Santiago de Compostela

Ahojte, chystám sa na púť do Santiaga de Compostela. Boli ste tam už niekto? Viete mi poradiť ktorá cesta je najlepšia? A koľko celá púť môže približne trvať ak pôjdem takým normálnym nikam neponáhĺajúcim tempom? A koľko budem potrebovať peňazí? Poprípade ak by sa chcel niekto pridať budem len rada...Cestu plánujem cca v auguste. Kristína

Ahojte, uvažujem nad púťou niekedy v septembri, sama si však netrúfam, a tak hľadám možného spolucestovateľa. Najlepšie vo veku 30+.
Ak budete mať chuť napísať, môj email je: [email protected]

Ahojte, chystám sa tento rok vyraziť - buď v máji, kedy by som bola ale asi časovo obmedzená, alebo cez leto. Kto by mal v pláne tiež cestu, môžeme o tom pokecať a možno sa podarí nájsť aj spolucestovateľa :) kontakt: [email protected] (oprava)

Ahojte, vratila som sa pred par dnami, isli sme z mesta Ponferrada az do Fisterry, bolo to strasne fajn, davali sme tak 25-30 km denne a posledny den 42, lebo sme ostali spat pred Muxiou a potom po ceste na koniec sveta uz nebolo ziadne albergue a dokonca na 16km useku ani voda alebo krcma :) Teploty boli 20-24, co bolo az moc v kombinacii s dunstom z vlhka. Albergue pod 10 € bolo akurat Lua v Negreire. Ups, vlastne v Samose je priamo v monasterii abergue donativo, cize das kolko uznas za vhodne. Okolo Santiaga skor 10-12 € a aj na prelome septembra a oktobra to bolo natrieskane. Vseobecne najlacnejsie su albergue municipal, cize mestske alebo obecne, tak cca 6 €. Ale spali sme aj v krcme za 3 ;)
Ludi nebolo vela, zo zaciatku sme nestretli aj cely den nikoho, ale tak dva dni pred Santiagom masovky, zahustuju to tam najma ludia, co sa nechaju vylozit 100km pred Santiagom a potom idu s bananom a flaskou par km a bagel im prevazaju auta :) 12 dni slapania + 2 dni flakania po Santiagu a Fisterre ma stalo cca 300 €. Buduci rok chcem ist dlhsi usek a asi zo severu a zliezt na camino primitivo, tak pripadne piste, ak niekto planujete nieco podobne :)

Ahojte, v oktobri plánujem cestu do Compostelly Francúzskou cestou z Leonu na dva týždne, presne od 1.10. - 16.10.2016. Ak by sa chcel niekto pridať alebo podeliť sa o skúsenosti píšte na [email protected]. Majte sa :-)

Ako na štart?
Začiatok (španielskej) časti francúzskej cesty je v Saint-Jean-Pied de Port pred Pyrenejami. Do Santiaga cca 800 km.
Chystám sa tam tento rok (máj) a cestu mám vymyslenú. Letecky cca 70.- Eur.

Ja pojdem Camino del Norte s tym, ze v strede cesty v Oviede prestupim na Camino Primitivo. Letenku mam kupenu na 12.9.2016 do Bilbaa a chcel by som putovat nejakych 35 dni s niekolkymi zastavkami na krasnych miestach. Nehladam sice nikoho na spoluputovanie, ale ak by bola nejaka sanca, ze vas stretnem na Camine, alebo az na Finisterre, kludne sa mi ozvite. Buen Camino.
[email protected]

Ahoj, Milota, som tiež rekreačná cyklistka, mám 57 rokov a túžbu navštíviť Santiago. Doteraz som plánovala prejsť "len" Svätojakubskú cestu, ale Tvoj nápad ma zaujal. Ak náš chuť, napíš mi na mail [email protected]

ahojte, plánujem ísť na cestu do Santiaga na 1 - 2 mesiace, na výbere cesty sa môžme dohodnúť, takisto aj na dátume...ak sa chce niekto pridať, [email protected] :)

