Hrebeňovka Veľkej Fatry na 2 dni - Veľkonočné sviatky

Ahojte, plánujem hrebeňovku Veľkej Fatry 19-20.4 s prespaním na chate pod borišovom.
Väčšinou chodím na hory sám, keďže väčšina mojich známych nie sú ochotní ísť niekam na dlhšie, alebo sú z kategórie ufrflancov :D ale povedal som si, že je na čase nájsť nových a pozitívne naladených dobrodruhov na potulky po našich krásnych horách. Bližšie info na [email protected]

Čau mal by som byť vtedy na Liptove, možno by som sa pridal :) , mail: [email protected]

Ahoj.. vies aj trasu? A musi to byt chata na Borisove? Nemoze to byt radsej nejaky zo Salašov...

Ahojte, mám približný plán v hlave a jediné v čom ešte nie som taký rozhodnutý, je dedina z ktorej vyrážať. Šlo by to napr z Harmanca ďalej by sa išlo na Kraľovú Studňu, Krížna, Ostredok, Ploská a na chatu pod Borišovom (https://mapy.hiking.sk/?hpid=eK9AC).
A na druhý deň cez Plosku a Rakytov ďalej po hrebeni až do Ružomberka. Tuto trasu od Ploskej (Liptovska Revúca) do Ružomberka som minulý rok išiel dva krát a je to niečo neuveritelne krásne, naozaj sa toho neviem nabažiť. A hovorím si, že bude teraz veľa voľných dní, tak si to trošku predĺžim. Prvý deň by sa malo dať (podľa hikingu) cca 27 km a ten druhý už mám odmerané viac krát, okolo 34-35 km. Ešte riešim otázku odvozov, rád by som nejakým spôsobom nechal auto v Ružomberku, toto ešte nemám vymyslené.

Celkom si neviem predstaviť, aký salaš myslíš.. akože ísť niekde dole a potom na druhý deň znova hore na hrebeň? Prečo keď je úplne ideálna chata v podstate strede tejto trasy? Ako je tu ešte možnosť spať pekne pod holým nebom, čo je tiež zážitok sám o sebe.

Priamo na hrebeni je vela bud a salasov kde sa da prespat bez platenia. Nie je to take pouodlne ako na chate ale mas 10 evry usetrenych.. a poznam tu trasu.. teda z harmanca som ešte nešiel ale od kralovej studne au po ruzomberok to mam viac krat prejdene..

No ja budem vtedy v Ruzomberku, a myslim, ze odvoz by nebol problem, niekoho by som na odvoz zohnal.

Aha ty myslíš tie búdy :D rozumiem, že tu ide o priority a každý ich má iné. Pre mňa osobne nehrá moc rolu 10e (keďže na hrebeni inde moc už neminieš) za prespanie na chate a pri predstave ze si večer dám pivko so super ľudmi a ráno teplú praženicu.. tak určite vyhráva tá chata.
Jano odvoz poriešime, keď budeme poznať konečný počet osôb, zopár známych sa ešte rozhoduje. Ale dobre vedieť :)

V pohode.. pre mna to ma svoje caro spat v budach alebo bivaku.. takze nic zo mna...

Ahoj, ja by som sa mozno pridala, kedze presne nieco take som chcela spachat cez velkonocne volno. Mozem sa spytat, ktore presne dni by som si mala vyhradit?

Ahoj, zmenila sa nam trosku trasa a idealne to s tebou prejst na fb, pretoze tam uz máme skupinu na tuto hrebenovku. Pridaj si ma tam prosim ta, ja ti napisem presny plan a rozhodnes sa ci chces ist :) Roman Zorvan (fotka z hor)

Si dobrodruh? Daj to o sebe vedieť!

Podeľ sa s novou témou s Dobrodruhmi