V sobotu sa dá prihlásiť na 3. ročník RED BULL 400 Štrbské pleso priamo na mieste

Mostík na Štrbskom Plese síce ešte zíva prázdnotou, ale už túto sobotu ho po roku znova obsadia bežci. Trať je pripravená, účastníci tiež a my vás pozývame na tretí ročník pretekov Red Bull 400.

Iba pár zastávok svetovej série Red Bull 400 zostalo tento rok v kalendári. Štrbské Pleso je jednou z nich a v sobotu 22. augusta 2020 bude táto ikonická lokalita hostiť tretí ročník slovenskej edície najťažších 400-metrových pretekov.

Veľký skokanský mostík vo Vysokých Tatrách, jeho náročné prevýšenie a extrémne strmá trať už čakajú na všetkých vyzývateľov.

BEŽECKÁ VÝZVA TOHTO LETA NA DOSAH

Aj napriek tomu, že online registrácia je už uzavretá, stále sa môžete stať súčasťou pretekov a prihlásiť sa priamo na mieste. Pár voľných miest ostalo ešte vo všetkých kategóriách okrem mix štafiet. Viac info a ďalšie organizačné pokyny nájdete už v článku na webe RedBull.sk.

PADNÚ NA RED BULL 400 ŠTRBSKÉ PLESO NOVÉ REKORDY?

Tohtoročná štartovka je nabitá zvučnými menami, skúsenými účastníkmi, ale aj štvorstovkovými nováčikmi. Na ďalšiu trofej si už určite brúsi zuby minuloročný víťaz z Česka Tomáš Maceček, no tesne v pätách mu aj tento rok bude slovenský rýchlik Jakub Šiarnik.

Na ženskej štartovke nechýba držiteľka traťového rekordu zroku 2018 Kirstína Néč-Lapinová a svoj prvý extrémny beh do vrchu si ide vyskúšať aj olympionička Jana Dukátová. Jana už usilovne trénuje na bratislavskej Kolibe a je pripravená mostík na Štrbskom Plese zdolať: „Sú to šialené preteky, idem tam s ambíciou prekonať to a prežiť. Je to príležitosť prekonať samú seba. Bude to bolieť, ale ten pocit hore bude na nezabudnutie.“ Tretí slovenský ročník Red Bull 400 bude premiérovým aj pre kajakára Jakuba Grigara a triatlonistu Filipa Šeba.