Tu je zopár fotiek a článkov o Santiago de Compostela u nás na Dobrodruh.sk, možno vám trochu pomôžu:

http://www.dobrodruh.sk/category/lokalita/santiago-de-compostela

Ahojte :))
Hľadám spolucestovateľa na púť do Santiaga, chystám sa v júli 2018 z Pamplony, a chcem sa dostať až k oceánu.. mám 20 rokov..
Ak má niekto záujem, píšte mi na e-mail: [email protected] :) diki.

Ahojte, mám v pláne ísť tento rok do Santiaga chcel by som vyraziť niekedy koncom augusta alebo začiatkom septembra . Som z BA mám 24 rokov, ak by sa našiel niekto kto by chcel isť tiež v tomto termíne a absolvovať aspoň cestu tam a začiatok púte spolu tak mi napíšte na mail : [email protected] :)

Čaute, ja mam trosku inú otázočku..už som raz šla Santiago, no len 2OO km teraz plánujem od St. jean de Port čo je teda zjavne o čosi viac a preto ma zaujímajú vaše skúsenosti s fyzickou prípravou. Trenovali ste trosku pred púťou alebo v pohode ste to zvládli aj bez prípravy?

Ahojte, chcem ísť tento rok na púť v termíne koniec augusta - začiatok septembra . Ak niekto plánuje ísť v tomto termíne a chcel by absolvovať cestu tam a začiatok púte spolu napíšte mi :) [email protected]
Som z BA mám 24 rokov :)

Ahojte, veľmi ma zaujíma, aké to je ísť do Santiaga pešo priamo od domu.. Viete o niekom, kto tak išiel, alebo ste o niečo takom čítali? Vďaka za každú odpoveď :)

Ahojte, ako vyzeraju vase plany na put do Composteli? Mozete mi pls. poslat info na e-mail [email protected]

Chcel by som skusiť Compostelu v Auguste na bike. Z francuska. Nemám ani tušenia eše ako a ským. Som zatiaľ na to sám.

cafte ... september 016 chcem dat Camino resp.Finistere pešo. Zrejme francuzska cesta z Pamplony do 30dni... Prida sa niekto?
[email protected]

Ahojte, rada by som sa pridala na púť do Compostely, ale asi budem môcť ísť len na 2 T. Prosím o zaslanie bližších informácií o pláne cesty na: [email protected]. Ďakujem

Ahojte,
hľadám parťáčku / parťáka na púť do Santiaga de Compostela. Chcel by som prejsť Camino Primitivo. Začínal by som v Oviede, v Santiagu de Compostela by som si urobil prestávku a potom ešte pokračoval až do Finisterre. Celú púť odhadujem do 3 týždňov. Na púť by som šiel mimo hlavnú sezónu, keď je tam menej ľudí, teda by som išiel v júni alebo septembri 2018. Všetko je však na dohode. Ak máš záujem ozvi sa mi na goodboy19 (a) azet.sk.
Ja 31, spoľahlivý a nekonfliktný pohoďák

Mišo

Práve som sa vrátila z cesty CAMINO DE SANTIAGO a je to skúsenosť ktorú by som rada doporučila naozaj všetkým!
Išla som po francúzskej ceste ( camino frances) a spávala som v ALBERGUES, ktoré sú plné pútnikov, zážitkov, skúsenosti, je to úžasne prostredie. Lenže sa mi stalo, že ALBERGUES boli plné a ja som musela pokračovať v ceste, unavená po dlhom dni ( nechcela som míňať peniaze za hotel).
Preto by som Vám doporučila webovú stránku na ubytovanie, www.onlypilgrims.com je v španielčine, angličtine a francuzštine, je dosť jednoduchá a hlavne je tam lacné ubytovanie. Potom som uz nemala žiadny problém, všade som mala rezervované miesto a mohla som sa naplno venovať mojej ceste a nie myslieť na to kde budem spať.
Dúfam, že som trošku pomohla s touto strankou a naplno si uzije puť!

