Zistite, aké druhy cestovného poistenia vám banka môže ponúknuť

Cestovné poistenie môžete uzavrieť nielen v poisťovni, ale aj v banke. Ak si vyberiete tú, v ktorej ste už klientom, môže vám to priniesť zaujímavé výhody.

Dlhodobé a krátkodobé cestovné poistenie

Aj v bankách si môžete vybrať poistenie do zahraničia podľa svojich potrieb – idete na týždňovú rodinnú dovolenku? Nie je problém, napríklad v ČSOB smiete na jednu zmluvu krátkodobého cestovného poistenia poistiť až 50 osôb a navyše pre deti do 15 rokov získate zvýhodnenú cenu.

Potrebujete pripoistenie v prípade nepojazdného vozidla? Hľadáte produkt, ktorý vám umožní neobmedzený počet výjazdov? Sami si zložíte poistenie podľa toho, čo skutočne potrebujete a využijete. A keby ste sa obávali, že pred odchodom do zahraničia nestíhate ísť do banky, dnes už vybavíte cestovné poistenie online – za pár minút odkiaľkoľvek z pohodlia domova a ste krytí poistením už o 3 hodiny.

csob poistenie

Samozrejmosťou je aj dlhodobé cestovné poistenie, ktoré si viete vybrať z rôznych variantov podľa toho, čo skutočne potrebujete a využijete a kde môžete okrem seba poistiť aj ďalších 8 osôb. Dlhodobé cestovné poistenie si viete uzavrieť buď cez Kontaktné centrum alebo aj online.

Cestovné poistenie pre mladých

Mladí túžia cestovať, študovať na európskych univerzitách, spoznávať svet, pracovať v zahraničí, učiť sa jazyky. Ich požiadavky na cestovné poistenie sa značne líšia od ľudí, ktorí si túžia vychutnať dovolenku pri mori alebo tých, ktorí za hranice Slovenska priviedli pracovné povinnosti. Aj preto väčšina bánk ponúka balíček prispôsobený ich potrebám.

csob poistenie

Takéto cestovné poistenie je zväčša limitované vekom – napríklad v ČSOB je interval od 15 do 25 rokov a zahŕňa nielen liečebné náklady, horskú záchrannú službu na Slovensku, pripoistenie úrazu či zodpovednosti za škodu, ale aj poškodenie, zničenie alebo odcudzenie batožiny.

Výška ceny tohto balíčka záleží od toho, či je platné na celom svete, alebo iba v Európe a tiež podľa účelu cesty – či ide o turistiku, manuálnu prácu, alebo rizikové športy. Cestovné poistenie pre mladých viete jednoducho uzavrieť cez Kontaktné centrum.

Cestovné poistenie k platobnej karte

csob poistenie

Špeciálne cestovné poistenie pre držiteľov platobných kariet je už vo viacerých bankách samozrejmosťou. Aké výhody prináša klientom? Každá inštitúcia si určuje vlastné podmienky, v zásade však získate cenovo atraktívnejšie poistenie s ďalšími benefitmi.

Napríklad ČSOB Banka ma pravidlá nastavené tak, že produkt je platný na celom svete, a keď sa rozhodnete pre rodinný balíček, poistený nemusí cestovať s držiteľom karty, aby bolo poistenie platné.