Azerbajdžán, Irán

Obrázok užívateľa
Anonymný (bez overenia)

Ahojte, chcela som sa spýtať, či máte niekto skúsenosti s peším busíkovým prechodom z Iránu do Azerbajdžanu a kde ste si vybavovali víza do Azerbajdžanu, či ste požiadal iv Teheráne alebo ešte vo Viedni.
A ohľadom Iránu som sa chcela opýtať, či tam "fičí" CS couchsurfing a aké aplikácie na fungovanie internetu ste používali v Iráne. A aj aké máte skúsenosti v Azerbajdžane, nejaké cestovateľské tipy. Vďaka veľká!

ahoj,

ale uz si na to asi prisla, ze sa spustili od 17.2: 2017 tie azerbajdzanske e viza.
Najlepsie je klik na stranku ambasady vo Viedni a ta uz bezpecne povedie.
Netreba k tomu nic viac, len platbu kartou, spravne oskenovany pas ako pozaduju, velkost aj tvar.

Ahoj

 

Ideální je požádat o evisa. Detailní info k vízům a případně taky pohraničním povolením v Ázerbájdžánu u mě na webu ;)

Azerbajdžan: evisa online a ako krysar píše, tiež povolenie na vstup do pohraničných oblastí. Čo sa Iránu týka, keďže sa nejedná o prílet na letisko, kde majú ten automatizovaný systém dávania víz, treba si ich vybaviť vopred na najbližšom veľvyslanectve.

Čo sa týka internetu v Iráne, treba si stiahnuť ľubovoľnú aplikáciu na VPN, ja používam VPN Master, je aj kopa ďalších, cez ne sa už dá internet normálne používať. V rámci krajiny odporúčam kúpiť si dátovú SIM kartu, nie je to drahé, pokrytie je dobré a aj rýchlosť je OK. Ku kúpe simky je potrebný pas, prípadne ešte mať jednu kópiu so sebou, môžu si ju vziať a priložiť ju k zmluve.

Sama skúsenosť s hraničným prechodom medzi Azerbajdžanom a Iránom nemám, čo viem, prechádzal tamaď tento bloger https://skukalik.blog.sme.sk/c/456210/prve-dotyky-s-azerbajdzanom.html

K obdrzaniu iran viz pri pozemnom prechode je nutne mat dopredu konf.cislo, vybavim ak chces.
[email protected]

Si dobrodruh? Daj to o sebe vedieť!

Podeľ sa s novou témou s Dobrodruhmi