Ahojte cestovatelia. Santiago mam v plane uz dlhsie. Doteraz som to stale odkladal, ale uz mam toho dost :) Mam 30 rokov, snazim sa brat zivot pozitivne a rad by som na tuto cestu nasiel podobne "postihnuteho" spoluputnika. Niekoho ukecaneho, idealne dievca, nech cesta rychlejsie ubieha. Priklanam sa k ceste na bicykli zo SVK pohodovym tempom asi 100 km denne, pricom vyrazit by som chcel zaciatkom maja. Ak ma prehovorite, ze biketrip nie je to prave na tuto cestu, pojdem klasicky peso - v tom pripade sa asi ozvem tebe, @LUCIFUK :)

Nazdar pútnici i ja sa chystám tento rok absolvovať túto cestu chcel by som zo Slovenska vyraziť koncom septembra cca 25.9.2016 a vrátiť by som sa chcel na konci októbra. Púť by som chcel dať po Francúzskej stredovekej ceste zo začiatkom v Saint Jean Pied de Port. Chcel by som sa spýtať na pár vecí : po prvé ako je sa najlepšie dopraviť na začiatok cesty -lietadlom alebo sa dá ísť vlakom ?? Ako je to s nocovaním v stane v Španielsku a poprípade ako je to s pútnickými útulňami čítal som niekde na internete že za noc je to od 3-6 eur. Ďalej by som chcel vedieť že ako ste tý z vás čo absolvovali túto cestu ako ste sa dopravili naspäť od kiaľ lietajú cenovo dostupné lety smer Viedeň? A koľko peňazí zhruba takáto púť vyžaduje??? Ďakujem za odpovede písať mi môžte buď na email [email protected] alebo si ma nájdite na FB A kto plánuje cetu v podobnom čase kľudne sa mi ozvite budem rád zdieľať nástrahy cesty spolu s niekým. :)

Ahojte, planujem cestu začiatkom mája 2019 - do 27/05 späť doma, hľadám parťáka na cestu., [email protected]

Aj ja sa pridam :)

Ahojte nájde sa spoluputnik do Compostely? Chcela by som prejst z Leonu - Compostela - Finisterre cca 3 T. Termín by sme upresnili po dohode ...
Maťa

Ahojte, hladam partaka/partacku na put do Santiago de Compostela. Planujem vyrazit francuzskou cestou niekedy cez leto. Ak by mal niekto podobne plany tak nech napise :) [email protected]

Mam na teba par otazok. Kde si zacala cestu a kde skoncila? Mozes mi pls. napisat priblizny financny budget ktory clovek na to potrebuje. A este jeden, ak sa clovek neubytuje v albergues, tak by sa malo dat v pohode spat vonku, nie? Chystam sa do camina coskoro, tak by mi to velmi pomohlo. Dakujem za informacie.

Takže zmena, vyrázame (sme dvaja) letecky do Biarritz 30.augusta-piatok a ideme íst zo Sant Jeand de Porte pešo.

ahojte idem zaciatkom Juna do Santiaga de Compostely zo Saint Jean Pied de Port ak sa niekto chysta tak piste kludne na [email protected] ..... cim viac ludi tym vacsia zabava no nie ? :D

 

Ahojte, ked je tu uz ta diskusia o puti :) .. ja hladam partaka na maj/jun/jul 2018 camino plata cca 1000km na 1,5 mesiaca prip 2 aj s pozretim andaluzie lepsie ;) ..na caminach som uz bola, krasne skusenosti a tato ma laka uz dlhsie ..

