vás oslní atmosférou miest. Niektoré zaujmú históriou siahajúcou cez normanské a arabské pamiatky až k antike a iné, kompletne vybudované po ničivom zemetrasení v roku 1693, očaria barokovými pamiatkami takého významu, že inde vo svete nemajú obdobu. Navštívte Palermo s tajomnou povesťou mafiánskeho mesta, starobylé Syrakúzy, Agrigento v blízkosti svetoznámeho Údolia chrámov či obľúbené letoviská Giardini Naxos, Taormina alebo Porto Rosa. Objaviť však môžete aj úplne zastrčené a takmer neznáme miesta. Nenechajte si ujsť jedinečnú sicílsku kuchyňu s rybami, paradajkami, baklažánmi, cesnakom a bazalkou aj unikátnu zmrzlinou, ktorá sa tu konzumuje vo veľkom množstve. Nezabudnite ani na husté, aromatické víno Marsala, ktoré sa pestuje na svahoch Etny.

Novo aktualizovaný sprievodca po Sicílii nakladateľstva Rough Guides obsahuje deväť miestopisných kapitol, ktorým predchádza úvod so základnými informáciami. Tu sa záujemcovia dozvedia všetko o ceste na Sicílii i možnostiach cestovania po ostrove a ostrovčekoch, či už pešo, na bicykli, autom a raketou. Sú tu uvedené hlavné informácie o Sicílií, jej obyvateľoch, bezpečnosti, možnostiach lekárskeho ošetrenia aj o najzaujímavejších miestach k návštevám. Miestopisné kapitoly okrem prehľadných mapiek obsahujú podrobné itineráre k rôznym výletom, výpravám do prírody a k historickým pamiatkam, a tiež veľa informácií na ubytovanie, stravovanie a miestnu dopravu. Sprievodcu sprevádzajú fotografie a prehľadné mapy.

sicilia

Základné informácie

Vychádza 8. 11. 2017, EAN: 9788075652393 brožovaná väzba, 416 strán Originálny názov: The Rough Guide to Sicily Preložil: Jan Sládek Ukážka: https://issuu.com/nakladatelstvijota/docs/sicilie