BALI

Ahojte, ak bol niekto na Bali a vie mi napísať čo bolo pre neho pozitívimu a negatívum, prípadne nejaké odporúčania na ľudí z Bali, ktorí mu pomohli pri objavovaní zaujímavosti budem rada. Je potrebneé očkovanie ? Bol tam niekto bez očkovania ? Čo peniaze - doláre, eurá,alebo len ich mena ? Vďaka za každý koment.

Ahoj, ockovanie netreba. Domaci (hlavne na trhoch) sa snazia 'osklbat' turistov a pytaju si ceny 3-4 nasobne vyssie ako od domacich. Plati sa v lokalnej mene, vyber hotovosti z bankomatov je mozny ale radsej si doneste hotovost, kvoli moznym a castym podvodom pri vyberoch z bankomatov.

Pozitivum je jednoznacne vidiek, t.j. severne Bali, juzne Bali je uz velmi skomercnene, t.j. zapchy a vela turistov.

Oblast kde by som sa vyhla ubytovaniu - Kuta alebo Seminyak (hlucnost, vela turistov). Ale zalezi co uprednostnujete zabavu alebo klud na dovolenke.

Odporucam sukromneho sprievodcu (pan Gege) - Epica Tours Guide, velmi ochotny domaci pan, vyzdvihne z letiska, poradi, zavezie, zostavi plan podla poziadaviek klienta na vylety.

Jednoznacne odporucam navstivit sopky, ryzove policka na dedinkach, nejakeho domaceho liecitela, chramy (su ich stovky), posvatnu horu atd...

Nejake otazky, pytajte sa.

 

 

Ďakujem pekne za postreh za Bali.Poteším sa ešte ďalším postrehom, čím viac, tým lepšie.

Ahoj Stef. My sme boli z Bali sklamaní. Tento ostrov tlačia CK / tam podnikajúci jednotlivci už dlhšie a je dobré vedieť a pripraviť sa aj na toto - http://marushka.sk/bali-backpack-je-mrtvy/

Na Bali som bola v 2016 na 2 tyzdne, cestovala som sama a vdaka tomuto cloveku (ktoreho som.stretla uplnou nahodou) bol moj pobyt na Bali uplne nezabudnutelny. Posielam kontakt na cloveka, vola sa Made ( whatsapp +6281239120774 ) ktory bol mojim soferom a zaroven sprievodcom, animatorom a event plannerom v jednej osobe. Vdaka Mademu som videla a zazila veci, okrem ineho mi daval lekcie jazdenia na skutri a ja som ho na oplatku naucila snorchlovat v mori. Ma velni profesionalny a ludsky pristup. Doteraz som s nim v kontakte a chcem mu pomoct aspon touto cestou ziskat novych zakaznikov. Kedze robota je vrtka a momentalne je slabsia sezona.

Si dobrodruh? Daj to o sebe vedieť!

Podeľ sa s novou témou s Dobrodruhmi