Caute,
nemal by niekto zaujem pridat sa na francuzsku cestu niekedy od polky juna do polky jula. Zaciatok v Saint Jean Pied de Port, koniec v Santiagu - cca 800 km za max 30 dni. Hladam niekoho na taku volnu spolocnost, cize ak budeme mat naladu ist nejaku cast separatne, pojdeme separe, ak spolu, tak spolu. Avsak presun do St.Jeanu by sme mohli absolvovat spolu a mozno teda aj cestu domov, ak moje tempo nebude na vas pomale :)
Kika

Ahojte, chcem ísť na púť do santiaga de compostela, pridá sa niekto? Braňo

Ahojte, chcem ísť na púť do santiaga de compostela, pridá sa niekto? Braňo

Ahojte,
Mal naplanovanu cestu na polku marca. Chcel som byť doma do konca apríla. Plánoval som ju s kamarátom, ktorý mi to ale odriekol, kvôli financiám a tak som na to sám. Cestu som zatiaľ odložil, lebo sám by som sa na ňu nevydal. Plánoval som ju francuzkov cestov. Letieť do Pariža, vlakom/autobusom do Sain Jean Pied de Port. Ak niekto hľadá suputnika, tak sa mi môže ozvať na mail: [email protected], môžme pokecať. Uvidíme ako si sadneme, na takú cestu sa ľudia musia trochu poznať. Nieje to len sranda.:)))) Pačko

Chystam asi tak v polovici septembra santiago, camino frances / tak 4-5 tyzdnov. Nemal by sa niekto zaujem pridat. Nechce sa mi ist samemu velmi. Ak hej, dajte vediet na [email protected]

Ahojte, chcem ísť tento rok do santiaga de compostela, pridá sa niekto. Braňo

Ahoj Emil isla som viacere camina - frances viackrat, norte, primitivo, porto. Pre mna best norte + odklon z Ovieda na primitivo. Charizmaticke frances az do 200km pred cielom, potom hrozna tlacenka. Laka ma plata, lebo je v mojich ociach najtazsie + maaalinko navstevovane co je super

ahojte,
planujem taky trip, Bratislava Porto v Portugalsku stadial vlakom na hranicu so Spanielskom do Valencia a odtial peši do Santiaga, domov asi vlak do Madrudu a stadial do BA:_)
april 2016, prida sa niekto?
ev možnost BA -Lisabon, Lisabon - Porto- Porto -Valencia a stadial peši do Santiaga

[email protected]

Ahojte, ponukam 3 volné miesta v autokaravane na týžden od 30.7.2018 - cesta na južné Francuzsko - Azurove pobrežie, ak bude záujem možeme aj po Barcelonu popr. až po Alicante, autokaravanom je vyriešené aj ubytovanie a na veku vôbec nezáleží takže záujemci-kyne prihláste sa čo najskôr.

AHOJTE,

Hľadám partiu alebo aj jednotlivcov na cestu do Santiaga,na bicykloch.Mám možnosť použiť súkromné auto pre deväť ľudí a aj prevoz bicyklov a batožiny.Vozidlo nám poslúži ako doprovodné,takže nebude potrebné voziť všetko na bicykli. cyklisti si budú môcť lepšie vychutnať celú trasu zo SAINT JEAN PIED DE PORT do SANTIAGA .Termín na túto akciu navrhujem na október, prípadne sa môžeme dohodnúť a upresniť aby to vyhovovalo všetkým zúčastneným.Na palivo a poplatky za diaľnice sa poskladáme spoločne.
Celková dľžka trasy a denné etapy podľa dohody pertie.

V prípade záujmu volať: 0903 511 649

Maťo

Daj na seba Maťo mail, časovo to na kolko dni- -týždnov odhaduješ, kvoli dovolenke v praci. palo

Ahojte, ako to uz byva, necakane sa mi zmenili plany na leto a nakolko odkracat si cestu do Santiaga a do Finisterre je uz dlho mojim snom, rada by som to uskutocnila cca od polovice augusta a to severnou cestou mozno az od Francuzskych hranic. Viem, ze na tejto ceste clovek nie je sam, stretava dalsich putnikov a najma mal by si ju tak nejako "prezit" sam so sebou ( aspon taku mam predstavu), no bola by som nesmierne rada ak by sa nasiel niekto, kto by sa chcel na uvod pridat alebo kludne aj na celu cestu, a mozno tak trochu organizacne usmernil..aj ked nechcem prilis planovat, Mozno to znie chaoticky, ale ak by tu niekto taky bol, kludne sa ozvite [email protected].

Ahojte,
ak má niekto chuť sa pridať na Camino del Norte , dajte vedieť. Ja mám letenky Bratislava-Barcelona-Bilbao 16.9. a odlet späť 23.10. Santiago-Malaga-Bratislava. Trasu (aj kvôli času) by som začal priamo z Bilbaa (teda nie z Irúnu, odkiaľ Camino del Norte začína). No a pri Sebrayo by som odbočil na Camino Primitivo, ktorú by som prešiel celú až do Compostely. Ak by vyšiel čas, zašiel by som aj do Finistére.
Najnovší blog o tohtoročnej púti na Camino del Norte s odbočkou cez Camino Primitivo z tohto roku (2016) napísal jeden manželský pár, čo môže poslúžiť ako inšpirácia:
https://carlosandmick.wordpress.com/
Pre mňa osobne je to prvý Camino, hlavne nemať veľké očakávania a plnú hlavu obáv. Kontakt na mňa misopo (zavináč) post.cz
Všetkým cestovateľom a dobrodruhom veľa šťastia a pekné zážitky.
Mišo 37

Držím silno palce.
Ak by si chcela info tak čekni moju stránku na FB: Kikamino
Podrobný denník z mojej cesty

Ahoj.. rad by som sa pridal

ahojte jesen 2019 chcem skusit francuzskou cestou kto ma chut moze sa pridat

Ahojte všetci,
Chystám sa tento rok na cestu do Santiaga z Leonu v termíne 26.8. - 9.9. s tým, že už 7.9. budem späť v Madride, aby som si ho trochu poprezeral. Ak by mal niekto nejaké správy, prípadne rady, ktoré by práve na tejto ceste mohli byť užitočné, budem veľmi rád. Ak by sa niekto chcel pridať, veľmi rád potiahnem a popremýšľam vo dvojici, trojici, ... :-). Každopádne potom, keď prídem sa veľmi rád podelím o skúsenosti a hodím zopár postrehov.

hola

môj mail: [email protected]

Ahojte, viete mi niekto povedať, či na púti by sa dalo prespavat aj v stane(spacaku) robíl to niekto z vás? :) a

Ahojte,
ak je tu niekto kto by mi vedel odpovedať na niekoľko otázok, tak budem veľmi rád.
Mám v záujme aj s kamarátmi absolvovať púť v časovom horizonte 1 a pol roka, tak som si chcel zistiť zopár informácií. Rád by som vedel či je možné požičať si bicykle hlavne na dlhšiu trasu (povedzme 700-900 km) s tým, že by sme ich odovzdali niekomu v Santiagu, kto by ich zobral naspäť? A poprípade aká je cena požičania bicyklov. Ak to niekto takto riešil, tak by som poprosil o informácie.
A druhá vec, ako ste riešili dopravu na miesto štartu, či už ste išli na pešiu púť alebo na cyklo pút? Hľadám nejaké optimálne riešenie, ktoré by nebolo príliš finančne náročné a zároveň aby nezabralo veľa času. Vopred ďakujem.

Ahoj, chcem ísť autom Francuzsko, Portugalsko a Španielsko a navštívil by som aj Santiago a kopu dalších krásnych miest. Ak by sa chcel niekto pridať, tak píšte na [email protected]

Si dobrodruh? Daj to o sebe vedieť!

Podeľ sa s novou témou s Dobrodruhmi